Ķīna pārņem Krievijas autotirgu 11

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/people/Chery-Cebu

iAuto | 5.oktobris 2022 5:35

Jaunākie dati liecina, ka trešajai daļai Krievijā pēdējā laikā nopirkto automašīnu ir Ķīnas izcelsme.

Krievijas auto tematikai veltītie izdevumi ziņo, ka Ķīnas ietekme uz valsts jauno automobiļu tirgu strauji pieaug. Statistikas dati liecina, ka laika posmā no 26.septembra līdz 3.oktobrim (39.nedēļa) Krievijas iedzīvotāji iegādājušies 2562 jaunus Ķīnas zīmolu automobiļus, kas ir gandrīz 30 procenti no kopējā pārdoto automobiļu skaita.

“Augstāk atrodas vien Krievijas zīmoli, kas pagājušajā nedēļā veidoja 39,8% no pārdoto automobiļu skaita, savukārt “korejieši” vairāk nekā divas reizes atpaliek no “ķīniešiem” - viņu daļa pārskata periodā bija 12,8%, ”ziņo izdevums Autonews.ru.

Pēc 39. nedēļas rezultātiem, Lada kļuva par populārāko zīmolu ar 3298 pārdotām automašīnām, otrajā vietā ir Chery (1091 vienība), bet trešo vietu ieņem Haval (658 vienības).

Populārāko modeļu reitingā pirmo vietu ieņem Lada Granta ar 2171 eksemplāriem, kam seko Ķīnas ražotāja Chery modeļi Tiggo 7 PRO un Tiggo 4 ar 488 un 476 vienībām. Ceturtajā pozīcijā atrodas Ķīnā ražotais krosovers Haval Jolion (441), bet pirmo piecinieku noslēdz apvidus auto Lada Niva Travel (372 vienības).

Analītiķi skaidro, ka šādi rezultāti ir sekas pienācīgas konkurences trūkumam no Eiropas un Korejas zīmoliem, kas radušies visiem zināmās ģeopolitiskās situācijas rezultātā.

 

 
Visi komentāri
 
Opis 5.oktobris 2022 10:09
8 1 Atbildēt

Krievi ilgi apņirdz ķīniešus, bet tagad paši ir secinājuši, ka viņiem līdz ķīniešiem, kā Igauņu košļenei līdz Orbit.

es 5.oktobris 2022 19:04
0 5 Atbildēt

Ja lohi pelnīt negrib, tad pelnīs ķīnieši

Man 5.oktobris 2022 23:37
4 1 Atbildēt

Lohs esi tu!

Jumu 6.oktobris 2022 0:54
0 8 Atbildēt

Eiropa ar savām auto (un ne tikai) ražotnēm pūtīs stabulē. Bet KF tirgus tiešām liels.

Onsis 6.oktobris 2022 12:30
5 1 Atbildēt

Salīdzinoši ar Vācu auto, ķīniešu auto ir sū...., bet krievam jau nekā labāka pašlaik neredzēt!

es 6.oktobris 2022 12:33
1 6 Atbildēt

Vācu auto ir pilni ar ķīniešu sūdiem. Vienīgā starpība, ka Ķīnas ķīniskajiem auto cena ir atbilstoša, ko nevar teikt par Vācu ķīniskajiem auto.

Tu esi djobs 6.oktobris 2022 13:30
8 1 Atbildēt

Jā, jā nedirs, ko tad visi tavi rušņiki perk bmw, mercedes, audi utt? Kadēļ izmanto iphonus? Perk eur apģērbu brendus, smaržas un higienas preces?

Krieviem raksturīgi nodirst citus, bet paši neko nejēdz, kaut kā citas tautības ar to neaizraujas, neesi kādreiz aizdomājies kādēļ tā?

Nemaz nerunājot par pieejamajiem resursiem, tur visam no zelta vajadzēja būt nevis kaut kādiem bomžu ciemiem bez kanalizācijas krievijas nostūros..

es 6.oktobris 2022 17:36
1 2 Atbildēt

Lasi divreiz, divreiz!

viencexperc 6.oktobris 2022 22:09
1 0 Atbildēt

pamuļķi domā, ka ja tev liks mīnusus, tad ķīniesu auto patiesām paliks sūdi, bet no vāciešu mēsliem pazudīs ķīniesu detaļas...

es 6.oktobris 2022 17:43
1 2 Atbildēt

Haval jau tagad pogā arā jebkuru VW. Un tas notiek gandrīz visās valstīs, kur viņu tirgo oficiāli, pat USA. Jā, cipari uz papīra vēl nav augsti, bet tendence ir. Un tas sākās jau pirms kara. Tagad ķīniešiem ir iespēja vēl labākam ieskrējienam. Ko Eiropas autobūve padirsa, to ar lielu uzviju pārņem ķīnieši. Izskatās, Eiropas autobūve nespēs atgūt zaudēto, labi ja vispār noturēsies uz ūdens.

Dkurs 6.oktobris 2022 19:53
2 2 Atbildēt

Viss ar ķīnieti sākas un beidzas ar plāniem bleķiem, izrūsē ātrāk, kā mazdas. Tehniskie mezgli kopija no rietumu vecajiem ražojumiem līdz ar to problēmu nav nobraukt vismaz 200tk...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti