Darbs ar piekabi: Range Rover nobrauc 1 miljonu kilometru (+ FOTO) 28

 

Foto: Range Rover

iAuto | 20.novembris 2022 8:29

Vācietis Ginters Novrockis ar savu 2007.gada Range Rover nobraucis vienu miljonu kilometru, turklāt lielākā daļa to sakrāti nopietnā darbā, strādājot savienojumā ar piekabi.

Britu markas Vācijas struktūrvienība savā interneta mājas lapā ievietojusi stāstu par Ginteru Novrocki un viņa 15 gadus veco Range Rover.

Viss sākās 2007. gadā, kad automehāniķis pēc izglītības un vēlāk auto pārdevējs Ginters Navrockis klientam nodeva jaunu Range Rover Vogue. Piecus gadus vēlāk, kad automašīnas nobraukums bija sasniedzis 145 000 kilometru, viņi sastapās vēlreiz, Ginteram to pārņemot kā līzinga atmaksu.

 "Toreiz es domāju, ka braukšu ar Range Rover sešus mēnešus un pēc tam to atkal pārdošu," atceras Novrockis, taču zvans no kāda pazīstama dīlera izmainīja visu.

Paziņa piedāvāja aizvest automašīnu uz aptuveni 600 km attālo Dīsburgu un atceļā paņemt vienu citu spēkratu. Novrockis piekrita un tā tas sākās.  Drīz vien viņš kļuva par vienu no pieprasītākajiem luksusa automašīnu transportētājiem Vācijā, strādājot piecas dienas nedēļā, un veicot reisus starp Amsterdamu ziemeļos un Sentropēzu dienvidos.

Kad Range Rover odometrs noskaitīja 400 000 km, īpašniekā atmodās ambīcijas un viņš izvirzīja mērķi nobraukt vienu miljonu kilometru – ar piekabi.

Dzinējs, transmisija, priekšējais un aizmugurējais diferenciālis: visa Range Rover piedziņas sistēma joprojām ir sākotnējā formā. Pa ceļam uz miljonu tika nomainīti tikai vārstu vāki, pneimatiskā piekare un dažādas dilstošās detaļas, kā arī salaboti daži samērā nebūtiski sīkumi. Nomainīt nācās abus turbokompresorus, kā arī ieplūdes kolektoru un gaisa plūsmas mērītāju.

Ik pēc 100 000 kilometru tika nomainīta transmisijas eļļa, jauni bremžu kluči ik pēc 40 000 kilometru un jauni bremžu diski ik pēc 80 000 kilometru.

"Man šķiet patiešām pārsteidzoši, ka es joprojām esmu ceļā ar savu pirmo vējstiklu," saka Ginters Navrockis, atskatoties uz saviem tālajiem braucieniem un piebilst, ka viņaprāt, „nav labāka auto”.

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 20.novembris 2022 9:36
6 0 Atbildēt

Vai tahogrāfs viņam ir?

rt 20.novembris 2022 8:37
5 6 Atbildēt

BMW kārba, tā būs atbilde!

srt 20.novembris 2022 13:41
4 1 Atbildēt

Atslēgas vārdi ir “spēt viņu uzturēt”. Tas nav kautkāds audi, ko Janka vai Koļa spēj saskrūvēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti