Brauciet ilgāk ar vienu auto - BMW izdomā, ka atbrīvot pasauli no atkritumiem 45

 

Foto: BMW

iAuto | 28.novembris 2022 5:29

BMW ilgtspējīgās attīstības nodaļas vadītāja Monika Dernai nākusi klajā ar paziņojumu, kā samazināt autobūves ietekmi uz vidi.

Vienā no nesen notikušajām konferencēm menedžere ieteikusi klientiem saglabāt iegādātos transportlīdzekļus ilgāk savā īpašumā nevis mainīt tos pret jauniem ik pēc pāris gadiem.

Tas varētu šķiet neparasts paziņojums no kompānijas, kas gūst lielu peļņu, tostarp arī no lietoto transportlīdzekļu pārdošanas, tomēr laiki mainās un uzņēmums aug tam līdzi.

"Mums patiešām ir jādomā par automašīnu kalpošanas laika pagarināšanu, nevis lietotu automašīnu tirgu, kurā jūs pārdodat transportlīdzekļus cits citam”, uzsvēra Dernai, norādot, ka jārada iespējas, kā pagarināt tās dzīves ciklu.

Šādu risinājumu skaitā varētu būt, piemēram,  iespēja atsvaidzināt automobiļa interjeru vai nomainīt sēdekļus. Tad arī lietota automašīna izskatītos kā jauna un īpašnieks nesteigtos no tās šķirties, ieguvējs būtu gan ražotājs, kam saglabātos biznesa projekts, gan sabiedrība.

Vienlaikus ar aicinājumu ieturēt videi atbildīgāku politiku, BMW menedžere uzsvēra, ka ideja par klienta pilnīgu pārcelšanos uz sabiedrisko vai koplietošanas transportu ir utopiska. Personīgo automašīnu tirgus ir bijis un arī turpmāk būs milzīgs, jo uz planētas ir pietiekami daudz vietu, kur sabiedriskā transporta un auto nomas iespējas ir vāji attīstītas.

 
45 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
progress 28.novembris 2022 9:09
33 3 Atbildēt

3-cilindru auto tas muuzjs ir iis! Razjojiet normaalus auto, un tad arii buus iespeeja tos retaak mainiit!!!

MMX 28.novembris 2022 8:53
22 0 Atbildēt

Pag, tad tagad es ar savu padsmit gadus veco opeli tomēr atkal esmu vides draugs? Tikko tak vēl vecāku auto braucēji tika uzskatīti par lielākajiem kaitniekiem uz zemes, kur nu vēl tādi kā msh, kas savu golfu uztur jau gadiem. Sanāk ka tagad vairs neesam lohi?

Bet ja nopietni - izskatās, ka doma tiek virzīta uz to, ka auto varētu kļūt modulāri, uz to norāda arī fakts ar pēdējā laika idejām par dažādu fnkciju abonēšanu. Principā šādā nākotnē auto braucējs pirks virsbūvi ar bāzes aprīkojumu un tad pēc vajadzības varēs piekabināt (piemēram velkošu pakaļējo tiltu) vai pieabonēt klāt dažādas ekstras.

Izskatās 28.novembris 2022 9:25
18 2 Atbildēt

Pēc tā, ka bmw salonu tagad taisīs tik knapu ka nodils pāris gados un būs jāmaina. Pieskaitiet katra sūda abonēšanu, un skaidrs kā šie tur grasās pelnīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti