Klimatneitrāls: Daimler Truck būvēs modernu loģistikas centru 6

 

Foto: Daimler

iAuto | 17.janvāris 2023 10:14

Uzņēmums Daimler Truck Vācijā plāno uzbūvēt globālo piegādes centru, kas ar kravas automašīnu detaļām apgādās uzņēmuma rūpnīcas visā pasaulē. Atbilstoši modernajām tendencēm, būve un tās ekspluatācija būs pilnībā klimatneitrāla.

Daimler Truck loģistikas centrs atradīsies Halberštatē Saksijā-Anhaltē. Celtniecības sākums ir plānots šogad, bet nodošana ekspluatācijā notiks aptuveni trīs gadus vēlāk.

Pirmajā posmā uzbūvēs noliktavas ēkas aptuveni 270 000 kvadrātmetru platībā. Tiks radītas līdz 450 darba vietu, vēlāk to skaits pieaugs līdz 600. No jaunās loģistikas noliktavas gandrīz 3000 transportlīdzekļu izplatītājiem vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē tiks piegādātas līdz pat 300 000 dažādu preču – no skrūves līdz gatavai kravas automašīnas vadītāja kabīnei.

Jaunais globālais centrs apkalpos aptuveni 20 reģionālos loģistikas centrus visā pasaulē, piemēram, dažādās Eiropas valstīs, Turcijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Brazīlijā vai Ķīnā, kas savukārt piegādās daļas reģionālajiem izplatītājiem.

Rezerves daļu noliktava Harca kalnos ir plānota kā CO2 neitrāls uzņēmums, ar pilnīgu atteikšanos no fosilā kurināmā. Apsilde notiks ar elektriskajiem siltumsūkņiem, kas ievada siltumu ēkā caur zemgrīdas apkures sistēmām. Liela apjoma fotoelementu sistēmām uz jumtiem ir jāsaražo līdz 13 miljoniem kWh elektroenerģijas gadā. Tas ir vairāk nekā tiks patērēts uzņēmumā. Globālā detaļu centra enerģijas pārpalikums būs pieejams citām Daimler kravas automašīnu struktūrvienībām Vācijā.

Koncepcija paredz, ka saimniecības ēkām tiks apzaļumoti jumti. Turklāt darbaspēkam tiks iekārtotas elektromobiļu un e-velosipēdu uzlādes stacijas. Tiek radītas atbilstošas ​​uzlādes iespējas arī piegādātāju kravas automašīnām ar elektrificētu piedziņu.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 17.janvāris 2023 11:27
3 1 Atbildēt

Lien no ādas ārā, lai piesmērētos aprobežotiem zaļajiem. "saimniecības ēkām tiks apzaļumoti jumti". Vispār, jūtos vīlies. Cerēju, ka ēkas būvkonstrukcijas veidos nevis klimatam kaitīgie betons un tērauds, bet dabai draudzīgs būvmateriāls, koka konstrukcijas papildinātas ar no govju pļekām, māliem un salmiem veidotiem blokiem.

650 17.janvāris 2023 21:35
1 0 Atbildēt

-tu draudziņdziņ nākamoreiz tā rūpīgāk piemeklē terminus un pamēģini sakopot (savu) vēdera lejassgalu.

Tieksme nav "man", bet gan atsevišķiem šo te sērijveida rakstu "producentiem", kuri ārkārtīgi tēlainā valodā publicē šo te liekvārdības un atklātā textā demagoģijas drazu.Tieši priekš tādiem lohiem, kā Tu.Kuri šo te suuudu gatavi ar katru dienu uzņemt arvien lielākās devās.Labu apetīti!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti