Toyota laiž klajā jauno Grand Highlander (+ FOTO) 4

 

Foto: Toyota

iAuto | 9.februāris 2023 15:30

Septiņvietīgais, komfortablais un labi aprīkotais transportlīdzeklis paredzēts Ziemeļamerikas tirgum.

Toyota Grand Highlander ir Amerikas tirgum tipisks ģimenes auto, kas nodrošina pietiekami daudz vietas līdz pat septiņiem braucējiem un viņu bagāžai. Ražotājs uzsver, ka tas ir patstāvīgs modelis nevis pagarināts Highlander, kā varētu šķist nianses nepārzinošam vērotājam.

Automašīna tik tiešām ir ērta un ietilpīga. Ražotājs apgalvo, ka trešā sēdekļu rinda aprīkota pilnvērtīgiem sēdekļiem un vietas ir pietiekami, lai tajos varētu ērti iekārtoties divi pieauguši cilvēki arī garākam pārbraucienam.

Jau bāzes versijā krosovers būs aprīkots ar 18 collu riteņiem, elektriski regulējamiem un apsildāmiem priekšējiem sēdekļiem, 12,3 collu multivides ekrānu, bagāžnieka durvju elektropievadu, sešām USB pieslēgvietām, bezvadu uzlādes iespēju un universālo pulti garāžas durvju atvēršanai.

Dārgākās versijas pievieno 20 collu riteņus, sēdekļu ventilāciju, apsildi arī otrās rindas sēdekļiem, panorāmas jumtu, apsildāmu stūri, JBL audio sistēmu ar 11 skaļruņiem.

Elektronisko drošības sistēmu komplekss ietver pirmssadursmes sistēmu ar gājēju noteikšanu, brīdinājumu par izbraukšanu no savas joslas ar piestūrēšanas atbalsta funkciju, dinamisko radarkruīzu, joslu uzturēšanas palīgu, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu u.c. drošības tehnoloģijas.

Bāzes versijai iebūvēts 2,4 turbo dzinējs (269 ZS, 430 Nm) apvienojumā ar astoņu pakāpju automātu. Pieejama arī hibrīda sistēma (246 ZS) uz 2,5 litru motora bāzes, kā arī Hybrid Max iekārta uz 2,4 litru motora bāzes savienojumā ar sešu pakāpju automātisko kārbu. Tā attīsta 367 Zs (542 Nm), nodrošina visu riteņu piedziņu un ieskrējienu līdz 100 km/h 6,3 sekundēs. Šāds krosovers drīkst vilkt līdz 2,3 tonnas smagu piekabi vai treileru.

Zināms, ka Toyota Grand Highlander pārdošanā nonāks šovasar. Cenas ražotājs pagaidām neatklāj.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usa 9.februāris 2023 16:11
6 5 Atbildēt

neizskatās, ka amerikāņi grasītos atteikties no piecu un vairāk metru garajiem sauszemes kuģiem un maz ticams, ka viņi kaut ko dzirdējuši par kaut kādiem tur mini citroniem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti