Toyota laiž klajā jauno Grand Highlander (+ FOTO) 4

 

Foto: Toyota

iAuto | 9.februāris 2023 15:30

Septiņvietīgais, komfortablais un labi aprīkotais transportlīdzeklis paredzēts Ziemeļamerikas tirgum.

Toyota Grand Highlander ir Amerikas tirgum tipisks ģimenes auto, kas nodrošina pietiekami daudz vietas līdz pat septiņiem braucējiem un viņu bagāžai. Ražotājs uzsver, ka tas ir patstāvīgs modelis nevis pagarināts Highlander, kā varētu šķist nianses nepārzinošam vērotājam.

Automašīna tik tiešām ir ērta un ietilpīga. Ražotājs apgalvo, ka trešā sēdekļu rinda aprīkota pilnvērtīgiem sēdekļiem un vietas ir pietiekami, lai tajos varētu ērti iekārtoties divi pieauguši cilvēki arī garākam pārbraucienam.

Jau bāzes versijā krosovers būs aprīkots ar 18 collu riteņiem, elektriski regulējamiem un apsildāmiem priekšējiem sēdekļiem, 12,3 collu multivides ekrānu, bagāžnieka durvju elektropievadu, sešām USB pieslēgvietām, bezvadu uzlādes iespēju un universālo pulti garāžas durvju atvēršanai.

Dārgākās versijas pievieno 20 collu riteņus, sēdekļu ventilāciju, apsildi arī otrās rindas sēdekļiem, panorāmas jumtu, apsildāmu stūri, JBL audio sistēmu ar 11 skaļruņiem.

Elektronisko drošības sistēmu komplekss ietver pirmssadursmes sistēmu ar gājēju noteikšanu, brīdinājumu par izbraukšanu no savas joslas ar piestūrēšanas atbalsta funkciju, dinamisko radarkruīzu, joslu uzturēšanas palīgu, ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu u.c. drošības tehnoloģijas.

Bāzes versijai iebūvēts 2,4 turbo dzinējs (269 ZS, 430 Nm) apvienojumā ar astoņu pakāpju automātu. Pieejama arī hibrīda sistēma (246 ZS) uz 2,5 litru motora bāzes, kā arī Hybrid Max iekārta uz 2,4 litru motora bāzes savienojumā ar sešu pakāpju automātisko kārbu. Tā attīsta 367 Zs (542 Nm), nodrošina visu riteņu piedziņu un ieskrējienu līdz 100 km/h 6,3 sekundēs. Šāds krosovers drīkst vilkt līdz 2,3 tonnas smagu piekabi vai treileru.

Zināms, ka Toyota Grand Highlander pārdošanā nonāks šovasar. Cenas ražotājs pagaidām neatklāj.

 
Visi komentāri
 
650 9.februāris 2023 16:05
0 2 Atbildēt

Kam šis 3,2 ņūtonnu tojatuuds ira vajadzīgs.Kuŗš to pirks un uz kurieni ar tām 2,3t tagad Brauks.Un kā pēc (Kāpēc).

Jo tepat blakus rakstā Mr.Avotinsh raksta, ka 94g.v. eiropejiešu pamat iedzīvotāji tagad pamatā brauc/ar (/par!) 1vietīgajiem citroena aixamiem.Jā.

usa 9.februāris 2023 16:11
6 5 Atbildēt

neizskatās, ka amerikāņi grasītos atteikties no piecu un vairāk metru garajiem sauszemes kuģiem un maz ticams, ka viņi kaut ko dzirdējuši par kaut kādiem tur mini citroniem.

R(8) 10.februāris 2023 12:18
0 0 Atbildēt

Nesalidzini divus dazadus auto tirgus un sim Toyotas modelim ipasa popularitate eiropa nemaz nav

650 9.februāris 2023 17:21
0 0 Atbildēt

Toties izskatās, ka lepnajiem "eiropas ražotājiem" nav itin nekādu iebildumu pret šī konzervbundžu zīmola invāziju "mūsu" tirgū. Tāpat, kā pret melīgo statistiku, kura "jaunreģistrētos" a/m uzskaita visus vienā trulā čupā.Tai skaitā, dažādus kāršēringa un tml massveida vajadzībām iegādātos (un speciāli priekš tam saražotos).

Vietējais šī zīmola pārstāvis- nekaunīgs melis, kurš tepat iA pirmajā lapā pirms 2g publiski (un itin neviena neapsaukti) pazemoja vismaz 2/3 "pārējo" marku lietotājus.Itin bandītiskā formā piedraudot ar visādiem tur Nāves spriedumiem un tādējādi demagoģiski kropļojot esošo (itin jo īpaši lietoto auto) tirgu.Gluži kā tas kalnietis Ramzāns, kurš no savas augstās būdas netraucēti draud visai pasaulei.

Nožēlojami arī tas ,ka praktiski Nevienam no "pārējo" zīmolu pārstāvjiem neatradās pilnīgi neviena argumenta, lai savus lietotājus vismaz daļēji "aizstāvētu" pret šo te reiderizma izpausmi..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 3

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu 8

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

Kas īsti notika? - uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos (PAPILDINĀTS 17.00) 11

Sestdien, 4.maijā, uz Tallinas šosejas pie Ādažiem avārijas nosēšanos veikušo lidmašīnu pilotēja instruktors, kurš kopā ar pasažieri bija devies privātā lidojumā, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 37

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti