Problēmas ar autopilotu - Tesla atsauc 360 000 automobiļu 5

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/Tesla

Nozare.lv | 17.februāris 2023 10:15

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" atsauc gandrīz 363 000 automašīnu, ņemot vērā problēmas ar autovadītāju asistentu tehnoloģiju, kas palielina avārijas riskus, liecina ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) paziņojums, kas nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

Šis atsaukums aptver "Model S", "Model X", "Model 3" un "Model Y" automobiļus, kas ražoti no 2016.gada līdz 2023.gadam un aprīkoti ar tehnoloģiju "Full Self-Driving Beta".

Lai novērstu šo problēmu, "Tesla" izdos programmatūras atjauninājumu, kuru iespējams uzstādīt attālināti.

Problēmas ar "Full Self-Driving Beta" sistēmu nozīmē, ka automobiļi spējīgi īstenot manevrus, "kas varētu pārkāpt satiksmes noteikumus, tādējādi palielinot sadursmju risku, ja autovadītājs neiejaucas," teikts NHTSA paziņojumā.

Tikmēr "Tesla" vadītājs Īlons Masks tviterī piekritis kādam lietotājam, kas norāda, ka terminu "atsaukšana" nevajadzētu lietot attiecībā uz problēmām, kuras iespējams atrisināt bez būtisku remontu veikšanas.

"Vārds "atsaukšana", kas tiek piemērots attālinātu programmatūras atjauninājumu gadījumā, ir anahronisks un nepareizs," raksta Masks.
 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 17.februāris 2023 13:32
3 0 Atbildēt

Laba lieta šie autopiloti, puspiloti, distroniki utt. Statistika parāda, ka šādi uzlabojumi palīdz izvairīties no sadursmes, un ievērot normālu distanci. Arī pēkšņas satiksmes izmaiņas gadījumā reaģē ātrāk nekā vadītājs. Nemaz neizskatot variantus, kad vadītāja skatiens ir novērsts no satiksmes kontroles. Kā piemērs nesenais atgadījums skandināvijā kur kreissa fūre neuzbrauca skolniekam kurš izskrēja tai priekšā

Bukerbrod 17.februāris 2023 10:34
2 2 Atbildēt

Musari visi tie elektro auto

Iautofans 18.februāris 2023 21:16
2 0 Atbildēt

Zini kā ir patiesībā bomzi. Es braucu jau trešo gadu ar teslu. Kādi maisiņi? Kādas spoku mašīnas? Ko tu tur murgo lauķi?

Savukārt velosipēds ir domāts, lai ar to pavizinātos ar bērniem pa parku. Ko tu dari uz šosejas? Tevi kāds drīz čista sabrauks, un visticamāk tas būs kāds tāds pats lauķis kā tu ar matētu vējstiklu un sūdīgām gaismām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti