Problēmas ar autopilotu - Tesla atsauc 360 000 automobiļu 5

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/Tesla

Nozare.lv | 17.februāris 2023 10:15

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" atsauc gandrīz 363 000 automašīnu, ņemot vērā problēmas ar autovadītāju asistentu tehnoloģiju, kas palielina avārijas riskus, liecina ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA) paziņojums, kas nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

Šis atsaukums aptver "Model S", "Model X", "Model 3" un "Model Y" automobiļus, kas ražoti no 2016.gada līdz 2023.gadam un aprīkoti ar tehnoloģiju "Full Self-Driving Beta".

Lai novērstu šo problēmu, "Tesla" izdos programmatūras atjauninājumu, kuru iespējams uzstādīt attālināti.

Problēmas ar "Full Self-Driving Beta" sistēmu nozīmē, ka automobiļi spējīgi īstenot manevrus, "kas varētu pārkāpt satiksmes noteikumus, tādējādi palielinot sadursmju risku, ja autovadītājs neiejaucas," teikts NHTSA paziņojumā.

Tikmēr "Tesla" vadītājs Īlons Masks tviterī piekritis kādam lietotājam, kas norāda, ka terminu "atsaukšana" nevajadzētu lietot attiecībā uz problēmām, kuras iespējams atrisināt bez būtisku remontu veikšanas.

"Vārds "atsaukšana", kas tiek piemērots attālinātu programmatūras atjauninājumu gadījumā, ir anahronisks un nepareizs," raksta Masks.
 

 
Visi komentāri
 
Bukerbrod 17.februāris 2023 10:34
2 2 Atbildēt

Musari visi tie elektro auto

ZZZZ 17.februāris 2023 13:32
3 0 Atbildēt

Laba lieta šie autopiloti, puspiloti, distroniki utt. Statistika parāda, ka šādi uzlabojumi palīdz izvairīties no sadursmes, un ievērot normālu distanci. Arī pēkšņas satiksmes izmaiņas gadījumā reaģē ātrāk nekā vadītājs. Nemaz neizskatot variantus, kad vadītāja skatiens ir novērsts no satiksmes kontroles. Kā piemērs nesenais atgadījums skandināvijā kur kreissa fūre neuzbrauca skolniekam kurš izskrēja tai priekšā

msh 18.februāris 2023 1:13
0 1 Atbildēt

Jā, piemēram pēkšņa maisiņa uzlidošanas gaisā gadījumā, vai "spoku mašīnas" "parādīšanās" gadījumā tiešām noreaģēs ātrāk un izraisīs avārijas situāciju, metot pa nažiem bez iemesla. Visi šitie sūdi tikai atslābina vadītāju uzmanību un pasliktina braukšanas prasmes, ilgtermiņā neko neuzlabojot. Viens kaut kur internetos bija sarēķinājis ar pseidodrošības risinājumiem pēdējo cik tur desmitgažu laikā izglābtās dzīvības - bija šausmīgi mazs cipars.

P.N. Teslas ir vienīgās mašīnas no kurām man ar ričuku braucot pa šoseju ir bail - jo pagaidām tās ir vienīgās mašīnas kur pie stūres veģetējošais dārzenis var ierubīt kaut kādu pseidopilotu kas, kā rāda negadījumi, var teorētiski mani nobraukt. Labāk lai man brauc garām fūres rokas režīmā, tas ir drošāk.

Iautofans 18.februāris 2023 21:16
2 0 Atbildēt

Zini kā ir patiesībā bomzi. Es braucu jau trešo gadu ar teslu. Kādi maisiņi? Kādas spoku mašīnas? Ko tu tur murgo lauķi?

Savukārt velosipēds ir domāts, lai ar to pavizinātos ar bērniem pa parku. Ko tu dari uz šosejas? Tevi kāds drīz čista sabrauks, un visticamāk tas būs kāds tāds pats lauķis kā tu ar matētu vējstiklu un sūdīgām gaismām.

Kanibaals 20.februāris 2023 11:24
0 0 Atbildēt

>jo pagaidām tās ir vienīgās mašīnas kur pie stūres veģetējošais dārzenis

Laukos tev vairāk no spirtā konservētajiem dārzeņiem būtu jauzmanās vai arī no tiem dārzeņiem ar telefoniem rokā. Kurš pāķis brauc skaidrā vai ar brīvroku sistēmu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti