Slovākija varētu pievienoties ES valstīm, kas iebilst pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu no 2035.gada 17

 
Nozare.lv | 16.marts 2023 13:59

Slovākijai jāpievienojas Vācijai, Austrijai, Polijai, Itālijai un Čehijai, lai iebilstu pret Eiropas Savienības (ES) lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu, liecina rezolūcija, par kuru trešdien nobalsojuši Slovākijas likumdevēji.

Slovākijas parlamenta Eiropas lietu komiteja balsojumā nolēmusi uz šādu rīcību mudināt valsts vides ministru Jānu Budaju, neskatoties uz to, ka viņš šī aizlieguma ieceri līdz šim ir atbalstījis.

"Vides ministram nekavējoties jāpievienojas Vācijai, Polijai, Itālijai un Čehijai, kas paudušas savu pretestību, un jābalso pret iekšdedzes dzinēju aizliegumu, kad par šo jautājumu tiks diskutēts vai balsots ES Ministru padomē," norādīja Slovākijas parlamenta Eiropas lietu komitejas loceklis Jāns Oravecs.

Slovākijas Vides ministrija iepriekš pauda atbalstu šim paredzētajam aizliegumam, taču Ekonomikas un Transporta ministrijas izteikušas iebildumus.

Jau ziņots, ka ES valstu balsojums par lēmumu no 2035.gada aizliegt jaunu automobiļu ar iekšdedzes dzinējiem pārdošanu ticis atlikts, ņemot vērā vairāku valstu iebildumus.

Šis balsojums tika uzskatīts vien par formalitāti, jo Eiropas Parlaments un ES dalībvalstis vienošanos šajā jautājumā jau bija panākušas pērn oktobrī.

Šobrīd nav zināms, kad šis balsojums varētu notikt.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 16.marts 2023 19:18
6 0 Atbildēt

Apkezijas un viss , ir nereali pariet uz 100% e-auto , tad ir jaievies Z-Korejas veids , ka tikai izredzetie parvietojas ar auto , a tautas masa labakaja gadijuma ar divriteni , vai ar sab. transportu un kajam uz darbu

Upss 16.marts 2023 15:14
5 2 Atbildēt

Un ko Latvija?

Krotow 16.marts 2023 22:35
5 0 Atbildēt

Z-korejas variants jau pāris gadus ieviešas un plaukst. Kad lietotie degvielas auto būs nopuvuši, jaunus atļauties pie tam cenām vairs nevarēsi. Jauno auto tirgus šobrīd, skatoties uz auto cenām, domāts tikai ļoti turīgajiem un bagātniekiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti