Jaunais Explorer – Ford krosovers ar Volkswagen gēniem (+ FOTO) 6

 

Foto: Ford

iAuto | 22.marts 2023 5:28

Ford prezentējis krosoveru Explorer, kas izstrādāts Eiropas pircējiem, par pamatu ņemot Volkswagen MEB platformu, ko vācu koncerns izmanto saviem elektriskās piedziņas modeļiem.

Pēc gabarītiem Volkswagen ID.4 tuvais Ford Explorer izceļas ar taisnu priekšpuses paneli, ko grezno Ford emblēma un ieskauj lukturi ar bumeranga tipa dienasgaismām.

Aiz augšā un apakšā  saplacinātās stūres iekārtojies atsevišķs digitālais displejs mērinstrumentiem, bet labajā pusē ir 14,6 collu vertikāli novietots multivides SYNC Move 2 skārienekrāns, kas ir kustīgs, lai tā slīpuma leņķi var pielāgot dažāda auguma vadītāju un pasažieru ērtībām.

Centrālajā tunelī iebūvēta novietne ar dažāda izmēra nodalījumiem un kopējo tilpumu 17 litri, kurā var ievietot, piemēram, portatīvo datoru ar 15 collu displeju. Piecvietīgā krosovera bagāžnieka tilpums ir aptuveni 470 litri.

Elektriskais Explorer aprīkots ar apsildāmiem priekšējiem sēdekļiem (plus masāžas funkcija vadītājam), divu zonu klimata kontroli, bezatslēgas pieeju un "brīvroku režīmā" atveramām bagāžas nodalījuma durvīm. Tas būs pirmais Ford Eiropā, kas aprīkots ar uzlabotu joslu maiņas palīgsistēmu un pilsētai draudzīgu Clear Exit Assist, kas brīdina par velosipēdistu tuvošanos pirms durvju atvēršanas.

Informācija par tehnisko pildījumu Ford pagaidām neizpauž. Zināms vien, ka elektromobilis tiks piedāvāts ar aizmugures piedziņu un priekšpiedziņu, bet tā akumulatoru no 10 līdz 80 procentiem varēs uzlādēt 25 minūtēs. Saskaņā ar dažu mediju ziņām, bāzes variants iegūs 170 zirgspēku motoru un 52 kilovatstundu akumulatoru, kas nodrošinās sniedzamību līdz 351 km attālumam.

Kā alternatīva tiks piedāvāta versija ar 231 zirgspēku dzinēju un 77 kilovatstundu akumulatoru (539 km sniedzamība), bet jaudīgākā versija ar diviem e-motoriem (340 Zs kopējā jauda)  ar vienu uzlādi varēs nobraukt līdz 491 kilometram.

Explorer aptuvenā cena ir zināma: Ķelnē ražoto krosoveru varēs pasūtīt jau 2023. gada beigās par nepilniem 45 000 eiro.  

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 22.marts 2023 7:31
4 3 Atbildēt

Ar VW gēniem un kartupeļu kastes aerodinamiku

Ņeporjādok! 22.marts 2023 9:52
3 0 Atbildēt

Kāds nu tur politkorektums....reklāmā nav Amērikas natīvo iedzīvotāju, nav indieša, nav ķīnieša un Lieldienu salu iedzīvotāja. Baltais gan ir - raksta autors, ar to viss ir kārtībā. Jā.

Onsis 22.marts 2023 9:58
2 0 Atbildēt

skaidrs, būs vieglāk utilizējams

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti