Lai uzlauztu Tesla Model 3 hakerim pietika ar 2 minūtēm 5

 
iAuto | 29.marts 2023 15:22

Kanādā sarīkotajās “hakeru” sacensībās Pwn2Own franču kiberaizsardzības speciālistam no Synacktiv uzņēmuma pietika ar divām minūtēm, lai uzlauztu Tesla aizsardzību.

Šādas sacensības notiek regulāri, tajās piedalās elektronikas speciālisti no dažādām pasaules valstīm, risinot dažādas sarežģītības uzdevumus un iegūstot ne tikai labu pieredzi, bet arī tiekot pie iespaidīgām naudas balvām.

Šī gada pasākums norisinājās Kanādas pilsētā Vankūverā, vienam no uzdevumiem saistoties ar Tesla Model 3 “uzlaušanu”. Dalībnieka rīcībā bija 10 minūtes un divi piegājieni. Par pirmā uzdevuma paveikšanu uzvarētājs varēja nopelnīt 100 000 dolāru, par otrā – 250 000.

Uzvarēja franču kiberdrošības uzņēmuma Synacktiv darbinieks, kurš mazāk kā divu minūšu laikā, izmantojot Bluetooth mikroshēmas ievainojamību, uzlauza Tesla Model 3 mediju kompleksu un ieguva Root reģistra piekļuvi tā galvenajām apakšsistēmām.

Kā vēsta izdevums Jalopnik, Tesla tika nosūtīta vēstule ar datiem par elektromobiļa ievainojamību, taču autoražotājs to pagaidām nav komentējis.

2019.gadā Pwn2Own dalībniekiem bija līdzīgs uzdevums – arī toreiz viņiem savas prasmes bija jāapliecina pārvarot Tesla Model 3 drošību un pēc sekmīga uzbrukuma dati par to tika nosūtīti ražotājam. Toreiz Tesla solīja izlaist atjauninājumu, kas novērš ievainojamību.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rexx 29.marts 2023 16:42
6 1 Atbildēt

Jauka perspektīva pašbraucošajiem automobiļiem. Lai to lietotu,  nemaz nav tajā jāatrodas.

msh 29.marts 2023 23:53
5 1 Atbildēt

Čaļi, šis nav nekas jauns - kādus gadus atpakaļ bija joks ar Chrysler mašīnām kam bija konkrēta, internetam pievienota navigācijas ierīce - kaut kādi čaļi bija atraduši ka var vēsi vadīt jebkuru tādu mašīnu - navigācijas ierīcei bija smags drošības caurums, bet tā kopā ar visiem vadības blokiem atrodas uz CAN kopnes, ļaujot no navigācijas ierīcei sūtīt komandas citiem blokiem. Dzelziski ko tādu var izveikt ar kādu piekto golfu un tamlīdzīga vecuma mašīnām ar pietiekami sarežģītu elektrosistēmu, vajag tikai caurumu caur kuru CAN kopnei tikt klāt.

P.N. Vēl viens mešalkas pluss - uzlauztai mašīnai var attālināti vadīt visu, izņemot ātrumkloķi un sajūgu, jo tie ir mehāniski

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti