Krievu Aurus katastrofa? - 2023.gadā pārdoti vien 5 eksemplāri 15

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 30.marts 2023 13:54

Pat ja tas netiek pateikts skaļi, ikvienam ir skaidrs, ka pārdodot mēnesī vienu automašīnu, uz labu iznākumu cerību nav.

Pirms Ukrainā uzsāktā kara, krievu lepnums, pašmāju luksuss automašīnu ražotājs Aurus bija cerību pilns, solot vairākus modeļus, tajā skaitā motociklu, dīleru centru atvēršanu, iziešanu Eiropas tirgū un ražošanas apjomu vismaz 600 automašīnu skaitā.

Krievijas valdība šajā projektā ieguldīja miljardiem rubļu, taču projekts sāka buksēt tā arī neuzņemot apgriezienus. Sākās vadības maiņas un jauni solījumi, taču rezultāta nebija un pēdējie atklātībai nodotie produkcijas realizācijas dati ir pagalam neiepriecinoši.

Izdevums Autonews.ru informē, ka pārdošanā šobrīd atrodas tikai viens modelis, sedans Senat, ko vienā no Maskavas dīlercentriem iespējams iegādāties par nepilniem 39 miljoniem rubļu (466 000 eiro). Neraugoties uz akūto automobiļu deficītu (īpaši Premium un luksuss segmentā), Aurus 2022.gadā izdevies pārdot 31 automašīnu, bet 2023.gadā, kad stipri nepietiekošā skaitā, taču tomēr, sāka parādīties pelēko dīleru piedāvājums un autobūves produkcija no Ķīnas – vien 5 mašīnas.

Tiesa, daļa Aurus saražotās produkcijas atrodas “valsts dienestā”, tomēr, cik šādu automašīnu ir, netiek atklāts.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
15,30 30.marts 2023 15:40
20 2 Atbildēt

Drīzāk Kongo kļūs par pasaules čempioniem hokejā nekā krievi iemācīsies ražot mašīnas - ar ārzemnieku tehnoloģijām un stingru skatīšanos uz pirkstiem, to jā, bet nevis izgudrot vai ražot paši. Nebūtu Fiat, nebūtu VAZ, nebūtu Opel, nebūtu Moskvič - tos piemērus var saukt čupām.

R(8) 30.marts 2023 15:23
11 2 Atbildēt

Ne , galigi sudigi , nokritusies lidz 20 pardoti auto minute

imzz 30.marts 2023 16:29
10 2 Atbildēt

Krievijas valdība šajā projektā ieguldīja miljardiem rubļu--

Šis fakts ir atbilde uz visiem jautājumiem. Ražotājs jau neko necerēja. Viss projekts ir tehniska tipa blēdība naudas pievākšanai. Saražotie, pareizāk sakot izgatavotie auto jau ir tikai atrādīšanai. ( Ražošana asociējas ar masu produkciju )

ES jau arī tādi triki ir. Tas pats slavenais spāņu "vientakta" dzinējs ( jo projekts pastāv uz grantiem ), jeb šveicieša "gravitācijas baterijas" tornis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti