Uzlādējot bateriju no ceļa, Toyota hibrīdkrosovers ar elektrību nobrauc 1940 kilometrus 10

 

Foto: Electreon

iAuto | 31.maijs 2023 5:00

Izraēlas jaunuzņēmums Electreon veicis eksperimentu, lai pierādītu pašu izstrādātās bezvadu uzlādes tehnoloģijas iespējas.

Eksperimenta ietvaros Toyota RAV4 PHEV krosovers, kas apveltīts ar salīdzinoši nelielu 18,1 kilovatstundu bateriju, 100 stundu un 24 minūšu laikā nobrauca 1940 kilometrus, strāvas krājumus papildinot no asfaltā iebūvēta bezkontakta lādētāja. Šajā laikā hibrīdsistēmas akumulators saņēma 240 kilovatstundu elektroenerģijas, bet atmosfērā nenokļuva aptuveni 370 kilogrami oglekļa dioksīda kaitīgo izmešu veidā. Eksperiments tika sarīkots speciāli sagatavotā ovālā trasē, 100 stundas sadalot uz 55 vadītājiem.

Šādi Electreon cenšas reklamēt pašu izstrādātās  bezvadu uzlādes tehnoloģijas iespējas, kuras jau var novērtēt vairākos ceļa posmos Zviedrijā, Vācijā un ASV. Tie ļauj automašīnai pārraidīt līdz 70 kW uzlādes jaudu, ja vien transportlīdzekļa ātrums nepārsniedz 80 kilometrus stundā, savukārt hibrīdautomobilis var nobraukt lielus attālumus, neiedarbinot iekšdedzes dzinēju. Lai uztankotu elektrību no ceļa arī automobilis jāaprīko ar speciāliem uztvērējiem.

Zviedrijā ar šādu uzlādes tehnoloģiju aprīkots ceļa posms savieno Gotlandes salas lidostu un Visbijas pilsētu.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 31.maijs 2023 10:35
3 0 Atbildēt

Rakstam, kurš pretendē būt populāri zinātnisks, pietrūkst viena ļoti svarīga rādītāja, procesa lietderības koeficienta. Proti, kāda daļa elektroenerģijas aizgāja gaisa sildīšanai attiecībā pret visu patērēto.

Latvietis 31.maijs 2023 6:20
3 1 Atbildēt

Ideja galīgi nav Peļama! Tikai Uz Latvijas Ceļiem par to ir jāaizmirst, jo to stāvoklis ir pilnīgā mēslu līmenī!!!

Asaris 31.maijs 2023 10:42
2 2 Atbildēt

Bet nu 70% kas aiziet gaisā iekšdedzes autiņam jau tāpat nesasniegsi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 1

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 9

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti