76 410 eiro vērto Golf izpērk astoņu minūšu laikā 10

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 5.jūnijs 2023 4:55

Pircējus nemulsināja augstākā cena, ko ražotājs jebkad prasījis par savu kompaktklases hečbeku.

Volkswagen paziņojis, ka mazāk kā 10 minūšu laikā pēc pārdošanas atklāšanas internetā  visi 333 Golf R 333 eksemplāri atraduši savus īpašniekus. Izrādās, sportiskā hečbeka cienītājus nebūt nemulsināja šādas klases automobiļiem netipiski augstā cena, pat zinot, ka atšķirības no 20 000 eiro lētākā Golf R ir minimālas.

Golf R 333 motortelpā iebūvētas tas pats divlitru turbo agregāts, kas Golf R 20 Years Edition un Golf R Performance, nodrošinot 333 Zs jaudu un 420 Nm griezes momentu. Apvienojumā ar spēka agregātu strādā 7DSG divsajūgu robotizētā kārba un 4Motion pilnpiedziņa, ļaujot sasniegt elektroniski ierobežotos 270 km/h, bet ieskrējienam līdz 100 km/h patērējot vien 4,6 sekundes.

Ierobežotā skaita modelis izceļas ar dzeltenās Lime Yellow Metallic krāsas virsbūvi, melnu jumtu un melnām sānu uzlikām ar sērijas eksemplāru skaitu. Sērijveida aprīkojuma komplektā ietilpst sporta sēdekļi no nappa ādas, LED matricas priekšējie lukturi, Light and Sight pakotne, "Travel Assist" vadītāja palīgs, joslas novirzīšanas brīdinājuma sistēma, avārijas palīgsistēma, ACC kruīzkontrole ar Stop & go un automātisko distances kontroli, atpakaļgaitas kamera un Harman Kardon skaņas sistēma ar 9 skaļruņiem un 480 vatu kopējo jaudu.

Pilnpiedziņas automašīnas elektronisko palīgu skaitā R-Performance Torque Vectoring un braukšanas dinamikas kontrole ar režīmiem Drift un Special (paredzēts Nirburgringas trasei), kā arī Akrapovič titāna izplūdes sistēma un melni 19 collu Estoril diski ar Semi Slick riepām.

Ažiotāža, kas saistīta ar īpašo modeli varētu būt saistīta ar informāciju par to, ka šī ir viena no pēdējām iespējām iegādāties īpaši jaudīgu Golf ar iekšdedzes motoru, jo nākamās paaudzes golfiņš jau būs pilnībā elektrisks transportlīdzeklis.

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
khe 5.jūnijs 2023 9:55
6 2 Atbildēt

un te vēl daži smējās, ka nevienam šo golf R speciālo modifikāciju nevajadzēs

MMX 5.jūnijs 2023 10:05
4 2 Atbildēt

Kāpēc nevajadzēs? Diskusija bija par to, cik šādu auto jēga iegādāties kā vienīgo. Tas ka šis golfs aizies uz urā kā kolekcijas auto bija skaidrs jau startā ņemot vērā VW fanu kluba izmēru pasaulē.

Volx 5.jūnijs 2023 15:42
3 4 Atbildēt

Nu 333 cilvēki gandrīz ir neviens

Paskaties kā Opel Corsa pērk

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti