Lexus iepazīstina ar savu mazāko krosoveru LBX (+ FOTO) 6

 

Foto: Lexus

iAuto | 5.jūnijs 2023 14:44

Lexus prezentējis savu mazāko un cenu ziņā pieejamāko krosoveru LBX, kas Eiropas un Japānas pircējiem kļūs pieejams 2024.gada sākumā.

Lexus LBX izgatavots uz modernizētas GA-B platformas, kas pamatā arī Toyota Yaris Cross. Automašīna ir 4,190 mm gara, 1825 mm plata un 1545 mm augsta, apveltīta ar 332 litru ietilpības bagāžas nodalījumu un drīkst vilkt līdz 750 kg smagu piekabi. Motortelpā tai atrodas hibrīdiekārta, kas apvieno 1,5 litru trīscilindru benzīna motoru un elektromotoru, nodrošinot 136 Zs kopējo jaudu – par 6 zirgspēkiem vairāk nekā Yaris Cross. Ražotājs informē, ka apvienojumā ar bezpakāpju pārnesumkārbu LBX 100 km/h sasniedz 9,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 170 km/h. Tiek norādīts, ka ar vēl vienu elektromotoru pie aizmugures ass LBX pārtop par pilnpiedziņas automobili.

Lexus krosovera salonā ir 9,8 collu mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu un balss vadību, kā arī augstvērtīga audio sistēma ar 13 skaļruņiem. Par piemaksu pieejams projekcijas displejs, bet par drošību rūpēsies jaunākais Lexus Safety System + elektronisko palīgu komplekss.

Lexus LBX uz konveijera nonāks 2023. gada beigās, bet pārdošana Eiropā un Japānā sāksies 2024. gada sākumā. Pēc provizoriskiem datiem, bāzes versija maksās aptuveni 27 tūkstošus eiro.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 6.jūnijs 2023 14:11
2 1 Atbildēt

yaris ar iespējams  biki kvalitatīvāku salonu,

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti