"Tesla" piegādāto elektromobiļu skaits otrajā ceturksnī kāpis par 83% 4

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/TeslaMotorsCorp/

Nozare.lv | 3.jūlijs 2023 12:13

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" šogad otrajā ceturksnī piegādājis 466 140 elektriskās automašīnas, kas ir par 83% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts kompānijas publiskotajā paziņojumā.

Salīdzinājumā ar pirmo ceturksni piegādāto elektromobiļu skaits otrajā ceturksnī pieaudzis par 10%.

Analītiķi bija prognozējuši, ka "Tesla" otrajā ceturksnī piegādās mazāk nekā 450 000 automobiļu.

Saasinoties konkurencei elektromobiļu tirgū, "Tesla" ASV, Eiropā un Āzijā vairākkārt samazinājis uzņēmuma piedāvāto automašīnu cenas, palīdzot tam kompensēt pieprasījuma samazināšanos Ķīnā.

Vienlaikus uzņēmums aprīlī-jūnijā saražojis 479 700 elektriskās automašīnas, kas ir par 85% vairāk nekā pirms gada. Tādējādi "Tesla" saražoto automobiļu skaits pirmajā pusgadā kopumā sasniedzis 920 508 vienības.

Uzņēmums noteicis mērķi šogad saražot 1,8 miljonus automobiļu.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 3.jūlijs 2023 14:00
3 0 Atbildēt

Tesla gadījumā jēdziens ir pareizs, Viņi praktiski neizmanto dīleru tīklus, auto pērk internetā un atved no ražotāja.

0pis 3.jūlijs 2023 13:35
1 3 Atbildēt

Pēdējā laikā autolohiem baro iekšā jedzienu "piegādātie auto", nepaskaidrojot kur un kam tie piegādāti. Ja nu tos piegādā tolmetam un tā dvīņiem? Varbūt dīleriem, kuri tos auto nekad nepārdos? Vai pārdos tikai 1/3...un ko tas liecina par ražotāju?

Agrāk bija saražotie auto un pārdotie auto, tagad tas vairs nav būtiski, pietiek arpiegādātajiem. Re, kā var čakarēt smadzenes.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO)

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 5

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti