ASV jaunāko sankciju sarakstā arī AvtoVAZ un vēl trīs krievu autobūves uzņēmumi 5

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 15.septembris 2023 15:56

ASV ceturtdien noteica sankcijas vairāk nekā 150 personām, uzņēmumiem un iestādēm, kas atbalsta Krievijas karu pret Ukrainu, iekļaujot sarakstā arī četrus lielus autobūves uzņēmumus no Krievijas.

Kā vēsta krievu izdevums Autonews.ru, sankciju sarakstā iekļauti četri autobūves uzņēmumi: AvtoVAZ, GAZ Grupa, Moskvič un Sollers (vadošais zīmols UAZ).

AvtoVAZ ir lielākais Krievijas autobūves uzņēmums, kas pārvalda automašīnu rūpnīcas Toljati, Iževskā un bijušo Nissan rūpnīcu Sanktpēterburgā, GAZ grupai pieder Gorkijas automobiļu rūpnīca, kā arī vairākas autobusu ražotnes Krievijā, bet Moskvič bijušajā Renault rūpnīcā Maskavā montē Ķīnas JAC automobiļus no ievestajiem detaļu komplektiem, pasniedzot šos transportlīdzekļus kā jaunos “Moskvič”.

Ceturtais sankcijām pakļautais autobūves uzņēmums it Sollers, kuram pieder UAZ automobiļu rūpnīcas, kā arī uzņēmumi Jelabugā un Vladivostokā, kur arī tiek montētas JAC automašīnas.

Pēdējais iekļaušanu sankciju sarakstā jau komentējis, norādot, ka pēdējā gada laikā grupas bizness ir "pilnībā pārstrukturēts uz sankcijām izturīgu komponentu piegādes kanāliem un ir stratēģiski vērsts uz tehnoloģisko neatkarību no ārējiem partneriem".

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 15.septembris 2023 19:13
3 0 Atbildēt

Pēc idejas Ķīnas autobūvi iekļāva šinī sarakstā jo krievam tikai plika dirsa.

Vernons 15.septembris 2023 20:30
3 0 Atbildēt

NABAGA !!! AMERIKĀŅI,kā viņi,kā jutīsies bez krieveļu(korejas) auto.

ies ar kājām....

urmalnieku māreli,tev viss labi ??????????????????????????????????

Vernons 15.septembris 2023 20:32
3 0 Atbildēt

rakstu ziņojumu attiecīgām iestādēm par putļera atbalstītāju urlmalnieku māreli !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Tesla uztriecas citam auto, lai glābtu cilvēka dzīvību (+ VIDEO) 2

Video autors nav drošs par to, kas izpildīja pēkšņo izvairīšanās manevru - Tesla autopilots vai cilvēks pie stūres. Kā domājat jūs? Lasīt vairāk

 

NEXAT - vai neparastā lauksaimniecības mašīna vēl dzīvo? (+ VIDEO) 2

Dzīvo gan, turklāt šajā Vācijas vidienes lauksaimnieku uzņēmumā to ir veselas divas un abas tika izmantotas šī gada graudu ražas novākšanā. Lasīt vairāk

 

Beidzot noņēma nepareizo ceļa zīmi ar sadalījumu pa joslām K.Ulmaņa gatvē jaunajā krustojumā (+ VIDEO) 9

iAutolv pastāsta par jaunumiem izremontētajā ceļa posmā uz K. Ulmaņa gatves. Lasīt vairāk

 

MINI Ķīnā piedāvā iespaidīgas atlaides 2

Elektriskie Mini Cooper un Mini Aceman Ķīnas tirgū nespēj ieinteresēt vietējos pircējus, tādēļ ražotājs tos spiests piedāvāt krietni atkāpjoties no sākumā plānotās cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti