420 km - Elektriskais Opel Movano brauks krietni tālāk (+ FOTO) 8

 

Foto: Opel

iAuto | 24.novembris 2023 5:00

Opel uzlabojis sava komerctransportlīdzekļa Movano tehniskos rādītājus, uzlabojot tajā skaitā arī sniedzamību.

Līdz šim Opel lielais furgons bija spiests iztikt ar 90 kW elektromotoru un 37/70 kWh akumulatoriem, kas nodrošināja pieticīgus 117/224 kilometrus ar vienu uzlādi, taču pēc rudenī veiktā feislifta situācija krasi izmainījusies. Tagad Movano rīcībā ir 200 kW motors (iepriekš 90 kW), kas ir ne vien divkārt jaudīgāks, bet apveltīts ar krietni lielāku griezes momentu: 400 Nm pret 260 Nm iepriekš. Furgona maksimālais ātrums pieaudzis no 110 līdz 130 kilometriem stundā, savukārt 110 kilovatstundu baterija ļauj nobraukt līdz pat 420 kilometriem bez papildu uzlādes.

Tāpat kā lielākajā daļā Stellantis elektromobiļu, var izvēlēties vienu no trim braukšanas režīmiem, kas arī ietekmē veiktspēju: Eco 120 kW, Normāls 160 kW un Power pilniem 200 kW. Papildu tam pieejami četri rekuperācijas līmeņi enerģijas atgūšanai bremzēšanas ceļā.

Modernizētais Movano Electric jau standarta komplektācijā ir aprīkots ar 11 kW trīsfāzu lādētāju maiņstrāvas uzlādei. Tas ir pirmais Opel, kas piedāvā arī uzlādes iespēju ar līdz pat 150 kW līdzstrāvu, solot paveikt uzlādi līdz 80 procentiem 55 minūšu laikā.

Movano ir pieejams arī ar dīzeļdzinēju, bet 2024. gadā tiek solīts Movano Hydrogen. Ūdeņraža Movano sniedzamība (400 km ar pilnu tvertni) nevarēs pārspēt elektrisko versiju, taču šajā gadījumā ieguvums ir laika ziņā – ūdeņraža degvielas tvertni var uzpildīt 5 minūtes.

Modernizācija Movano atnesusi arī citus labumus - vadītāja rīcībā var būt līdz pat 22 elektroniskajām palīgsistēmām, kā arī Level 2 automatizētās braukšanas tehnoloģija, kas līdz 30 km/h var uzņemties transportlīdzekļa stūrēšanu, bremzēšanu un paātrināšanu ar noteikumu, ja vadītāja rokas paliek uz stūres - noderīgi pilsētas satiksmē vai satiksmes sastrēgumos.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 24.novembris 2023 14:08
3 0 Atbildēt

Bet svarīgākais trūkst! Cik sekundēs var sasniegt 100? 🤣

es 24.novembris 2023 12:06
1 0 Atbildēt

Šitam vismaz var ielikt normālu dīzeļģeneratoru kravas telpā un kautkur tālāk aizbraukt.

BMW 24.novembris 2023 8:40
1 0 Atbildēt

Beidziet mani čakarēt, tas tak ir Toyota proffesional, re kur par to raksts iekš iauto.lv: iauto.lv/zinas/pasaule...ota-proace-max

Varbūt drīz būs raksts par jauno pežo ar to pašu bildi? 😂

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti