Volkswagen "sociāli atbildīgi" samazinās strādājošo skaitu 9

 

Foto: Volkswagen

Nozare.lv | 7.decembris 2023 10:08

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" trešdien paziņoja, ka turpmāko gadu laikā samazinās strādājošo skaitu, tādējādi cenšoties palielināt rentabilitāti un nodrošināt lielāku sparu pārejai uz elektrisko automobiļu ražošanu.

"Turpmākajos gados mums sociāli atbildīgā veidā būs jāsamazina strādājošo skaits," skaidro uzņēmums.

"Volkswagen" norāda, ka maksimāli centīsies izmantot daļējās un priekšlaicīgās pensionēšanas iespējas, bet šobrīd neprecizē, cik daudz darbavietas tiks likvidētas.

Taču uzņēmums pavēstīja, ka mērķis ir darbaspēka izmaksas jomās, kas neskar ražošanu, samazināt par aptuveni 20%. Autoražotājs gan uzsver, ka tas nenozīmē, ka strādājošo skaits tiks samazināts par 20%, jo lielāko daļu izmaksu ietaupījumu nodrošinās procesu uzlabošana un strukturālās korekcijas.

"Volkswagen" šobrīd pasaulē nodarbina aptuveni 675 800 cilvēkus.

Koncerns jūnijā paziņoja par izmaksu samazināšanas programmu desmit miljardu eiro apmērā, tam cenšoties uzlabot rentabilitāti. "Volkswagen" investē desmitiem miljardu eiro pārējā uz elektrisko automobiļu ražošanu, taču šo sektoru apgrūtinājusi vāja globālā ekonomika un zems pieprasījums.

Turklāt, tāpat kā citus ražotājus Eiropas lielākajā ekonomikā, arī "Volkswagen" darbību negatīvi ietekmē izmaksu pieaugums, ko veicina augstā inflācija un enerģijas cenas kopš Ukrainas pilna apmēra kara sākuma.

Starp "Volkswagen" zīmoliem ir ne tikai "Volkswagen", bet arī "Audi", "Bentley", "Bugatti", "Cupra" , "Ducati", "Lamborghini", "Porsche", "SEAT" un "Škoda".

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 7.decembris 2023 11:32
5 0 Atbildēt

Augstas cenas=zems pieprasījums. VW neko nav sapratis!

Jony 7.decembris 2023 16:38
5 0 Atbildēt

Atlaist 2 priekšniekus bez prēmiju izmaksas un 20% rentabilitāte sasniegta

boliks 7.decembris 2023 13:47
3 0 Atbildēt

VW jau kādu laiku vairs nav tautas vāģis. Viņiem būtu jāatgriežās pie pirmsākumiem. Ķīna turpina Vācijas iesākoto audzē rūpniecību uz lētajiem energoresursiem no kaimiņvalsts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti