Volkswagen "sociāli atbildīgi" samazinās strādājošo skaitu 9

 

Foto: Volkswagen

Nozare.lv | 7.decembris 2023 10:08

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" trešdien paziņoja, ka turpmāko gadu laikā samazinās strādājošo skaitu, tādējādi cenšoties palielināt rentabilitāti un nodrošināt lielāku sparu pārejai uz elektrisko automobiļu ražošanu.

"Turpmākajos gados mums sociāli atbildīgā veidā būs jāsamazina strādājošo skaits," skaidro uzņēmums.

"Volkswagen" norāda, ka maksimāli centīsies izmantot daļējās un priekšlaicīgās pensionēšanas iespējas, bet šobrīd neprecizē, cik daudz darbavietas tiks likvidētas.

Taču uzņēmums pavēstīja, ka mērķis ir darbaspēka izmaksas jomās, kas neskar ražošanu, samazināt par aptuveni 20%. Autoražotājs gan uzsver, ka tas nenozīmē, ka strādājošo skaits tiks samazināts par 20%, jo lielāko daļu izmaksu ietaupījumu nodrošinās procesu uzlabošana un strukturālās korekcijas.

"Volkswagen" šobrīd pasaulē nodarbina aptuveni 675 800 cilvēkus.

Koncerns jūnijā paziņoja par izmaksu samazināšanas programmu desmit miljardu eiro apmērā, tam cenšoties uzlabot rentabilitāti. "Volkswagen" investē desmitiem miljardu eiro pārējā uz elektrisko automobiļu ražošanu, taču šo sektoru apgrūtinājusi vāja globālā ekonomika un zems pieprasījums.

Turklāt, tāpat kā citus ražotājus Eiropas lielākajā ekonomikā, arī "Volkswagen" darbību negatīvi ietekmē izmaksu pieaugums, ko veicina augstā inflācija un enerģijas cenas kopš Ukrainas pilna apmēra kara sākuma.

Starp "Volkswagen" zīmoliem ir ne tikai "Volkswagen", bet arī "Audi", "Bentley", "Bugatti", "Cupra" , "Ducati", "Lamborghini", "Porsche", "SEAT" un "Škoda".

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 7.decembris 2023 10:34
0 0 Atbildēt

Tāda ir pasaules vienas lielas tirgus daļas situācija no ap 5min...Garš tas viss, bet kam interesē auto ir ko redzēt.

Jony 7.decembris 2023 16:50
0 0 Atbildēt

Principā nekā jauna no pagājušā gada izstādes.

Kad EU tirgū parādīsies kāds "consumer friendly" piedāvājums padodat ziņu. Pagaidām mans sociālais stāvoklis atļauj skatīties tikai uz Dacia.

Sergejs 8.decembris 2023 12:49
0 0 Atbildēt

Nu vai pagaidām Dacija vēl ļauj uz sevīm skatīties, bet pie šīs nebūšanas arī tiek strādāts

BMW 7.decembris 2023 11:32
5 0 Atbildēt

Augstas cenas=zems pieprasījums. VW neko nav sapratis!

progress 7.decembris 2023 12:33
1 0 Atbildēt

Deutsche Welle zjurnaalisti akcenteeja, kad razjojot modernaas automashiinas ar iislaicigas lietoshanas konceptu neesot "zalji", taapeec industrijai jaatgriezjas pie ilgspeeleejoshu, izturiigu auto razjoshanas! Kaa tas tiks ieviests praksee, laiks raadiis!

msh 7.decembris 2023 12:44
0 0 Atbildēt

Nekā.

boliks 7.decembris 2023 13:47
3 0 Atbildēt

VW jau kādu laiku vairs nav tautas vāģis. Viņiem būtu jāatgriežās pie pirmsākumiem. Ķīna turpina Vācijas iesākoto audzē rūpniecību uz lētajiem energoresursiem no kaimiņvalsts.

Jony 7.decembris 2023 16:38
5 0 Atbildēt

Atlaist 2 priekšniekus bez prēmiju izmaksas un 20% rentabilitāte sasniegta

es 9.decembris 2023 15:26
0 0 Atbildēt

Diemžēl, imigranti bez priekšniekiem nav spējīgi strādāt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

3,5 miljoni eiro un 1200 Zs - Ferrari atklāj informāciju par jauno F 80 (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pastāstījis par jaunāko modeli F 80, kas apveltīts ar 1200 Zs jaudu un tiks izlaists 799 vienībās. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 20

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 

Agresīva braukšana ir mēģinājums kompensēt savus kompleksus satiksmē 48

Saskaņā ar definīciju, agresīva braukšana ir vairāku ceļu satiksmes noteikumu vienlaicīga pārkāpšana – tā ir atļautā ātruma pārsniegšana, apdzīšana neatļautā vietā u.c. Kopumā var teikt, ka tā ir citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošana un pilnīga vienaldzība par to, kas notiek apkārtējā satiksmē. Lasīt vairāk

 

Iztērē 183 000 eiro par militarizētās tēlniecības kompozīciju - Aizsardzības ministrijā uzsākta dienesta pārbaude (+ VIDEO) 14

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds 11. oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes “Ādaži”. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti