Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 17.marts 2024 8:27

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži.

Ķīnas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas atvērtajā datu bāzē iekļauta informācija par Vokswagen ID.Unyx – elektrisku krosoveru, kas ir ļoti līdzīgs Cupra Tavascan un tāpat kā sportiskais spāņu SUV, tiks ražots Volkswagen Anhui rūpnīcā Ķīnā.

Tieši Cupra Tavascan kļuva par pirmo visas Volkswagen grupas modeli, kas ražots Ķīnā un no turienes piegādāts Eiropā un citos pasaules reģionos. Ražošana jaunākajā Volkswagen Anhui rūpnīcā tika uzsākta pagājušā gada decembrī, taču ar Ķīnas JAC kopīgi uzbūvētajam uzņēmumam ir lieli plāni – vismaz 350 tūkstošu elektrisko transportlīdzekļu gadā, tādēļ Tavascan nekādā ziņā nebūs vienīgais modelis uz konveijera.

Drīzumā tam pievienosies Volkswagen ID.Unyx – ar oriģināliem bamperiem, riteņu diskiem, vienkāršāku gaismu tehniku un Volkswagen logotipiem nokomplektēts elektrisks krosovers. Būtībā  automašīna ir pārzīmolots Tavascan, taču tā kā zīmolu Cupra un pat tā mātesuzņēmumu Seat Ķīnā nepazīst, tad vietējā tirgū to pasniedz kā Volkswagen produktu.

Zināms, ka Volkswagen ID.Unyx tiks piedāvāts divās versijās: ar aizmugures riteņu piedziņu un 170 kW motoru, kā arī pilnpiedziņas modifikācijā ar 170 kW motoru aizmugurē un 80 kW motoru priekšā.

Tehniskie dati liecina, ka piecvietīgais automobilis ir 4,66 m garš un apveltīts ar 2,76 m riteņu garenbāzi. Aizmugures riteņu piedziņas versija sver 2166 kg, AWD variants ir par 100 kg smagāks. Maksimālais ātrums abiem variantiem vienāds – 160 km/h, bet par sniedzamību datu vēl nav. 

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 17.marts 2024 8:52
3 1 Atbildēt

Sakait, kas tajā kastē ir sportisks?

0pis 17.marts 2024 14:55
1 0 Atbildēt

Man nekas neskan

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti