Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

 

Porsche 718 Cayman Foto: Porsche

iAuto | 17.aprīlis 2024 11:00

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam.

Porsche 718 vairs nav pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū, vēsta auto jaunumiem veltītie izdevumi. No konfiguratora izņemti abi saimes modeļi, Porsche 718 Boxster un Cayman, atstājot vien sacīkšu trasēm konstruētos Cayman GT4 RS/Boxster Spyder, jo pēdējo ražošana ir ierobežota.

Ceturtās paaudzes Porsche 718 saime tika izstrādāta 2016. gadā, kad likumdošana automobiļu kiberdrošības jomā vēl tikai parādījās. Vācu zīmols apgalvo, ka likumprojekts, kas stāsies spēkā 2024. gada 1. jūlijā, liek mainīt automašīnu elektronisko arhitektūru, bet šāda veida jauninājumi uzņēmumam nav ekonomiski izdevīgi.

Tas gan nenozīmē, ka 718 ražošana tiks pārtraukta – izmaiņas skar tikai Eiropas tirgu, bet citos pasaules reģionos saimes modeļus līdzšinējā veidā turpinās piedāvāt arī pēc 2025.gada, kad ieradīsies Boxster/Cayman elektriskais pēctecis.

Iepriekš līdzīga iemesla dēļ Eiropas Savienībā pārtrauca Macan iekšdedzes motoru modeļa pārdošanu. Šis modelis tika izstrādāts vēl ātrāk par 718 saimi, tādēļ degvielas dzinēju krosovera izņemšana no piedāvājuma bija likumsakarīga. Tiesa, ražotājam tas bija daudz nepatīkamāk nekā gadījumā ar 718 saimi, tā iemesla dēļ, ka Macan pārdošanas apjomi ir četras reizes lielāki salīdzinot ar Boxster/Cayman.

Porsche 718 Boxster

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 17.aprīlis 2024 15:03
4 1 Atbildēt

"Mūsdienu prasībām" tev auto jau ir jāsāk iebūvēt reāls, tuvu militārajam standartam atbilstošs pilntiesīgs dators ... kurš patiesībā tur ne vienam velnam nav vajadzīgs !!!

Krotow 17.aprīlis 2024 14:12
3 0 Atbildēt

Tos auto nepērk softa pēc. Tie varētu būt arī vispār bez viedumiem.

WALA 18.aprīlis 2024 10:05
3 0 Atbildēt

Motora vadībai nav vajadzīgs nekas vairāk kā visprastākā mūsdienu podziņtelefona procesors + atmiņa, un tad jau tas būs overkill, un uz tāda jau tad var iekabināt tūkstošiem dažādu papildu funkciju. Motora un ekoloģijas prasību "vadībai" vajag ļoti ļoti maz ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti