Avatr 15 – kārtējais Tesla Model Y konkurents 3

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/carnewschina/

iAuto | 8.maijs 2024 10:29

Ķīnas uzņēmumi Changan, Huawei un CATL kopīgā sadarbībā izstrādājuši jaunu modeli Avatr 15, kas pasaules tirgū konkurēs ar Tesla Model Y.

Avatr modeļu piedāvājumā šobrīd ir modelis 11 un 12. Pirmais ir krosovers, otrs hečbeks, bet drīzumā tiem pievienosies modelis „15”, kas būs pieejams pilnībā elektriskā un EREV (ar iekšdedzes motoru kā sniedzamības pagarinātāju) modifikācijā.

„Piecpadsmitais” ir 4,75 m garš un veidots kā krosovers ar fastback virsbūvi. Avatr 15 saglabā markas modeļiem raksturīgo dizainu ar gariem šauriem un izlocītiem C-veida dienas gaitas lukturiem, bet publicētajos attēlos ar testa prototipu redzamas video kameras sānu atpakaļskata spoguļu vietā, izbīdāmie durvju rokturi, piekabes āķis un jumta bagāžnieks, kas, jādomā, būs pieejams par piemaksu.

Pašlaik testa prototipi tiek pārbaudīti īpaši nemīlīgajā Ķīnas iekšējās Mongolijas reģionā, kur temperatūra var nokrist līdz mīnus 50 grādiem pēc Celsija. Tas ir mājiens, ka 15 spēs darboties arī aukstos laika apstākļos, tomēr galvenais jaunā modeļa uzdevums ir konkurēt ar Tesla Model Y. Neskaitot Ķīnu, Avatr 15 tiks piedāvāts arī Taizemē, Centrālāzijā, Ziemeļāfrikā, Dienvidamerikā, Tuvajos Austrumos un Dienvidaustrumāzijā, nākotnes plānos iekļaujot arī Eiropu un Ziemeļameriku.

Autobūves uzņēmums Avatr tika dibināts 2018. gadā kā kopīgs projekts starp Changan un pazīstamo Ķīnas jaunuzņēmumu Nio. Vēlāk Nio finansiālu iemeslu dēļ atturējās no tālākas sadarbības, bet jaunuzņēmuma vietu ieņēma CATL. Šobrīd Changan pieder 40% akciju, CATL kontrolē 17%, bet pārējais pieder vietējiem investīciju fondiem. Kas attiecas uz Huawei, tad elektronikas gigants darbojas kā vadošais piegādātājs.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 8.maijs 2024 13:57
1 1 Atbildēt

Kapēc lai viņš konkurētu?, tā pvisam cita mašīna , viens krossovers otrs ielas auto.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 7

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti