Par 20% mazāks patēriņš – Opel Mokka tagad arī 48V hibrīdversijā 22

 

Foto: Opel

iAuto | 18.jūnijs 2024 4:25

Vācu krosovers turpmāk būs pieejams arī elektrificētā versijā, kas sola līdz 20 procentu mazāku degvielas patēriņu.

Opel piesaka krosovera Mokka hībrīdmodifikāciju, kas pateicoties 48V tehnoloģijai sola līdz pat 20% zemāku degvielas patēriņu un samazinātu CO2 daudzumu salīdzinājumā ar līdzīgi aprīkotu neelektrificētu modeli.

Opel Mokka Hybrid apvieno 1,2 litru benzīna turboagregātu ar 21 kW (28 Zs) elektromotoru un sešu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu. Uz 100 kilometriem šāds modelis ar kopējo jaudu 136 Zs patērē 4,9 litrus un rada 110 g/km CO izmešu, kamēr modelis bez 48V tehnoloģijas – 6,1 litrus un 137 g/km.

Ražotājs norādījis, ka Mokka Hybrid 100 km/h sasniedz 9,1 sekundē, bet maksimālais ātrums ir 207 km/h. Nelielu atstatumu (līdz 1 km) automašīna var veikt arī pilnībā elektriskā režīmā.

Vācu mediji ziņo, ka Elegance komplektācijā Mokka Hybrid maksās nepilnus 32 000 eiro.

 

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ābols 18.jūnijs 2024 9:10
22 2 Atbildēt

Ko dod tas patēriņa kritums, ja no pargudrajām sistēmām par ~20% ātrak vajadzēs servisā atstāt čungurtu lai tās sistēmas salabotu? 

Vienā pozīcijā taupi, otra pozīcija laupa.... 😉 Jeb labi izveidota mūsdienu ilūzija par ''zaļīgumu'' kur galā patērētājs tik maksā

Janka 18.jūnijs 2024 9:38
22 2 Atbildēt

Ja pasaules autobūve šādi turpinās iet, tad vēl pec gadiem 10..15 nezinu, ko lietoto auto tirgū varēs normālu nopirkt?

Būs vieni hibrīd vai EV nobraukti pussprāgušas kastes kuros jau startā vajadzēs ieguldīt daudz lai paceltu tās nolietotās pārgudrās sistēmas. 

Bet varbūt tāda arī ir doma no viņu puses - nogalināt šo 'lietoto' auto tirgu, kur 1 patērētājs startā iedod viņiem peļnu, pārejie entie samnieki jau 'viņiem' peļņu nedod, tadejādi viens auto ir uz ceļa 15..20 pat 25 gadus un peļņa viņiem iet gar degunu.

 Skatoties uz pēdējo gadu autobūvi un to kvalitāti, tā izskatās, ka shēmas virzienu ir nospraudiši- pārpačkāt autiņus ar pargudrām sistemām aizbildinoties ar zaļīgumu, kuras savus starta gadus darbosies, bet talāk?

 Pat ja autiņš nebūs nobraucis 200k pacelt būs nerentabli un cilvēki vienkārši griezīsies dīleru centros pērkot jaunus autinus, ja nevarēs atļauties tak paņems ''draudzīgo'' kredītu.... 😉

Gluži kā tagad ar ādbļū sistēmu, tā sistēma sāk gļukot un čakareties jau pat no 50k nobraukuma, salabot ar visu darbu ir štukas jo pa detaļām tur nekas nemainas, mainas visa sistēma, nezinu nevienu kurš to darītu.

 Izgriež, izkodē āra ar ādbļū delete, kas maksā dažus simtus un brauc mierīgi tālāk vairs nečakarējoties. 😂

Janka 18.jūnijs 2024 11:31
22 1 Atbildēt

Par krokšiem- ap 2005 gadu ārzemēs nopirku tolaik šo jauno un vēl ne tik populāro brendu gumijas čībiņas, jeb krokšus ar ko staigāt tā teikt pa dārzu utml.

 Tās nokalpoja līdz 2018 gada vasarai, caurums zolē un nebija vairs forši staigāt pa mitrumu.

2019 gadā nopirku šī paša zīmola 'krokšus' aizgāja 50€ banknote domāju, ka būs nākamajiem 10 gadiem.. AHA - 2021gada vasarā jūtu, ka kāja slapja, pētu tuvāk - pa 3 sezonām zole jau nostaigāta un ir caura.

😉 Tā kā jā.... Tagad katru vasaras sākumu pērku ķīniešus pa piečuku, kas kalpo vienu vasaru, metu ārā, nākamajā gadā pērku jaunus.

 Bet redz 'dīzeļi' esot vainīgi visā ekoloģijā!!!!! 😂

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

333 Zs – Volkswagen laiž klajā jaudīgāko Golf (+ FOTO)

Kompaktā modeļa Golf jaudīgākā modifikācija Golf R var lepoties ar 333 zirgspēku jaudu un ieskrējienu līdz simtam 4,6 sekundēs. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" investēs piecus miljardus dolāru ASV elektroauto ražotājā "Rivian" un izveidos kopuzņēmumu 3

Vācijas autobūves gigants "Volkswagen" investēs piecus miljardus dolāru ASV elektrisko automobiļu ražošanas uzņēmumā "Rivian" un izveidos kopuzņēmumu, kas varētu nodrošināt abiem autoražotājiem lietderīgas tehnoloģijas. Lasīt vairāk

 

Porsche Latvija būvē klientu komandu izturības sacīkstēm (+ VIDEO)

Porsche Latvija sadarbībā ar Porsche Experience instruktoru un autosportistu Valteru Zviedri uzsākusi unikālu klientu autosacīkšu programmu. Tās mērķis ir izveidot Porsche Latvija komandu, kas varētu piedalīties autošosejas un izturības sacīkstēs ne tikai Baltijā, bet arī tālākās ārzemēs. Lasīt vairāk

 

Prognoze: naftinieku gals jau 2030.gadā - zaļā enerģija uzvarēs, naftu nevajadzēs 44

Pasaulē līdz 2030.gadam, visticamāk, izveidosies būtisks naftas pārpalikums, ņemot vērā ieguves apjoma kāpumu un pieprasījuma samazināšanos, ko veicina pāreja uz videi draudzīgu energoresursu izmantošanu, trešdien paziņoja Starptautiskā Enerģētikas aģentūra. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti