333 Zs – Volkswagen laiž klajā jaudīgāko Golf (+ FOTO) 5

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 26.jūnijs 2024 15:05

Kompaktā modeļa Golf jaudīgākā modifikācija Golf R var lepoties ar 333 zirgspēku jaudu un ieskrējienu līdz simtam 4,6 sekundēs.

Volkswagen modernizējis jaudīgo Golf R, kas ieguvis Golf saimes līdzīgus vizuālos uzlabojumus, taču – tikai R modelim raksturīgu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, 18 collu īpaši vieglas konstrukcijas Warmenau riteņu diskus un izplūdes sistēmu ar četriem apaļiem izplūdes gāzu izvadiem. Salonā sporta sēdekļi ar izšūtiem R logotipiem, 10,2 collu ciparu mērinstrumenti un 12,9 collu multivides skārienekrāns ar IDA balss palīgu un Chat GPT. Zilais R taustiņš uz stūres paredzēts Comfort, Sport un Race profilu aktivizēšanai, turklāt visus minētos braukšanas režīmus iespējams arī individualizēt.

Motortelpā uzlabots divlitru turbodzinējs no Golf R 20 Years Edition, kas tagad attīsta 333 Zs (iepriekš 320) un 420 Nm. Pārnesumkārba tagad bez variantiem – tikai septiņu pakāpju DSG robots, kas vilkmi nodod pilnpiedziņai ar Torque Vectoring elektronisko diferenciāļa bloķētāju.

No nulles līdz 100 kilometriem stundā atjauninātais Volkswagen Golf R paātrinās 4,6 sekundēs, kas par 0,2 sekundēm ātrāk nekā priekštecis. Maksimālais ātrums, tāpat kā līdz tam, ir ierobežots līdz 250 kilometriem stundā.

Vēl lielākiem dinamikas cienītājiem pieejama Performance versija ar maksimālā ātruma latiņu līdz  270 kilometriem stundā, kā arī papildu Special un Drift braukšanas režīmiem, īpašā dizaina versija Black Edition, un visbeidzot Akrapovic titāna izplūdes sistēma un IQ.Light matricas gaismas no papildaprīkojuma klāsta.

Volkswagen Golf R jau šomēnes kļūs pieejams pasūtīšanai. Hečbeka versija maksās nedaudz mazāk par 55 000 eiro, universāla modelis – nedaudz vairāk par nosaukto ciparu.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GTD2 26.jūnijs 2024 16:16
2 1 Atbildēt

Pie šo dienu auto cenām neizklaussās vairs nemaz tik dārgi.

vumū 26.jūnijs 2024 16:34
2 1 Atbildēt

Nekavējoties uz Liepājas šoseju!

333 26.jūnijs 2024 15:51
1 1 Atbildēt

333 trasei ir pienākums nopirkt 333 eksemplārus

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ziemeļkorejas elektroauto ar sniedzamību līdz 720 km 13

Runājot par autobūves nozari, parasti domā Dienvidkoreju vai Koreju un visiem ir skaidrs par ko ir runa. Tomēr arī Ziemeļkorejas ielās ir automobiļi, daļa cilvēku ar kaut ko pārvietojas un tie nav koka velosipēdi. Lasīt vairāk

 

Elektromobiļu piedāvājums Latvijā aug, cenas krīt (+ VIDEO) 4

Pirms desmit gadiem Latvijā bija arī tikai divas ātrās uzlādes stacijas. Tagad ir ap 600 uzlādes punktu, tāpēc, lai paliktu šodien ceļā ar tukšu bateriju, vēl ir jāpacenšas. Mobilitāti sekmē arī jauno elektromobiļu pieaugusī sniedzamība ar vienu uzlādi. Lasīt vairāk

 

Uz Liepājas šosejas sešas nāves divās dienās; ceļu auditēs (+ VIDEO) 68

Liepājas šoseja pie Blīdenes nesusi nāvi sešiem autobraucējiem. Vakar avārijās gāja bojā četri cilvēki, šodien, frontāli saduroties ar smago auto, dzīvību zaudēja divi vieglā auto braucēji – šoferis un pasažiere. Valsts policijā par galveno avāriju iemeslu min pārgalvīgu, nedrošu apdzīšanu, kas beigusies letāli. Lasīt vairāk

 

Smagās avārijas liek aizdomāties: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu 39

Ņemot vērā smagos ceļu satiksmes negadījumus (CSNg), kas notika uz Liepājas šosejas (A9) šodien un vakar, VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pasūtīs ārkārtas drošības auditu Liepājs šosejas posmam. Smagie CSNg notika autoceļa A9 80., 90. un 105. kilometrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti