Kvalitātes aptauja – vācu autoražotāji saraksta apakšā 21

 

Ilustratīvs attēls Foto: Audi

iAuto | 6.jūlijs 2024 11:36

Jaunākajā datu analītiķu pētījumā par nesen iegādātu automobiļu kvalitāti vācu autoražotāji atrodami saraksta apakšā. Izņēmums ir Porsche.

ASV datu analīzes uzņēmums J.D.Power regulāri aptaujā auto pircējus un apkopo rezultātus par automašīnu kvalitāti savos pētījumos. Vācu kvalitāte ilgus gadus ir bijusi pašsaprotams jēdziens, taču jaunākā statistika liecina, ka Volkswagen, Audi un BMW vairs neatbilst šiem standartiem – vismaz amerikāņu skatījumā.

Pierādījums tam ir D.J.Power pētījums, kas balstās uz 100 000 pircēju un līzinga ņēmēju pieredzi, izvērtējot 90 dienu periods pēc jaunās automašīnas iegādes. Klasifikācijai tika izmantoti dati par ziņotajām problēmām uz 100 transportlīdzekļiem.

Pirmo vietu sarakstā (ar vismazāk problēmām) ieņem zīmols Ram, kas ražo tikai pikapus - 149 ziņojumi uz 100 automašīnām, otro un trešo vietu ieņem Chevrolet (160) un Hyundai (162), bet labākais no vācu autoražotājiem ir Porsche – 7.vieta (172).

No 34 auto zīmoliem BMW atrodas 21.vietā (206), Mercedes – 22. vietā (206), bet Volkswagen un Audi – attiecīgi 28. un 29. vietā (241 un 242).

Vēl viens secinājums, ko izdarīja J.D.Power analītiķi – problēmas elektroautomobiļiem konstatētas biežāk nekā iekšdedzes motoru automašīnām. Attiecība: 266 pret 180.

Kopumā visbiežāk klienti sūdzējušies par nepareiziem ziņojumiem no braukšanas palīgsistēmām, par grūtībām mēģinot savienot viedtālruni ar Android Auto un Apple CarPlay, kā arī par ķīmisko smaku no ventilācijas atverēm.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
topinamburs 6.jūlijs 2024 16:24
37 4 Atbildēt

Galvenais sūdzības iemesls - Android planšete... Maz saistības ar auto kvalitāti ilgtermiņā. Fufelis ne aptauja!

kunaks 6.jūlijs 2024 12:36
19 5 Atbildēt

Ja vācu dzinējam jāmaina gāzu sadales mehānisma ķēde biežāk, nekā citur ražotiem dzinējiem zobsiksna, tad par kādu kvalitāti tur var runāt.

Edgar 7.jūlijs 2024 11:39
16 3 Atbildēt

1. Visi zina, ka "vācu kvalitāte" beidzās sākot ar 90's. Pietiek šo vēsturi nepārtraukti atkārtot. Viss! Laiki beigušies.

2. Tā notiek, kad auto piebāž ar bezjēdzīgām un dārgām tehnoloģijām. Auto dārgi palikuši un pilns ar sensoriem, kuri varēja arī nebūt.

3. Ļoti apšaubu šo rakstu, jo pāris dienas apakaļ skatījos ziņu izlaidumu, ka RAM esot nopietnas kvalitātes problēmas, kā iemesla dēļ cilvēkiem strauji krīt uzticība šai markai. Auto esot labs tikai konkrētos apstākļos, bet reālos apstākļos tas esot nelietojams.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu, Vācija uzskata, ka tā ir kļūda 1

Neraugoties uz Vācijas paustajām bažām, lielākā daļa ES valstu ir atbalstījušas papildu tarifus līdz pat 35,3% apmērā. Lasīt vairāk

 

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu elektromobiļu importam no Ķīnas

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien atbalstījušas papildu tarifus elektromobiļu importam no Ķīnas, lai gan pret to iebilda bloka lielākā ekonomika Vācija, atklājuši avoti ES diplomātiskajās aprindās. Lasīt vairāk

 

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO) 6

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Circle K: Irānas uzbrukums Izraēlai cēlis naftas cenu; globālais patēriņš samazinās 10

Irānas raidītie raķešu uzbrukumi Izraēlai ir paaugstinājuši naftas un naftas produktu cenas pasaules tirgū, un tas var ietekmēt degvielas cenu izmaiņas arī Latvijā. Tajā pašā laikā globālajam pieprasījumam ir tendence samazināties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti