Luka de Meo: elektriskā mobilitāte ir tikai “viens no risinājumiem” 14

 

Foto: Renault

iAuto | 25.jūlijs 2024 13:41

Renault vadītājs dalījies domās par elektriskās mobilitātes nākotni.

Sajūsma par “Electric Only” stratēģiju noplakusi un arvien vairāk autoražotāju “atgriežas uz zemes.” To skaitā ir arī viens no pazīstamākajiem automašīnu ražotājiem Eiropā, franču zīmols Renault, kas veidojot savu stratēģiju, lielāku uzmanību vērsa uz lētā gala produkciju.

Saskaņā ar plānu, 2025. gadā vajadzētu parādīties elektriskajam Twingo par nepilniem 20 000 eiro, tomēr iecere uzbūvēt elektromobili par šādu cenu, metot kauliņus kopā ar Volkswagen, neizdevās – vācieši pārdomāja un paziņoja, ka šādu projektu viņi īstenos vieni paši.

Sarunā ar žurnālistiem Luka de Meo par to neliekas noskumis, jo šobrīd netic, ka elektromobiļi vien var nodrošināt ceļu uz e-mobilitāti. Renault izpilddirektors uzskata, ka nepieciešama lielāka elastība, izslēdzot iekšdedzes dzinējus. Pašlaik mēs neesam uz pareizā ceļa, ja vēlamies, lai līdz 2035. gadam sasniegtu mērķi par pilnībā 100-procentīgu elektrisko mobilitāti. De Meo ir pārliecināts, ka pagriezienu uz e-mobilitāti var panākt tikai ar atvērtību tehnoloģijās un atgādina, ka "Spēlējot ruleti, nevajadzētu likt visu uz vienu krāsu." Pēc viņa teiktā, elektromobilitāte ir “tikai viens no risinājumiem”, tādēļ iespēja būtu jādod, piemēram, hibrīdautomobiļiem, kas darbojas ar e-degvielu.

Renault šefam nav šaubu, ka elektrifikācija ir daļa no transformācijas progresa. Bet šis solis prasīs laiku. Pilnīgai e-mobilitātes maiņai būs nepieciešami vismaz divdesmit gadi.

Luca de Meo aicina: pavērsiens izdosies tikai tad, ja automašīnu ražotāji procesa laikā neaizmirsīs savus klientus. "Mums ir jāsamazina izmaksas (..) un daudz ātrāk jāpaplašina uzlādes infrastruktūra,” turklāt pieejama zaļā elektrība ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 26.jūlijs 2024 6:36
9 1 Atbildēt

Čalis no krievijas ar e auģiku brauc uz Vāciju un izrēķina ka uzlādējoties pa ceļam brauciens sanāk 2 x dārgāk kā ar tādu pašu benzīnmašīnu. Kur Tu atradi to 3daļu, hvz. Ja uzlādēties mājās pa nakts tarifu, var būt, bet kur tad paliek tā mobilitāte?

felix65 26.jūlijs 2024 6:38
4 1 Atbildēt

Piepilsētā hibrīds. No hibrīda kaut kāda jēga ir tikai braucot pa pilsētu. Uz šosejas tu tikai vadā līdzi liekus centnerus.

Lienīte 26.jūlijs 2024 8:29
4 0 Atbildēt

Uz dārgas mašīnas kapota drāzties ir daudz foršāk, nekā uz tava skūtera! Bet tev jau to nesaprast.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti