Luka de Meo: elektriskā mobilitāte ir tikai “viens no risinājumiem” 14

 

Foto: Renault

iAuto | 25.jūlijs 2024 13:41

Renault vadītājs dalījies domās par elektriskās mobilitātes nākotni.

Sajūsma par “Electric Only” stratēģiju noplakusi un arvien vairāk autoražotāju “atgriežas uz zemes.” To skaitā ir arī viens no pazīstamākajiem automašīnu ražotājiem Eiropā, franču zīmols Renault, kas veidojot savu stratēģiju, lielāku uzmanību vērsa uz lētā gala produkciju.

Saskaņā ar plānu, 2025. gadā vajadzētu parādīties elektriskajam Twingo par nepilniem 20 000 eiro, tomēr iecere uzbūvēt elektromobili par šādu cenu, metot kauliņus kopā ar Volkswagen, neizdevās – vācieši pārdomāja un paziņoja, ka šādu projektu viņi īstenos vieni paši.

Sarunā ar žurnālistiem Luka de Meo par to neliekas noskumis, jo šobrīd netic, ka elektromobiļi vien var nodrošināt ceļu uz e-mobilitāti. Renault izpilddirektors uzskata, ka nepieciešama lielāka elastība, izslēdzot iekšdedzes dzinējus. Pašlaik mēs neesam uz pareizā ceļa, ja vēlamies, lai līdz 2035. gadam sasniegtu mērķi par pilnībā 100-procentīgu elektrisko mobilitāti. De Meo ir pārliecināts, ka pagriezienu uz e-mobilitāti var panākt tikai ar atvērtību tehnoloģijās un atgādina, ka "Spēlējot ruleti, nevajadzētu likt visu uz vienu krāsu." Pēc viņa teiktā, elektromobilitāte ir “tikai viens no risinājumiem”, tādēļ iespēja būtu jādod, piemēram, hibrīdautomobiļiem, kas darbojas ar e-degvielu.

Renault šefam nav šaubu, ka elektrifikācija ir daļa no transformācijas progresa. Bet šis solis prasīs laiku. Pilnīgai e-mobilitātes maiņai būs nepieciešami vismaz divdesmit gadi.

Luca de Meo aicina: pavērsiens izdosies tikai tad, ja automašīnu ražotāji procesa laikā neaizmirsīs savus klientus. "Mums ir jāsamazina izmaksas (..) un daudz ātrāk jāpaplašina uzlādes infrastruktūra,” turklāt pieejama zaļā elektrība ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem.

 
Visi komentāri
 
Sergejs 25.jūlijs 2024 15:17
0 0 Atbildēt

Narkomāns nokēra zelta zivtiņu un ka jau pieņemts šī piedāvā savu brīvību izpirkt pret vēlēšanos izpildīšanu.

 Narkomāns:" Gribu lai mogoļ-tatari iekaro Zviedriju"

 Čiks un Zviedrija ir zem mongoļiem.

 "Gribu lai Zviedrija atbrīvojas!"

 Zviedri saņemas un padzen mongoļ-tatarus

Zivtiņā: "Nu ar šo vēlēšanās ir beigušās, bet vai vari pateikt kam tev tas bija vajadzīgs?"

Narkomāns: "Patīk man kad tauta tusējas"

Nu kaut kā šo veco anekdoti man EV pasākums atgādina. Vēl pāris gadus atpakaļ šie paši cilvēki no katra gludekļa skandināja par gaišo EV nākotni bez izpūtēja jau no 2025 vai 2030, bet te pēkšņi izrādās ka viss bija skaisti tikai sapņos un tagad tie paši sāk skandināt: "Tprrr, aappakaļ!"

Hmm 25.jūlijs 2024 16:43
0 0 Atbildēt

Nu ne jau gluži atpakaļ, bet krietni lēnāk.

Kanibaals 25.jūlijs 2024 21:38
2 7 Atbildēt

Un kas vainas braukt maksājot par 1/3 lētāk kā ar mīzeļbenzīniem?

felix65 26.jūlijs 2024 6:36
9 1 Atbildēt

Čalis no krievijas ar e auģiku brauc uz Vāciju un izrēķina ka uzlādējoties pa ceļam brauciens sanāk 2 x dārgāk kā ar tādu pašu benzīnmašīnu. Kur Tu atradi to 3daļu, hvz. Ja uzlādēties mājās pa nakts tarifu, var būt, bet kur tad paliek tā mobilitāte?

Sergejs 26.jūlijs 2024 10:13
1 0 Atbildēt

Ietaupīto samaksājot ar uzviju par apdrošināšanu un līzingu, ko vēl pamēģini sariktēt ar LV vidēja alga +200eur

0pis 25.jūlijs 2024 18:57
1 0 Atbildēt

Otrs risinājums - drāzties uz skūtera, trešais - jāt uz koka zirga. Ir varianti!

Lienīte 26.jūlijs 2024 8:29
4 0 Atbildēt

Uz dārgas mašīnas kapota drāzties ir daudz foršāk, nekā uz tava skūtera! Bet tev jau to nesaprast.

Rexx 25.jūlijs 2024 22:51
3 0 Atbildēt

Transporta " kustināšanai": pilsēta- elektro. Ja vien no ugunsdrošības viedokļa pieļaujams šos novietot publiskajās/ pazemes u.taml. stāvvietās; piepilsēta- hibrīds.  Lauki- kas iespējams/ pieejams.

felix65 26.jūlijs 2024 6:38
4 1 Atbildēt

Piepilsētā hibrīds. No hibrīda kaut kāda jēga ir tikai braucot pa pilsētu. Uz šosejas tu tikai vadā līdzi liekus centnerus.

ZZZZ 26.jūlijs 2024 11:45
1 0 Atbildēt

felix65 mums tāds EV zinātājs 😂 Cik pats km esi nobraukājis ar EV un kādiem modeļiem😂 ?

BMW 26.jūlijs 2024 8:31
3 0 Atbildēt

Es vēl atceros spuldzīšu epopeju, kad aizliedza kvēlspuldzes lai taupītu elektrību un mazinātu kaitīgos izmešus. Tagad visu ko ietaupījām, tērēsim uz EV. Nav konsekveces tai eko politikai un brauc no viena grāvja otrā!

GTD2 26.jūlijs 2024 8:56
0 0 Atbildēt

Spuldzītes tev nelika barot no akumulatora, lai nav elektrība jaražo tec no krievu gāzes

ZZZZ 26.jūlijs 2024 11:50
1 0 Atbildēt

Diezgan precīzi, žēl tikai ka lohiem vajadzēja uzkāpt UZ visiem grābekļiem, lai nonāktu pie patreizējās el daļējas neatkarības ar solar panel + aku + off grid inventor sistēmas subsīdiju valsts stiprināšanā. Bet nu labāk vēlāk nekā nekad...

validemail 26.jūlijs 2024 18:01
2 0 Atbildēt

cik ir to, kas "brauv uz vāciju no krievijas", un cik to, kas tālāk par 100 km no štepseļa nekad neaizbrauc?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

3,5 miljoni eiro un 1200 Zs - Ferrari atklāj informāciju par jauno F 80 (+ FOTO)

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pastāstījis par jaunāko modeli F 80, kas apveltīts ar 1200 Zs jaudu un tiks izlaists 799 vienībās. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 20

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 

Agresīva braukšana ir mēģinājums kompensēt savus kompleksus satiksmē 48

Saskaņā ar definīciju, agresīva braukšana ir vairāku ceļu satiksmes noteikumu vienlaicīga pārkāpšana – tā ir atļautā ātruma pārsniegšana, apdzīšana neatļautā vietā u.c. Kopumā var teikt, ka tā ir citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošana un pilnīga vienaldzība par to, kas notiek apkārtējā satiksmē. Lasīt vairāk

 

Iztērē 183 000 eiro par militarizētās tēlniecības kompozīciju - Aizsardzības ministrijā uzsākta dienesta pārbaude (+ VIDEO) 14

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds 11. oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes “Ādaži”. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti