Lai glābtu Chrysler – uzņēmuma dibinātāja mazmazdēlam ir plāns 16

 

Foto: Chrysler

iAuto | 3.septembris 2024 14:02

Biznesmenis uzskata, ka Stellantis koncerna pasīvā darbība var pazudināt vēl vienu klasisko amerikāņu autoražotāju.

Pēdējo desmitgadu laikmeta pārmaiņu dzirnas ir samalušas ne vienu vien amerikāņu autobūves uzņēmumu. Kurš vairs atceras Plymouth, Pontiac vai Oldsmobile? Chrysler dibinātāja mazmazdēls Frenks B. Rods juniors (Frank B. Rhodes Jr.) uzskata, ka drīzumā līdzīgs liktenis var piemeklēt arī Chrysler.

Viņš kritizē Stellantis (Chrysler īpašnieks) vadību par nepietiekamu uzmanību Chrysler attīstībai, uzsverot, ka ar pareizo pieeju zīmols varētu kļūt moderns un konkurētspējīgs. Uzņēmējs ar slavenā senča saknēm uzskata, ka Chrysler zīmols varētu atgūt savu vietu tirgū, ja tiktu panākts līdzsvars starp inovācijām un tradīcijām.

Šim nolūkam viņš meklē investorus, kas būtu gatavi apkopot līdzekļus, lai Chrysler izpirktu no Stellantis, restrukturizēt tā darbību un nodrošinātu attīstību jaunā līmenī.  

Papildus Chrysler, Rods ir ieinteresēts izpirkt arī citus saistītos zīmolus, piemēram, Dodge, Plymouth un Mopar, kas iepriekš bija Chrysler daļa. Viņš uzskata, ka Stellantis vadības rīcība apdraud ASV autobūves vēsturi, un viņa plāns ir atdzīvināt šos zīmolus, izmantojot jaunas tehnoloģijas, kas cieši saistītas ar katra zīmola vēsturisko mantojumu.

Pēc Rodsa domām, hibrīdauto izstrāde varētu būt pirmais solis, lai nodrošinātu šo zīmolu attīstību, jo tie varētu kalpot kā tilts starp automašīnu ražotāja bagāto vēsturi un nākotnes inovācijām.

Tikmēr situācija kļūst vēl sarežģītāka, jo Stellantis apsver, vai turpināt Chrysler vienīgā modeļa, minivena Pacifica, ražošanu.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 3.septembris 2024 15:05
5 0 Atbildēt

Žēl, ka tradīciju markas aiziet - es priecātos, ja Chrysler dzīvotu, Opel arī vairs nav tas, kas agrāk.

Hibrīds 3.septembris 2024 16:37
4 0 Atbildēt

Kur loģika pieminēt hibrīda auto ražošanu kā kaut kādu inovatīvu glābiņu, ja Chrysler jau tagad tirgo Pacifica minivenu ar hibrīda sistēmu? Palabojiet mani, ja es kaut ko ne tā sapratu.

darklight 3.septembris 2024 16:38
3 0 Atbildēt

Kas Chrysler, kas Lancia - tā pati mašīna jau vien ir. Īsti nezinu, bet bija kaut kādi biznesa vai drīzāk birokrātiski apsvērumi atdot Eiropas modeļus itāļiem. Runājot par 300C, baigi patīk tā mašīna un labprāt gribētu, bet... Rīgā ar viņu ir ļoti nekomfortabli pārvietoties - tas auto gluži vienkārši ir par lielu. Man jau Sebringu bieži vien ir grūti noparkot paralēli, jo vieta it kā ir, bet auto iekšā nelien.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.477 un 95 benzīns 1.517 EUR; bet Igaunijā? - 15.09.2024

iAutolv uzpilda degvielu par 1.477 eiro litrā, Gulbenē todien Neste cena bija 1.42 par litru, bet Igaunijā 15. septembrī par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,419 eiro. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 2

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 

Dzelzceļa stacija RIX lidostā un vilciena savienojums ar Rīgu būtu jāiesaldē vismaz uz 10 gadiem (+ VIDEO) 23

iAutolv apskata topošo Rail Baltica stacijas ēku Rīgas lidostā un izsaka savas domas attiecībā par šo projektu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti