Lai glābtu Chrysler – uzņēmuma dibinātāja mazmazdēlam ir plāns 16

 

Foto: Chrysler

iAuto | 3.septembris 2024 14:02

Biznesmenis uzskata, ka Stellantis koncerna pasīvā darbība var pazudināt vēl vienu klasisko amerikāņu autoražotāju.

Pēdējo desmitgadu laikmeta pārmaiņu dzirnas ir samalušas ne vienu vien amerikāņu autobūves uzņēmumu. Kurš vairs atceras Plymouth, Pontiac vai Oldsmobile? Chrysler dibinātāja mazmazdēls Frenks B. Rods juniors (Frank B. Rhodes Jr.) uzskata, ka drīzumā līdzīgs liktenis var piemeklēt arī Chrysler.

Viņš kritizē Stellantis (Chrysler īpašnieks) vadību par nepietiekamu uzmanību Chrysler attīstībai, uzsverot, ka ar pareizo pieeju zīmols varētu kļūt moderns un konkurētspējīgs. Uzņēmējs ar slavenā senča saknēm uzskata, ka Chrysler zīmols varētu atgūt savu vietu tirgū, ja tiktu panākts līdzsvars starp inovācijām un tradīcijām.

Šim nolūkam viņš meklē investorus, kas būtu gatavi apkopot līdzekļus, lai Chrysler izpirktu no Stellantis, restrukturizēt tā darbību un nodrošinātu attīstību jaunā līmenī.  

Papildus Chrysler, Rods ir ieinteresēts izpirkt arī citus saistītos zīmolus, piemēram, Dodge, Plymouth un Mopar, kas iepriekš bija Chrysler daļa. Viņš uzskata, ka Stellantis vadības rīcība apdraud ASV autobūves vēsturi, un viņa plāns ir atdzīvināt šos zīmolus, izmantojot jaunas tehnoloģijas, kas cieši saistītas ar katra zīmola vēsturisko mantojumu.

Pēc Rodsa domām, hibrīdauto izstrāde varētu būt pirmais solis, lai nodrošinātu šo zīmolu attīstību, jo tie varētu kalpot kā tilts starp automašīnu ražotāja bagāto vēsturi un nākotnes inovācijām.

Tikmēr situācija kļūst vēl sarežģītāka, jo Stellantis apsver, vai turpināt Chrysler vienīgā modeļa, minivena Pacifica, ražošanu.

 
Visi komentāri
 
Bils 3.septembris 2024 15:03
1 1 Atbildēt

Par gājienu ar Hibrīdu, varētu būt pareizā doma! 👍

Hmm 3.septembris 2024 15:05
5 0 Atbildēt

Žēl, ka tradīciju markas aiziet - es priecātos, ja Chrysler dzīvotu, Opel arī vairs nav tas, kas agrāk.

BMW 3.septembris 2024 16:27
1 3 Atbildēt

Liels benzīna motors komplektā ar hibrīda sistēmu un zemu degvielas patēriņu ir laba štelle. 

Bet Amerikāņiem ir talants visu sajāt. Cadillac nolaida līdz Opel līmenim , bet grib iekasēt Mercedes cenu. No Buick, Opel, Holden un SAAB uztaisīja rosolu un domāja, ka pircēji pērk beidžiku un nesaprot kas tur zem kapota. Craisler eiropā vispār tirgo zem Lancia nosaukuma un tad brīnās, ka Crysler mirst. Crysler 300C jau arī bija švaks izstrādājums uz Mercedes bāzes.

darklight 3.septembris 2024 16:38
3 0 Atbildēt

Kas Chrysler, kas Lancia - tā pati mašīna jau vien ir. Īsti nezinu, bet bija kaut kādi biznesa vai drīzāk birokrātiski apsvērumi atdot Eiropas modeļus itāļiem. Runājot par 300C, baigi patīk tā mašīna un labprāt gribētu, bet... Rīgā ar viņu ir ļoti nekomfortabli pārvietoties - tas auto gluži vienkārši ir par lielu. Man jau Sebringu bieži vien ir grūti noparkot paralēli, jo vieta it kā ir, bet auto iekšā nelien.

BMW 3.septembris 2024 17:01
2 1 Atbildēt

300C tak ir uz E klases merša bāzes būvēts, un garumā ir tikai 8cm garāks, bet platumā tikai par 3 cm platāks. Pilna Rīga ar busiem braukā ( multivan, traffic), ja ar tiem pietiek vietas, tad 300C jau nu nav liels auto. Vot ar kādu Ford Expedition vai SUBURBAN gan būtu pagrūti iebraukt Stockman pazemes stāvvietā.

darklight 3.septembris 2024 17:29
1 1 Atbildēt

Viss pareizi, bet, kad tu brauc ar busu, tad psiholoģiski esi gatavs, ka ne visur varēs pēc fen-šui apstāties. Un ar busu parasti cilvēki brauc tādēļ, ka vajag tieši busu, nevis prieka pēc.

BMW 4.septembris 2024 9:57
2 0 Atbildēt

Multivaniem ir vesels kults un tos pērk tieši prieka pēc. Sēdpozīcija kā džipā, sēdi augstu, redzi tālu, spoguļi kā ziloņa ausis un visa ģimene var braukt komfortā ar izstieptām kājām.

msh 5.septembris 2024 17:56
0 0 Atbildēt

Tu piemirsi ka tās ziloņa ausis ir virs parastu mašīnu spoguļu līmeņa un aizmugurē ir bīdāmā durve.

Hibrīds 3.septembris 2024 16:37
4 0 Atbildēt

Kur loģika pieminēt hibrīda auto ražošanu kā kaut kādu inovatīvu glābiņu, ja Chrysler jau tagad tirgo Pacifica minivenu ar hibrīda sistēmu? Palabojiet mani, ja es kaut ko ne tā sapratu.

Lasi 2x 3.septembris 2024 16:55
2 0 Atbildēt

tak par hibrīdiem pareizi saprati, tikai neizlas'ji, ka chrysler ir tikai viens vienīgs modelis. cik ražotāju tu vēl zini, kam tikai 1 modelis?

ZZZZ 3.septembris 2024 17:56
2 0 Atbildēt

Mohikānis Jānis vēl rullē, bet ar kantaino pa lielam viss arī beidzās. Sen gan tas bija, bet tas jau cits stāsts un citi laiki.

ZZZZ 3.septembris 2024 18:12
0 0 Atbildēt

zz-tops 3.septembris 2024 18:45
0 0 Atbildēt

Jūrmala nav nopietni - aizbrauc kādreiz uz Hāpsalu American Beauty - tur ne tādus brīnumus vien redzēsi, vai pameklē šī vīra video par Hāpsalu.

anonimikis 3.septembris 2024 22:52
2 0 Atbildēt

Kāpēc jāglābj kaut kas, ko nevienam vairs īsti nevajag? Ja tos hlamus pirktu, tad nekas nebūtu jāglābj.

topinamburs 3.septembris 2024 23:08
3 0 Atbildēt

Ja viņš grib jāt ar beigtu zirgu, lai jāj.

650 5.septembris 2024 23:39
0 0 Atbildēt

Leiputrijā dzimušais mazais MazMazDēls laikam ira iedomājies, ka Chrysleru tur kāds nopirka konkrēti ar nodomu to Attīstīt. Visi iesaistītie (ieskaitot misterus Pārdevējus un patiesā labuma patiesos ieguvējus) par to tik vien Domāja, nevienam nekas nebij izdevīgi. Jā. Pircējs- nu tas tak vispār bij lohs, nemaz nezinaja ko un kāpēc pērk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 9

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 6

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Sākusies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Drošības dienas" (+ VIDEO) 10

“Joprojām kā ikdienā, tā arī šīs akcijas laikā visvairāk konstatēto pārkāpumu skaits ir tieši par ātruma pārkāpšanu, kas ir apmēram puse no visiem pārkāpumiem arī ikdienā,” sarunā par “Drošības dienu” akciju raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti