Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 9

 

Foto: Ginetta

iAuto | 7.septembris 2024 13:24

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām.

Ginetta ir britu sporta automašīnu ražotājs, kas specializējas vieglu un jaudīgu automašīnu izstrādē galvenokārt motorsportam, laiku pa laikam piedāvājot arī kopējai satiksmei piemērotus produktus.

Jaunais modelis Akula ir viens no tiem. Divvietīgā kupeja aprīkota ar 6,4 litru V8 dzinēju, kas attīsta 600 zirgspēkus un ļauj paātrināties no 0 līdz 100 km/h tikai 2,9 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu virs 290 km/h.

Automašīna izceļas ar agresīvu dizainu, vieglu, no oglekļa šķiedras veidotu korpusu, kas palīdz tai saglabāt tikai 1190 kg svaru un nodrošina perfekti līdzsvarotu svara sadalījumu 50:50.

Aerodinamiskais dizains, vēja tunelī testēti elementi un sacīkšu trasēs veidota piekare garantē izcilu veiktspēju gan trasē, gan uz ielas. Akula ir arī piemērota ikdienas lietošanai, ko nodrošina 100 litru degvielas tvertne, kas ļauj nobraukt aptuveni 720 kilometrus, un 473 litru bagāžas nodalījums ceļotāju mantām.

Izteikti sportiskajā salonā ar alumīnija un oglekļa šķiedras dekoriem arī sporta sēdekļi, elektriski regulējama stūre un pedāļu mezgls, moderna izklaides sistēma, apsildāms vējstikls un bezvadu uzlādes paliktnis viedtālrunim.

Ražotājs plāno izgatavot vien 20 Akula kupejas, par katru prasot 275 000 mārciņu, kas ir aptuveni 326 000 eiro.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 7.septembris 2024 22:10
8 2 Atbildēt

pareizais nosaukums ir AKUIA - tas ir redzams un izlasāms uz numura zīmes

Akula ir krievu vārds - haizivs

0pis 7.septembris 2024 14:10
3 1 Atbildēt

A pa kuli?

650 7.septembris 2024 22:14
1 0 Atbildēt

Nosaukums tāds akuļenna daudzsološs, tie lielbritāniešu ķeneri laikam ļoti gaida ciemiņus: 

What does the word "akula" mean?

Akula is the Russian word for shark. It may refer to: Akula-class submarine, Щука-Б or Shchuka-B in Russian. Typhoon-class submarine, Акула or Akula in Russian. Russian submarine Akula (1908), a submarine built for the Imperial Russian Navy.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti