Audi rūpnīcu Briselē varētu pārņemt Ķīnas Nio 7

 

Foto: Ingars Tenis

iAuto | 22.septembris 2024 9:08

Vācu mediji vēsta, ka nerentablo Audi rūpnīcu Briselē varētu pārņemt ķīnieši, turklāt, iespējams, Nio nav vienīgais Ķīnas ražotājs, kas šādā veidā cer tikt pie iespējas apiet ES uzliktās importa nodevas.

Audi ir atzinis, ka pircējiem par elektrisko Q8 e-tron ir maza interese, ražotne Briselē nenes peļņu un vienīgais risinājums, kas varētu glābt rūpnīcas kolektīvu no atlaišanas, ir atrast tai pircēju.

Saskaņā ar vācu medija Süddeutsche  Zeitung (SZ) informāciju, interesi par rūpnīcu izrādījis Ķīnas Nio, kas Briselē varētu izveidot savu automobiļu montāžu no detaļu komplektiem, šādā veidā apejot muitas nodevas, ko ES uzlikusi Ķīnā ražotajiem elektromobiļiem.

Oficiālā apstiprinājuma no Audi nav, taču avoti no ražotāja aprindām ziņo, ka Nio delegācija jau pabijusi rūpnīcā un darījums varētu tikt apstiprināts tuvāko dienu laikā.

Ķīniešiem tā būtu legāla iespēja apiet līdz pat 37% lielās muitas nodevas, savukārt Eiropas Savienībai tas būtu smags trieciens šī brīža situācijā, kad tā daudz runā par to, kā aizstāvēt Eiropas industriālo nākotni – īpaši pret Ķīnas draudiem.

Tiek minēts arī tas, ka Nio nebūt nav vienīgais Ķīnas uzņēmums, kas Audi un tā mātesuzņēmuma Volkswagen šī brīža smagajā situācijā saredz savu iespēju.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Xo 23.septembris 2024 8:45
15 1 Atbildēt

Eiropa pagaišgad ieviesa PET pudelēm `nezūdošos korķus` ekoloģijas vārdā ... Ķīna uzbūvēja 47 jaunas ogļu termoelektrostacijas ... kamēr paši griezīs sev ciet skābeklis, nekas nemainīsies ... noraujiet nost visus tos ekoloģijas sūdus un lietas aizies ... Brīvību Benzīnam !!!

BMW 23.septembris 2024 8:39
12 0 Atbildēt

Sākumā pārņems rūpnīcu, bet pēc tam arī tirgu!

pagarinātājs 22.septembris 2024 12:13
9 0 Atbildēt

Kādas tad ir tās "jaunās paaudzes prasības"? Planšetes un elektroniskie gadžeti visās malās? "Zaļais kurss"? Vai patīk, ka auto ir tāds palieto un izmet variants?

Manuprāt, audi bija audi, kad ražoja kvalitatīvus un izturīgus auto līdz kādiem 2000 gadu sākuma gadiem. Pēc tam viss gāja uz leju. Protams, līdzīgs stāsts arī ar pārējiem ražotajiem. Tie laiki ir pagājuši.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti