Jaunu automobiļu tirdzniecība Vācijā septembrī sarukusi par 7% 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.oktobris 2024 16:27

Vācijā septembrī pārdoti 208 848 jauni automobiļi, kas ir par 7% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras KBA apkopotie dati.

Eiropas lielākajā automobiļu tirgū kritums turpinājies, lai gan elektromobiļu pārdošanas apjoms pēc vairāku mēnešu krituma sācis pieaugt.

Elektrisko automobiļu tirdzniecības apjoms septembrī gada salīdzinājumā pēc mēnešiem ilgas lejupslīdes pieaudzis par 8,7% līdz 34 500 jauniem spēkratiem.

Analītiķi gan skaidroja, ka pieaugums saistāms ar zemo salīdzinājuma bāzi 2023.gada septembrī, kad pēc subsīdiju atcelšanas strauji saruka šādu spēkratu pārdošana.

Šogad elektromobiļu tirdzniecībai bijusi lejupejoša tendence, kas varētu būt saistīts ar dažādu stimulu programmu izbeigšanu.

Analītiķi norādīja, Vācijas autotirgu skar problēmu kopums, ko rada vairākas problēmas, piemēram, vājā vietējā ekonomika un patērētāju pārliecība.

Pieprasījuma samazināšanās pēc elektriskajiem automobiļiem raisījusi bažas par Vācijas autoražošanas nozari kopumā, un šo satraukumu saasināja autobūves milža "Volkswagen" pārsteidzošais paziņojums septembrī, ka izmaksu samazināšanas nolūkā tas valstī varētu slēgt rūpnīcas un samazināt strādājošo skaitu.

Papildu bažas rada Eiropas Savienības dalībvalstu piektdien paustais atbalsts papildu ievedmuitas tarifiem Ķīnā ražotiem elektromobiļiem. Vācijas autobūves nozarē valda bažas, ka Pekinas atbildes pasākumi būs bargi.

Kā ziņots, Vācijā pērn tika pārdoti 2,8 miljoni jaunu automašīnu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 4.oktobris 2024 16:35
0 0 Atbildēt

ICEriem tas bija dead cat bounce.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 46 600 eiro - Peugeot 408 tagad arī pilnībā elektrisks (+ FOTO)

Peugeot pabeidzis savu 408 saimes komplektēšanu 2022. gadā ieviestajam uzlādējamā hibrīda modelim 408 Plug-In Hybrid 225 pievienojot pilnībā elektrisko E-408. Lasīt vairāk

 

Atceļ kravas automobiļu astoņu nedēļu atgriešanās noteikumu

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM). Lasīt vairāk

 

Pasaules pirmizrāde elektroauto Škoda Elroq Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO) 13

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

Stellantis milzu problēmas ar jauno auto realizāciju ASV tirgū 9

Pasaules ceturtais lielākais autobūves koncerns saskāries ar nepatīkamu problēmu, jo jaunajam automašīnām arvien grūtāk atrast pircēju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti