463 000 - Tesla atklāj trešā ceturkšņa rezultātus

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 7.oktobris 2024 10:08

ASV elektroautomobiļu ražotājs Tesla Motor jūlijā, augustā un septembrī kopumā pārdevis mazliet vairāk nekā aprīlī, maijā un jūnijā, taču lielam optimismam nav pamata.

2024. gada trešajā ceturksnī Tesla piegādājis 463 000 automobiļu – par 4 procentiem vairāk nekā 2. ceturksnī un par 6 procentiem vairāk nekā līdzīgā laika periodā pērn. Lauvas tiesa no klientiem piegādātajiem auto ir Model 3 un Model Y, kamēr Model S, Model X, kā arī Cybertruck un Semi, ir tikai statista loma.

Tas nav slikti, taču arī labi nē, jo saglabājoties līdzīgiem pārdošanas tempiem (līdz šim 1,3 miljoni eksemplāru) arī pēdējā ceturksnī, gadu Tesla beigtu ar aptuveni 1,7 miljoniem automašīnu — kas nozīmētu soli atpakaļ salīdzinājumā ar 2023. gadu, kad visa gada laikā tika pārdoti aptuveni 1,8 miljoni automašīnu.

Tiesa, arī pelnus kaisīt uz galvas nav vērts, jo Tesla prot izmantot gada nogales –iespējams, arī šogad ražīgākā būs tieši gada nogale.

Visādā ziņā, 2023. gada ceturtajā ceturksnī uzstādītais rekords (485 000 vienību) pagaidām nav apdraudēts, bet Tesla akcijas pēc pārdošanas rādītāju paziņošanas noslīdēja no aptuveni 257 USD līdz 242 USD, t.i., par aptuveni sešiem procentiem.

Ar ziņojumu par peļņas rādītājiem Īlons Masks nāks klajā 23. oktobrī, bet pirms tam (10. oktobrī) tiks prezentēts jaunais Robotaxi – jaunums, kas, iespējams, akciju vērtībai atkal liks augt.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā tad tā? Ceļa remontu laikā Čehijā pagaidu zīmes 100 un 80 km/h, kamēr Latvijā uz 3 joslām 50 km/h (+ VIDEO) 37

Čehijā autovadītājiem nav jāizjūt neērtības garus kilometrus veicot ar ātrumu 50 km/h, kā tas būtu Latvijā - iAutolv novēro, ka Čehijā būvdarbu vietās ātruma ierobežojums ir 100 km/h un 80 km/h. Lasīt vairāk

 

Elektrisko BMW Ix3 vairs nevar pasūtīt

BMW izņēmis no piedāvājuma elektrisko krosoveru iX3 – modelis vairs nav atrodams konfiguratorā, bet konveijers strādās vien tik ilgi, kamēr saražos pasūtīto eksemplāru skaitu. Lasīt vairāk

 

Gājējs- slalomists steidz uz tramvaju (+ VIDEO) 15

Labs viss, kas labi beidzas - dzīvs palika un arī mērķi sasniedza. Lasīt vairāk

 

Pilna servisa nomas privātklienti biežāk sāk pieprasīt plug-in hibrīdus (+VIDEO) 3

Mobire pilna servisa noma ir piemērota biznesa klientiem, taču pēdējā laikā šo pakalpojumu arvien biežāk izvēlas arī privātpersonas. Pēdējā laikā aug interese par lādējamiem hibrīdiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti