Porsche šogad pārdevis par 16 500 automašīnām mazāk; elektriskajam Taycan kritums par 50% 3

 

Foto: Porsche

iAuto | 13.oktobris 2024 4:35

Citkārt veiksmīgais vācu sportisko luksusa automobiļu ražotājs šogad buksē, taču tam esot skaidrojums.

2024. gada pirmajos deviņos mēnešos Porsche pārdevis 226 026 transportlīdzekļus – par 16 500 mazāk nekā līdzīgā laika periodā pērn. Tas ir samazinājums par septiņiem procentiem, ko ražotājs cita starpā skaidro ar modeļa maiņu četrās no sešām sērijām, kas izraisīja ierobežotu pieejamību klientiem, nenoliedzot arī pārmaiņas Ķīnas tirgū, kas būtiski ietekmējis šī gada rezultātus.

Vācijā Porsche automobiļu noiets pirmajos trīs ceturkšņos palielinājās par astoņiem procentiem līdz 26 838 jaunām reģistrācijām, Ziemeļamerikā tas kritās par pieciem procentiem, Ķīnā piedzīvojot iespaidīgu kritumu 29 procentiem apmērā, kur šogad izdevies pārdot 43 280 automašīnas. Neliels pieaugums bija vērojams Eiropas tirgos, kā arī aizjūras un starptautiskajos izaugsmes tirgos.

Visvairāk pārdotais bija Porsche modelis ir Cayenne ar 77 686 vienībām, pārdošanas apjomiem pieaugot par 21 procentu. Arī 911 un 718 sērija pirmajos mēnešos “gāja” labāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt citu modeļu sēriju pārdošanas apjomi ievērojami kritās gaidāmo modeļu maiņu dēļ.

Vissāpīgāko realitāti bija spiests pieņemt par Porsche flagmani dēvētais Taycan – šogad visā pasaulē pārdoti vien 14 042 elektriskā superauto eksemplāri, kas nozīmē kritumu par 50 procentiem.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 13.oktobris 2024 13:39
2 0 Atbildēt

taycanam bija atsaukums - tas ir reputācijas kritums, līdz ar to mazāk pirka

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ietriecoties auto durvīs, motociklists uzmet salto (+ VIDEO) 15

Motociklists uzmet salto, jo izgriežoties uz galvenā ceļa, vieglā auto vadītājs izgriež tam priekšā. Lasīt vairāk

 

No Nissan galvenās mītnes Austrālijā nozagts rets R32 Skyline GT-R eksemplārs

1991. gadā izlaistās kupejas vērtība ir aptuveni 150 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Daugavpilī pret motocikla vadītāju uzsāk 20 administratīvo pārkāpumu procesus 7

2024. gada 6. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas fiksēja, ka Daugavpilī kāds vīrietis brauc ar motociklu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Lasīt vairāk

 

Kas būtu jāzina, ja tagad plāno iet tehnisko apskati savam auto? (+ VIDEO) 22

iAutolv informē, ka pie tehniskās apskates punktiem veidojas rindas, jo autoīpašnieki cenšas iziet skati vēl šogad - pirms jauno nosacījumu stāšanās spēkā. Kā ir jūsu pusē? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti