Neraugoties uz Vācijas mīnusiem, elektroautomobiļu skaits pasaulē aug 1

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAutolv

iAuto | 19.oktobris 2024 4:27

Neraugoties uz pircēju skeptisko noskaņojumu Vācijas tirgū, citos lielajos noieta tirgos elektriskās piedziņas transportlīdzekļu skaits pieaug, īpaši strauju tempu demonstrējot Ķīnā.

Saskaņā ar Center of Automotive Management (CAM) statistiku, 2024. gada pirmajos trīs ceturkšņos Ķīnā reģistrēts 4,1 miljons jaunu transportlīdzekļu ar pilnībā elektrisku piedziņu (BEV). Tas ir par 18 procentiem vairāk nekā līdzīgā laika periodā pērn, sasniedzot 27 procentu daļu no visiem šogad Ķīnā reģistrētajiem transportlīdzekļiem.

ASV ir gandrīz 950 000 jaunu reģistrāciju, fiksējot pieaugumu par 8 procentiem, bet arī BEV daļa ir tikai astoņi procenti no kopējā transportlīdzekļu skaita.

Lielākie Eiropas elektromobiļu tirgi Vācija, Lielbritānija un Francija, kuros kopumā reģistrēti mazāk nekā 800 000 jaunu automobiļu.

Vācijā tirgus saruka par 29 procentiem un BEV kvota saruka līdz 13,1 procentam. Savukārt Lielbritānija spēja palielināt savu BEV reģistrāciju par 13 procentiem un palielināt BEV tirgus daļu līdz 18 procentiem. Ar 270 000 jaunu reģistrāciju Apvienotā Karaliste gatavojas apsteigt Vāciju ar aptuveni 276 000 jaunu elektrisko automašīnu reģistrāciju. Arī Francija spēja uzlabot savas pozīcijas, pieaudzējot šo segmentu par 6 procentiem un BEV tirgus daļu līdz 17 procentiem.

Individuāli vislabāk veicies Tesla – pārdoti 1,29 miljoni, kas ir par 2,4 procentiem mazāk nekā pērn. Sīvākais sāncensis ir Ķīnas BYD, kura pārdošanas apjomi pieauga par 11,5 procentiem līdz 1,17 miljoniem BEV.

Trešajā vietā ir Volkswagen grupa. Pārdošanas apjoms samazinājās par 4,6 procentiem līdz 506 500 elektromobiļiem visā pasaulē, taču krītoties arī citu piedziņas veidu piegādēm, BEV daļa saglabājas aptuveni tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā – aptuveni 8 procenti.

 
Visi komentāri
 
felix65 19.oktobris 2024 6:40
0 0 Atbildēt

Nav žēl- lai jau pērk kas grib, tikai pēc tirgus likumiem un bez uzspiešanas tiem, kuri negrib.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Neraugoties uz Vācijas mīnusiem, elektroautomobiļu skaits pasaulē aug 1

Neraugoties uz pircēju skeptisko noskaņojumu Vācijas tirgū, citos lielajos noieta tirgos elektriskās piedziņas transportlīdzekļu skaits pieaug, īpaši strauju tempu demonstrējot Ķīnā. Lasīt vairāk

 

Viedais luksofors Liepājā fiksējis 270 pārkāpumus (+ VIDEO)

Pērn marta beigās Liepājā sāka darboties Latvijā pirmā ar mašīnredzes risinājumu aprīkotā satiksmes kontroles iekārta – tā saucamais viedais luksofors. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 22

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 

Agresīva braukšana ir mēģinājums kompensēt savus kompleksus satiksmē 50

Saskaņā ar definīciju, agresīva braukšana ir vairāku ceļu satiksmes noteikumu vienlaicīga pārkāpšana – tā ir atļautā ātruma pārsniegšana, apdzīšana neatļautā vietā u.c. Kopumā var teikt, ka tā ir citu satiksmes dalībnieku interešu neievērošana un pilnīga vienaldzība par to, kas notiek apkārtējā satiksmē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti