Īpašniekam "pievilks skrūves" - saules paneļu saražotās enerģijas nodošanai veido jaunu sistēmu (+ VIDEO) 65

 
LTV Ziņu dienests | 29.septembris 2023 8:25

Saules paneļu īpašnieki jūtas maldināti. Atbildīgā ministrija sagatavojusi grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz – jaunajā sistēmā, kas sāks darboties no nākamā gada, varēs nodot ne vairāk kā 20 % no lietotāja saražotās elektroenerģijas gadā.

Mājsaimniecības līdz šim izmantoja neto uzskaites sistēmu, kas tagad atzīta par neizdevīgu valstij un bijusi vajadzīga, lai mudinātu iedzīvotājus aktīvāk ierīkot saules paneļus.

 
65 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bradypus 29.septembris 2023 9:24
55 1 Atbildēt

Lūk veicināšanas sistēmas principiālā shēma tiem, kas vēl nav sapratuši, kas ir zaļā enerģija un kas ir vara. 

StulGulbis 29.septembris 2023 22:30
47 0 Atbildēt

Problēma ka ST pieder Latvenergo, un Latvenergo ir zaudejis ap 20 % patērētāju, tapēc ar ST palĵdzību ir panācis, ka paneļnieki visu ietaupīto atmaksā caur ST atpakaļ.

Ja ST būtu pilnīgi neatkatiga kompanija tad būtu cita dziesma, ST būtu pie kājas ka kāds ir zaudējis 20% lietotāju.

Skaidra lieta ka mūsu klimatā enerģiju ziemā patērējam kudiš vairāk nekā vasarā.

Baterijās nav iespējams uzkrāt megavatus visai ziemai, aizmirstiet par to. Teslas auto ir 100kw baterija, tad lai ziemai uzkrāt ap 7-10 megavatiem (1MW ir 1000KW), vajag ap 70-100 Teslu baterijas. Neļaujieties muļķošanai, kur glabāt 70 Teslu baterijas un cik tas maksā. Tuklāt baterijas vislaiku zaudē jaudu p 1 procentu nedēļā.

Vienīgā iespēja, ir ražot ūdeņradi (bet šada ražošanas iekārta ir dārga), ko var uzkrāt uz ilgu laiku un pēc tam vainu nodedzināt lai būtu situms (tādi apkures katli jau ir ar efektivitāti ~90%) , vai darbināt iekšdedzes dzinēju (tam efektivitāte būtu tikai ap 25%), vai degvielas šūnā ražot (tas arī ir dārgs pasākums) ražot elektrību un siltumu (60% elektriakā efektivitāte un plus ap 35% siltuma efejtivitāte, kopā ap 90-95%).

www.homepowersolutions.de/en/product/

Var arī uzkrāt saspiesta gaisa veidā, franču firma pie šī strādā, bet produktu kas tirgotos nav pagaidām.

www.mdi.lu/airwall

Trešais kombinēt vēja turbīnu ar sauli un kad nav saule ir vējs utt.

Karoč draugi nav labi, jāpāriet uz malkas apkuri.

Original Nja 29.septembris 2023 11:03
33 3 Atbildēt

Nav runa par peļņu. Runa ir par to, ka lielākā daļa saules paneļus uzstādīja, lai ietaupītu, un reti kuram o tiem radās reāla peļņa. Tagad vara tiešā veidā neļauj ietaupīt, jo jūt, ka zaudēs savu peļņu.

Paziņa vasarā atdod tīklā cik var, lai ziemā rēķini būtu minimāli, tagad to darīt vairs nevarēs, tātad zūd jēga tos paneļus vispār uzstādīt. Tas pats drīz būs ar elektroauto - tagad nav jāmaksā nodokļi, nav jāmaksā par stāvvietām, var braukt pa A joslām. Kad Elektroauto īpatsvars Latvijā gana pieaugs, visu šo apgriezīs un e-auto varēs maksāt visu tāpat, kā "slikti" iekšdzedzes dzinēju auto. Tāpat, kā savulaik bija ar LPG sistēmām - kāmēr nebija gana liels procents, mudināja, lai liek gāzi, jo ekoloģiski, ekonomiski. Kā šis procents pieauga, uzlika papildus akcīzi, uzlika obligātās sertifikācijas un visu pārejo, lai šis pasākums vairs nebūtu izdevīgs. Mūsējie māk tikai slaukt un punkts. Zaļā domāšana ir tikai un vienīgi bizness, lai, slēpjoties aiz "cēliem mērķiem" varētu iekasēt cik vien iespējams, un vara to dara, azliedzot to darīt cilvēkam parastajam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 5

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti