Hutiešu nemiernieki Sarkanajā jūrā uzbrūk kuģiem, tostarp naftas tankkuģiem 15

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 19.decembris 2023 13:55

Jemenas hutiešu nemiernieki otrdien paziņojuši, ka nepārtrauks uzbrukumus kuģiem Sarkanajā jūrā, neskatoties uz ASV izveidoto koalīciju cīņai pret šādiem uzbrukumiem.

"Valstīm, kas tiecas saglabāt kuģošanas brīvības pamatprincipu, ir jāsanāk kopā, lai risinātu problēmu, kuru rada šis nevalstiskais aktors," paziņoja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

Irānas atbalstītie šiītu nemiernieki hutieši, kas kontrolē lielu daļu Jemenas, ir pastiprinājuši uzbrukumus tankkuģiem, kravas kuģiem un citiem kuģiem Sarkanajā jūrā, apdraudot tranzīta maršrutu, pa kuru tiek veikti 12% globālās tirdzniecības.

Ostins sacīja, ka "daudznacionālā drošības iniciatīva" darbosies "ar mērķi nodrošināt kuģošanas brīvību visām valstīm un atbalstīt reģionālo drošību un labklājību". 

Koalīcijas dalībvalstis ir ASV, Lielbritānija, Bahreina, Kanāda, Francija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Seišelu salas un Spānija.

Hutieši pirmdien paziņoja, ka ir uzbrukuši diviem "ar Izraēlu saistītiem" kuģiem Sarkanajā jūrā, solidarizējoties ar Gazas joslu, kur kopš 7.oktobra notiek karš starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Viens no šiem kuģiem ir Norvēģijas uzņēmumam "Inventor Chemical Tankers" piederošs kuģis "Swan Atlantic", bet otrs ir Itālijas un Šveices kuģniecības kompānijas "Mediterranean Shipping Company S.A." (MSC) kuģis "Clara".

Nemiernieki paziņoja, ka veikuši "militāru operāciju pret diviem kuģiem, kas saistīti ar cionistu veidojumu", lietojot jūras dronus. Viņi solīja "turpināt neļaut visiem kuģiem, kas dodas uz Izraēlas ostām (..) kuģot Arābijas un Sarkanajā jūrā", līdz Gazas joslā tiks atļauts ievest vairāk pārtikas un medikamentu.

"Inventor Chemical Tankers" paziņoja, ka tās kuģis "Swan Atlantic" veda biodegvielu no Francijas uz Reinjonas salu un nav nekādi saistīts ar Izraēlu. 

 
Visi komentāri
 
es 19.decembris 2023 14:20
1 7 Atbildēt

Kāda vispār amurikāņiem daļa gar Sarkano jūru? Lai sargā nozagto Meksikas līci!

0pis 19.decembris 2023 15:13
2 1 Atbildēt

Par starptautiskajiem ūdeņiem palīgskolā nestāstīja? Nuja, kamēr iemācīja rakstīt, kur nu vēl tādus smalkumus....

es 19.decembris 2023 15:27
1 1 Atbildēt

Starptautiskie ūdeņi pieder tautām starp tiem, loh!

Viencexpercs 19.decembris 2023 15:39
4 0 Atbildēt

tautĀM starp tiem, nevis vienai tautai, kura apšauda citu tautu kuģus

0pis 20.decembris 2023 8:27
1 1 Atbildēt

Starptautiskie ūdeņi (atklātā jūra) neietilpst nevienas valsts jurisdikcijā, kas ir zināma saskaņā ar doktrīnu “mare liberum”. Valstīm ir tiesības uz zveju, kuģošanu, pārlidojumiem, kabeļu un cauruļvadu ieguldīšanu, kā arī zinātnisko izpēti.

Viencexpercs 19.decembris 2023 15:38
3 1 Atbildēt

Un tas līcis nepieder arī kaut kādiem jemenas bandītiem.

Sarkanā jūra pieder 7 valstīm un pa tiem iet arī citu valstu kuģi. Un ne jau jemenas bandītiem lemt, kam kuģus var sūtīt Ēģipte vai sūda arābija. 

p.s

amerikāņiem pieder 30% visas pasaules naudas. tu šo komentāru arī rakstīji izmantojot amerikāņu produktus.

es 19.decembris 2023 16:33
1 3 Atbildēt

Tie amerikāņi ir reāli smieklīgi. Itkā lieli, vareni, daudz naudas, ietekmes, bet paši nevar atrisināt pilnīgi neko. Ne savā zemē, ne apkārtnē, ne aiz dīķa. Rekur naudas UA atbalstam viņiem vairs nav, bet kautkādu pirātu ķerstīšanai ir. Viss pēc viņiem paliek pusratā. Tāds īsts krievu stils. Tikai ar to starpību, ka krieviem Amerikā pieder daudz, bet amerikāņiem Krievijā nikuja.

0pis 19.decembris 2023 15:12
6 2 Atbildēt

Hutainie dabūs duci tomahauku un pasaule aizmirsīs ka tāda cilts jelkad ir pastāvējusi.

Krotow 20.decembris 2023 11:23
0 0 Atbildēt

Visticamāk piemetīs papildus dzelžus Sauda Arābijai hujutiešu nīdēšanai. No Jemenas pa lielam paliks drupu čupa, tacu paši uzprasījās.

Atvaino par mīnusu, nejauši uzspiedās.

Paldies! 20.decembris 2023 17:54
0 0 Atbildēt

Aizej un  pamētā to duci kara cirvju.Nemuldēsi kādu laiciņu.

Jumu 19.decembris 2023 15:47
1 1 Atbildēt

Cik lielvalstu karakuğu blandās pa pasaules okeāniem bez nekāda labuma. Ja būtu vēlēšanās tādos karstajos punktos ātri savestu kārtību. Bet kāpēc to nedara? 🚢🚢🚢🚢🚢🚢🚢

es 19.decembris 2023 17:13
1 1 Atbildēt

Ko tāds karaguģis izdarīs ātrlaivai piekrastes ūdeņos un sēkļos? Tur viena garām aizšauta raķete nonesīs pāris mājas krastā. Pirāti jau nav lohi.

0pis 19.decembris 2023 17:28
0 1 Atbildēt

Nu beidz te māžoties. No karakuģa var pacelt dronu vai helīti, vai pat pietiks ar liekalibra ložberi lai to laivu pārgrieztu uz pusēm. Ne jau ar spārnoto raķeti šaus pa to čaumalu 😜

es 19.decembris 2023 18:06
0 0 Atbildēt

UA parādīja, ka droni darbojās tikai uz nekustīgiem mērķiem un helīši bēg jau ieraugot RPG.

0pis 19.decembris 2023 19:39
0 0 Atbildēt

Nu, ātrlaiva droši vien būs ātrāka par braucošu tanku (kurus UA dauza lielos daudzumos) bet nekad neticēšu ka uz karakuģa netradīsies nekas, ar ko to laivu sadauzīt gabalos. Mazo raķetīti ar pāris kg lādiņa, tur neko vairāk nevajag. Gan jau ir padomāts, ka kuģim var tuvoties čuiņi ar nelielu kuteri, kuru nedrīkst laist pārāk tuvu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģisks negadījums rallija ātrumposmā Lietuvā - Latvijas rallija ekipāža iebrauc skatītājos 8

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāžai iebraucot skatītāju pūlī, gājis bojā viens cilvēks un 14 ievainoti. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Degvielas cenas turpina kristies, Staujupīte dīzelis 1.354, bet Neste 1.397 (+ VIDEO) 14

iAutolv nobrauc gar vairākām degvielas uzpildes stacijām, sākot ar Straujupīti un beidzot ar Neste, parādot video cenas, kādas tās ir 22. septembrī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti