"Enefit Green" par 32 miljoniem eiro pārdos Brocēnu koģenerācijas staciju un granulu rūpnīcu Igaunijas "Warmeston" 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.decembris 2023 9:42

Igaunijas atjaunojamās enerģijas uzņēmums "Enefit Green" piektdien parakstījis līgumu par Brocēnu koģenerācijas stacijas un kokskaidu granulu rūpnīcas pārdošanu Igaunijas granulu ražotājam "Warmeston", "Enefit Green" informēja "Nasdaq" Tallinas biržu.

Darījuma vērtība ir 32 miljoni eiro.

""Enefit Green" uzmanības centrā ir vēja un saules enerģijas īpatsvara palielināšana Baltijas valstīs un Polijā. Pašlaik mums ir seši vēja parki būvniecības stadijā Somijā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī četras saules spēkstacijas Igaunijā, Latvijā un Polijā ar kopējo jaudu 715 megavati. Biomasas koģenerācijas uzņēmumu pārdošana ļauj mums vairāk koncentrēties uz mūsu stratēģisko uzņēmējdarbības virzienu," norādīja "Enefit Green" valdes loceklis Innars Kāziks.

Darījuma objekts ir koģenerācijas uzņēmums Brocēnos, kas ietver 2016.gadā pabeigto koģenerācijas staciju un granulu rūpnīcu.

Struktūrvienībā strādā 39 darbinieki, un saražotā elektroenerģija tiek pārdota Latvijas elektrotīklā, savukārt siltums tiek izmantots izejvielu žāvēšanai blakus esošajā granulu rūpnīcā. Granulu ražošana gadā ir aptuveni 155 000 tonnu. Granulas tiek pārdotas enerģētikas uzņēmumiem, vairumtirgotājiem un mazumtirdzniecības klientiem.

Pēc darījuma un aktīvu nodošanas koģenerācijas stacija, granulu rūpnīca un darbinieki turpinās darbību "Warmeston" grupas ietvaros.

Jau ziņots, ka novembra beigās Enefit Green" parakstīja līgumu par Valkas, Latvijā, un Paides, Igaunijā, koģenerācijas spēkstaciju pārdošanu Igaunijas centralizētās siltumapgādes uzņēmumam "Utilitas".

"Enefit Green" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Uzņēmuma kapitālā 77% pieder Igaunijas valsts energokoncernam "Eesti Energia", kas strādā ar zīmolu "Enefit". 

"Warmeston" pieder četras granulu rūpnīcas Igaunijā.

 
Visi komentāri
 
es 30.decembris 2023 13:21
6 1 Atbildēt

Viens igaunis pārdod otram igaunim Latvijā esošu rūpnīcu! Zaibis, Progresīvs pasākums!

Rainis 31.decembris 2023 7:17
2 0 Atbildēt

Kāds sakars šitam ar auto? Totāls spams pēdējā laikā, drīz par apenēm rakstīs.

iAutolv 31.decembris 2023 9:56
0 0 Atbildēt

Ir sadaļa "Enerģētika", kurā publicē rakstus, kas saistīti ar šo jomu, ieskaitot to, kas attiecas uz degvielas un naftas cenām, vēja un saules parkiem, un jā, arī koksni, kas ir viens no mūsu valsts būtiskākajiem resursiem.

0pis 1.janvāris 2024 13:37
0 0 Atbildēt

Kā tev šķiet - ar ko transportē granuļus? Pareizi - ar auto 👌

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģisks negadījums rallija ātrumposmā Lietuvā - Latvijas rallija ekipāža iebrauc skatītājos 8

Lietuvas pilsētā Utenā piektdienas vakarā latviešu rallija ekipāžai iebraucot skatītāju pūlī, gājis bojā viens cilvēks un 14 ievainoti. Lasīt vairāk

 

Kā paceļot reprezentatīvo auto slieksni, nonācām pie uzņēmuma vieglā transportlīdzekļu nodokļa pieauguma? Intervija ar A.Kulbergu (+ VIDEO) 45

iAuto.lv lasītājs atsūtīja mums informācija, ka darba auto Cupra Formentor VZ ar 228kw jeb 310zs TSI iepriekš uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli maksāja ap 37 eiro mēnesī, bet tagad 159,60 eiro. Lasīt vairāk

 

No nākamā gada CSDD pārbaudīs “kvēpu filtru”; ieteikumi, kā uzturēt to kārtībā 37

Nereti daudziem autovadītājiem tieši partikulāro jeb cieto daļiņu filtrs, tautā dēvēts arī par “kvēpu filtru” sagādā lielākās raizes, izejot tehnisko apskati. Eksperts Ints Purmalis, Inter Cars Latvija Servisa iekārtu segmenta vadītājs skaidro – ko darīt, lai “kvēpu filtrs” nesagādātu raizes, kā to uzturēt vislabākajā kārtībā un ko darīt, ja reiz gadījies tā, ka tas ir izgriezts. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 5

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti