"Circle K Latvia" tuvākajos gados investēs divus miljonus eiro elektroauto uzlādēs tīkla paplašināšanā 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 31.decembris 2023 10:23

Degvielas mazumtirgotājs "Circle K Latvia" turpmākajos pāris gados plāno investēt divus miljonus eiro elektroauto uzlādes tīkla paplašināšanā, labiekārtojot vairāk nekā desmit uzlādes vietas, aģentūrai LETA sacīja "Circle K" Baltijas finanšu vadītājs Gatis Šiliņš.

Viņš norādīja, ka šobrīd "Circle K Latvia" piedāvā 20 elektroauto uzlādes vietas 11 degvielas uzpildes stacijās, taču uzņēmums turpinās sekot līdzi elektroauto attīstības tendencēm, lai noteiktu uzlādes tīkla attīstības ātrumu un nepieciešamos apmērus.

"Nākamgad plānojam atvērt vairākas pašapkalpošanās kases, lai uzlabotu klientu iepirkšanās ātrumu un ērtības. Tāpat turpināsim darbu pie modernu, inovatīvu pakalpojumu ieviešanas veikalu paplašināšanā, auto mazgāšanas skaitu palielināšanā un uzlabošanā, un investēsim alternatīvajā enerģijā," atzīmēja Šiliņš.

Komentējot potenciālos nākamā gada izaicinājumus, viņš norādīja, ka nenoteiktība un lēnā ekonomikas attīstība Skandināvijas un Eiropas tirgos ietekmēs eksportējošos uzņēmumus un pārvadātājus. Klientu jutīgums pret degvielas cenu izmaiņām būs nemainīga un klienti turpinās izvēlēties izdevīgāko cenu tirgū, kas samazinās degvielas tirgotāju peļņas apmērus.

"Viens no lielākajiem izaicinājumiem būs atrast balansu starp izmaksu pieaugumu, piemēram, darba algām, procentu maksājumiem, un pārdošanas ienākumu pieaugumu, lai nodrošinātu atbilstošu peļņu nākotnes investīcijām," sacīja Šiliņš.

Tāpat viņš atgādināja, ka viens no uzņēmuma ilgtspējas mērķiem ir līdz 2025.gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas pasaulē par 12%, bet līdz 2030.gadam 30% degvielas uzpildes staciju padarīt oglekļa neitrālas.

"Veikalu segmentā līdz 2030.gadam ieviesīsim pilnībā pārstrādājamu iepakojumu visiem pārtikas produktiem. Regulāri uzlabojam uzņēmuma procesus, lai samazinātu ne tikai uzņēmuma oglekļa pēdas nospiedumu, bet arī novērstu pārtikas izšķērdēšanu, veicinātu pareizu atkritumu šķirošanu un nodrošinātu drošu darba vidi mūsu darbiniekiem," papildināja Šiliņš.

Vienlaikus viņš norādīja, ka turpmāk uzņēmuma mērķis būs panākt straujāku progresu atjaunojamās degvielas, elektroauto uzlādes tīkla un oglekļa emisiju kompensēšanas jomās.

Jau ziņots, ka "Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, bija 622,612 miljoni eiro, kas ir par 35% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 13,7% - līdz 7,833 miljoniem eiro.

Kompānija "Circle K Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā "Circle K".

 
Visi komentāri
 
es 31.decembris 2023 12:36
1 0 Atbildēt

Par laimi, Cirkulī var maksāt pie sūkņa par degvielu un logūdeni. Nav jāiet iekšā pie lētajiem dārgās kafijas pircējiem.

ezis71 31.decembris 2023 17:20
2 1 Atbildēt

Par laimi Nestē to varēja darīt 20 gadus pirms Cirkuļa(Staķiks).

es 31.decembris 2023 17:29
1 1 Atbildēt

Nestē kapeikpisēji vienmēr ir nolaistījuši pistoles uz zemi ar dīzeli.

0pis 1.janvāris 2024 12:56
4 1 Atbildēt

Centudrāzēji kas pirms tam Cirkulī nopirka kapiju, bet pildīt degvielu nolēma lētāk Nestē, un tad ar kofeinizētām rokām nav noturējuši šļauku.

650 1.janvāris 2024 21:51
0 0 Atbildēt

Kur ir jūtupa blogeru solītie bezvadu pašuzlādes Melnie Caurumi, vai tad tiem jau nebij jābūt ieviestiem?

BMW 2.janvāris 2024 11:07
0 0 Atbildēt

Ja jau visus Cirkuļus aprīkos ar štepseļiem, kur tad varēs nolikt mašīnu, lai uzēstu karstmaižsuņdesaini?

0pis 2.janvāris 2024 12:52
0 0 Atbildēt

Paēdīsi braucot, arī servisiem būs savs labums.

Krotow 2.janvāris 2024 21:28
0 0 Atbildēt

Cirkuļa tualetes tagad būs mūžīgi aizņemtas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ziemeļkorejas elektroauto ar sniedzamību līdz 720 km 13

Runājot par autobūves nozari, parasti domā Dienvidkoreju vai Koreju un visiem ir skaidrs par ko ir runa. Tomēr arī Ziemeļkorejas ielās ir automobiļi, daļa cilvēku ar kaut ko pārvietojas un tie nav koka velosipēdi. Lasīt vairāk

 

Elektromobiļu piedāvājums Latvijā aug, cenas krīt (+ VIDEO) 4

Pirms desmit gadiem Latvijā bija arī tikai divas ātrās uzlādes stacijas. Tagad ir ap 600 uzlādes punktu, tāpēc, lai paliktu šodien ceļā ar tukšu bateriju, vēl ir jāpacenšas. Mobilitāti sekmē arī jauno elektromobiļu pieaugusī sniedzamība ar vienu uzlādi. Lasīt vairāk

 

Uz Liepājas šosejas sešas nāves divās dienās; ceļu auditēs (+ VIDEO) 68

Liepājas šoseja pie Blīdenes nesusi nāvi sešiem autobraucējiem. Vakar avārijās gāja bojā četri cilvēki, šodien, frontāli saduroties ar smago auto, dzīvību zaudēja divi vieglā auto braucēji – šoferis un pasažiere. Valsts policijā par galveno avāriju iemeslu min pārgalvīgu, nedrošu apdzīšanu, kas beigusies letāli. Lasīt vairāk

 

Smagās avārijas liek aizdomāties: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu 39

Ņemot vērā smagos ceļu satiksmes negadījumus (CSNg), kas notika uz Liepājas šosejas (A9) šodien un vakar, VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pasūtīs ārkārtas drošības auditu Liepājs šosejas posmam. Smagie CSNg notika autoceļa A9 80., 90. un 105. kilometrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti