PVN un jauns auto

Taisniiba Reģ.: 04.10.2005

Ja fiziska persona ir reģistrējusi jaunu auto, tad PVN ir samaksāts - sūtot uz Latviju šo auto man PVN ir/nav jāmaksā, ja tā ir dāvana!?

Paldies!

Laimīgu jauno gadu!

 
Cullmann Reģ.: 11.12.2004
0 0 Atbildēt

ja no privata uz privatu , tad nee)

Cullmann Reģ.: 11.12.2004
0 0 Atbildēt

Bet ja no USA , vai lidszigam ne eiropas zemem , tad jamuito vel un tad jamaksaa pvn

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

Man gan liekas, ka būs jāmaksā, jo PVN var nemaksāt tikai reģistrēti PVN maksātāji, kam ir maksātāja numurs no 13 zīmēm un tikai tādos gadījumos, ja auto tiek pirkts no cita Eiropas Savienībā reģistrēta maksātāja..

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

opelis rakstīja: Man gan liekas, ka būs jāmaksā, jo PVN var nemaksāt tikai reģistrēti PVN maksātāji, kam ir maksātāja numurs no 13 zīmēm un tikai tādos gadījumos, ja auto tiek pirkts no cita Eiropas Savienībā reģistrēta maksātāja..

Kad Tu pērc vāģi no čoma, kas dzivo un auto ir Reģistrējis Bauskas rajonā un pats dzībo Rīgā un gribi tur to auto reģistrēt - Tev PVN ir jāmaksā

TDI Reģ.: 29.01.2002
0 0 Atbildēt

Taisniiba rakstīja: Ja fiziska persona ir reģistrējusi jaunu auto, tad PVN ir samaksāts - sūtot uz Latviju šo auto man PVN ir/nav jāmaksā, ja tā ir dāvana!?

Paldies!

Laimīgu jauno gadu!

no EU valsteem nau jaamaksaa .

Baisulis Reģ.: 02.10.2007
0 0 Atbildēt

Dāvana Kas ta tā par maucisku štelli?

Cullmann Reģ.: 11.12.2004
0 0 Atbildēt

PVN ir jamaksaa tikai, ja Tu perc no firmas piemeram vacija uz privatpersonu un tirgotajs, mobile.de ir cenu uzradijis netto(ko parsvara ta ari vini dara)

KSI Reģ.: 29.10.2003
0 0 Atbildēt

Ja auto jau ir reģistrēts uz fizisku LV personu (kas nav PVN maksātājs), tad nākošajam pircējam PVN nav jāmaksā (bet, visticamākais, ka pārdevējs šo PVN jau ir iekļāvis cenā).

Ja auto pārdod LV reģistrēts SIA, tad formāli PVN tiek maksāts, taču gala cenu tas nemaina (tirgus cena ir un paliek tirgus cena - kāpēc lai par vienu un to pašu auto kāds būtu ar mieru maksāt 18% vairāk?)

Ja fiziska persona ieved auto no EU, tad PVN nav jāmaksā.

Ja juridiska persona ieved auto no EU, tad PVN ir jāaprēķina un jāuzrāda PVN deklarācijā, taču valstij nekas nav jāmaksā (jo šo aprēķināto PVN tajā pašā deklarācijā uzrāda kā samaksātu priekšnodokli)

Ja ieved auto no neES (USA, RUS utt), tad PVN ir jāmaksā gan juridiskai personai, gan fiziskai.

KSI Reģ.: 29.10.2003
0 0 Atbildēt

nu ja - PVN ir jāmaksā Cullman gadījumā - ja LV PVN nemaksātājs (fiziska vai juridiska persona) pērk auto no EU SIA (piem., vācija) - vācieties var nerēķināt PVN, ja pircējs ir PVN maksātājs. Ja pircējs nav PVN maksātājs, tad vācietim jārēķina PVN (tāda, šķiet, ir tā sistēma)

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti