Ezis2f rakstīja:
tunos rakstīja:
Graberis rakstīja: Vēl interesei - esat kādreiz pievērsuši uzmanību tai līmeņu maiņas sistēmai?
Piemēram tu cilvēks brauc kā jēziņš 4 gadus no vietas, līdz kārtējam pārrēķinam paliek pāris dienas un tu noberz kādai blondīnei bamperim krāsu - skāde, kuras novēršana maksās kādus 120 latus remontējot ar diviem pirkstiem vēdeklī. A tu cilvēks lido no savas gandrīz 10 klases atpakaļ uz sākumu.
Vēl kas man ienāca prātā - nez ko LTABs teiks, ja es tagad sagribēšu pārnes BM no mašīnas uz moci vai otrādāk?
nevar nokrist no 10 klases uz sesto , no 10 klases par avariju var nokrist max uz 8 klasi!
u n logiski ka BM no mocha uz smago vun/vai otraadi parnest nevar.
un ats kaas teica ka 3 gadus netiek taalaak par BM klasi-mulkibas aizej pie apdrosinataja un tas izdariis, ja bus atsauciigs.
protams ja tev vienam drapakam ir 15 kalse un noperc veel vienu tam tu nevaresi uizlikt 15 un saglabat vecajam 15
Man vel nav nacies sastapt atsaucigo apdrosinataju. Uz so bridi manam auto ir 6klase un 11ta gaida junija beigas kad vares parcelt uz so auto. IDIOTISMS.
brr nesapratu, kapec juunijs jagaida, tapec ka nesen jau veici sho parneshanas operaciju?
pasaki meilu savu!
LTAB bonu-malus
Šodien saskāros ar riktīgu "sviestu", cenšoties pārnest savu klasi uz jaunu auto. Mani korekti atšuva, jo es to pagājušogad vienreiz jau esot izdarījis! Kaut arī auto ir Latvijā pirmoreiz reģistrēts šāgada janvārī. Stāsts ir par to, ka apdrošinātāji auto bonus-malus sistēmā identificē pēc reg.nr., nevis pēc VIN. Un, ja savu izvēles numuru esi atdevis uzglabāšanā un atlaides klasi esi pārnesis uz citu auto, tad process ir neatgriezenisks! Atpakaļ uz šo numuru atlaidi pārnest nav iespējams, kaut arī auto fiziski ir cits. Apdrošinātāji sūta pie LTAB, LTABs pasaka, ka esot tikai izpildītājs un info bāzes uzturētājs un sūta atpakaļ pie apdrošinātājiem.... Jautri!