Riepu iekšmalu dilšana

JJJ Reģ.: 22.03.2004

Tātad honda frv.

Vasarā nācās nomainīt aizmugures riepas, jo iekšmalas bija pamatīgi izdilušas. Par cik riepas jau bija faktiski nobrauktas, īpaši nepievērsu uzmanību, ka iekšmalas bija vairāk izdilušas nekā pārējā riepa. Uzliku citas, aizbraucu uz savirzi. Izsūdzēju sāpi, izskatījās ka sagāzums tāds pamatīgs, respektīvi riepas izskatās, ka stāv / . Savirzi man sataisīja, teica, ka sagāzums tāds arī ir normāls pēc manuāļa un neko tur nevar darīt. Iebraucu arī Niponā - neliku uz stenda, bet teica, ka frv sagāzums tāds ir (lai gan jaunajiem, kas stāv salonā, sagāzums nav tik liels kā manam). Pārbaudīja ritošo - viss it kā kārtībā, bukses, atsaites - viss ok. Tagad nobraukti kādi divi mēneši un +- kādi 6000km, liku virsū ziemenes - un konstatēju, ka vasarenēm, kuras uzliku, iekšmalas atkal pamatīgi izdilušas. Faktiski jaunas riepas, bet iekšmala kreisai pilnībā izdilusi, labai arī diezgan. Tad nu lūk jautājums par pieredzi, kas varētu būt pie vainas? Kā jau teicu, tad bukses, atsaites - izraustīja, izskatīja - viss kārtībā. Aizbraukšu uz savirzi, nolikšu atkal latus, sastāstīs man puiši, ka tā tam jābūt, taču tagad kaut kā neticu, ka ar auto ritošo viss ir ok. Bet jautājums paliek - kur problēma, ko teikt, lai skatās, ko lai meklē?

 
1 2
Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

JJJ

bet vislielāko izpbrīnu un vilšanos radīja Nippons, kurš vien varēja pateikt, ka ir problēma, bet pirmais un visvarīgākais - nevarēja pateikt, kā to atrisināt 2. nevarēja pateikt kur ir problēmas iemesls. Vislabākais Nipona ieteikums bija - pagarināt vienu no atsaitēm, iemetinot starposmu!!! OK, vai jūs (Nipons) to izdarīsiet?, atbilde bija - mēs ar tādām lietām nedarbojamies.

=======================

Nu tad jau jaanodarbojas ar konstrueeshanu Bik atgaadina laikus, kad nodarbojaamies ar Delta Integrale gatavoshanu Integraalei origjinaalaa ir dikti vaargas piekares, buutiibaa tas auto nav domaats braukshanai pa zemes celjiem. Nu tad tika radiita pakaljpiekare, kuras galvenaas sastaavdaljas bija VAZ 2108 stuures stienji, ar visaam reguleeshanas muftaam Risinaajums izraadiijaas bezmaz ideaals - regulee peec vajadziibas kaa gribi , gan saveersumu, gan sagaazumu

hacis Reģ.: 03.04.2003
0 0 Atbildēt

Man bija/ir līdzīga probz as Lexus IS200 '00, pietam visiem 4 riteņiem. Izgāju līdzīgu ceļu. Savirze 2 vietās, pēc tam vēl pārbaudīta 2 reizes pēc piekares remonta. Vienā no tām pateica ka atsperes nedaudz nosēdušās. Amservā pamērīja un teica ka ir ok, kaut arī viņiem bija iespēja no manīm iekasēt par atsperu maiņu!!! (respect)

Finālā vienīgais ko man pateica meistars pie kā parasti remontējos ir ka pie vainas ir pašas riepas, vienkārši tā dilst... Pirku feifendirektā Falken ... bāc modeli neatceros, kautkādi burti un cipari, virzītais protektors, no HP gala, ātruma indekss - W.

Sezonā nobraucu ap 15 kkm, pamatā pa pilsētu, pamatā protektors vēl pusmūžā, bet iekšmalas praktiski līdzenas...

Šo hipotēzi pastiprina fakts ka iepriekšējām vasarenēm bija vienmērīgs nodilums, un ziemenēm arī šāda problēma netiek novērota. Riepu izmērs un diski tie paši.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

Crankshaft rakstīja:...Liels \"kasters\" (sagaazums) vispaar ir pieljaujams, tikai kopaa ar to parasti ielas auto staada arii atbilstoshu toe-in (saveersumu). Kaa likums, velkoshajaam neatkariigajaam piekareem zem slodzes ritenjus \"velk kopaa\", resp. saveerumu regulee no neitraala liidz nedaudz negatiivam. Bremzeejot ritenji \"paveras valjaa\" un paliidz bremzeet. Nevelkoshajaam piekareem ir otraadi - speeku kopums censhas ritenjus \"plest valjaa\" visu laiku. Taapeec nevelkoshajaam asiim saveersumu vienmeer regulee \"pozitiivu\", t.i. diskiu priekshdaljas ir tuvaak viena otrai, nekaa pakaljdaljas. Un tad iestaajas veel viens likums - jo lielaaks ritenja sagaazums, jo lielaakam buutu jaabuut saveersumam, citaadi pleesh riepu iekshmalas...

varbūt kļūdos, bet vai Tu nejauc:

\"castor\" (pagriešanās ass garengāzums / продольный наклон оси поворота колеса / Nachlauf (der))

www.rcdesign.ru/...

ar camber (riteņa sāngāzums / развал колеса / Radsturz (der), Sturz (der))

www.rcdesign.ru/...

te labi (saprotami) par kastoru:

www.popmech.ru/...

te par visu:

www.rcdesign.ru/...

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
1 0 Atbildēt

Sorry, aatrumaa sajaucu "caster"u ar "camber"u, paldies par aizraadiijumu. Principaa nepiedodami, tik ilgi darbojushamies ritenju gjeometrijas frontee Bet nu ideja , liekas , bija skaidra? Tad viss ir OK.

citrys Reģ.: 06.06.2018
1 2 Atbildēt

Pārbaudiet savirzi, lai viss būtu skaidri te ir raksts par riteņu ģeometriju: bit.ly/2MhSYI8

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti