Brauciens ar auto no Rīgas līdz Briselei

Guevva Reģ.: 07.04.2013
 
DekstersFF Reģ.: 28.01.2012
0 0 Atbildēt

Vācijā nav maksas ceļu.

Polijas bānis maksā kaut kādus 11-15 zlotus,jāmaksā,šķiet , bija 4 vietās.

Degvielas cenas nav būtiskas, tāpat būs jālej un jābrauc, neba par pēdējiem grašiem brauksi. Lētāk būs Polijā.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

ir jāpērk kreisais soļķis un jāved līdzi bagažniekā kannās

Velomens Reģ.: 21.10.2007
0 0 Atbildēt

Salej Rīgā, tad pēc Varšavas un tad dārgo Vācijā.

Rēķini,ka ceļā aizies gandrīz diennakts, pat neskatoties uz lidošanu pa bāņiem.

zhuks Reģ.: 01.12.2005
0 0 Atbildēt

Ja gribi tik pēc iespējas ātrāk- maksas bānis Polijā, var ieekonomēt pāris stundas. Ja gribas lētāk, brauc pa bezmaksas Polijas ceļiem, kuri iet paralēli maksas ceļam.

Leišos labāk ātrumu nepārsniegt- piekasīgi viņi tur ir.

Ja gulēsi mašīnā, paņem segu un aliņu(palīdz aizmigt).

Protams, navigācija atvieglos dzīvi.

Ja patīk lieli ātrumi, tad pirms gāzēšans pa Vācijas bāņiem, pārbaudi auto tehnisko stāvokli(arī vai ir gaiss rezerves ratā).

Kā arī nelies sīkums- rezerves tuvo lukturu spuldzīte. Tas palīdzēs kādu latu ietaupīt, jo tur tāda maksās dārgi.

EZ Reģ.: 04.03.2004
0 0 Atbildēt

ja nu tiešām jāskaita graši, tad, degvielas cenas ārpus automaģistrālēm ir lētākas. Labākās cenas ir pie lielveikaliem situētajās automātiskajās uzpildes stacijās. Tas tā, informācijai.

vieplis Reģ.: 09.02.2006
0 0 Atbildēt

Polija.

A2 bānis, pirms mēneša, vieglajam auto: 9,90+15+15+32=71,90 zloti =aptuveni 12,50 LVL. Jāmaksā katrreiz atsevišķi.

Vācija.

Ja auto ir ar benzīna dzinēju, nepalaid garām faktu, ka par "E10" dēvētais benzīns satur 10% etanola.

Papīra kartēs un dazo navigācijas aparātos lietototie starptautiskiem šoseju E-numuri (E55 utt.) Vācijā lietošanai dzīvē neder, jāvadās pēc vācu pašu bāņu numerācijas (12.bānis utt., balts uz zila fona gan dzīvē, gan Google kartēs).

No tāda braucēja skatu punkta, kurš nelieto navigāciju - 2.maršruts pievienotajā bildē pie Giessen (Gießen) ietver "bāņu pārrāvumu" (t.i., gabaliņu parasto ceļu), kur bez navigācijas var piemesties vadātājs.

2. maršruts ir labāks, ja patīk lieli ātrumi, jo posmā no Berlīnes līdz Gießen ir salīdzinoši garāki posmi bez ierobežojumiem.

Ja saguruma stāvoklī nolemts noteikti aizmuļļāt līdz Briselei, kafiju lielizmēra krūzē vēlams sagādāt pēdējos tankos Vācijā, jo Beļģijā ar kafiju ir pilnīgs pī.

Beļģija.

Asfalta segums uz šosejām vietām nav nekāda medusmaize. Tas attiecas gan uz E314, pa kuru būtu jābrauc no Nīderlandes robežas saskaņā ar 1.maršrutu, gan arī E40, pa kuru būtu jābrauc no Vācijas saskaņā ar 2.maršrutu.

vieplis Reģ.: 09.02.2006
0 0 Atbildēt

+ par degvielas cenām. Ceļojuma beigu posmā der ielāgot, ka degvielas (it īpaši benzīna) cenas Nīderlandē ir augstākas, kā Vācijā un Beļģijā.

DekstersFF Reģ.: 28.01.2012
0 0 Atbildēt

Tā arī nevarēju iebraukt,kāpēc uz Briseli jābrauc caur Giessen.

Nu jā, var jau arī caur Vīni.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Guevva rakstīja: Svieciens visiem lietotājiem!

Pavisam drīz es taisos braukt uz Briseli. Ceļš ir diezgan garš ~2000 km. Iepriekšējā pieredze tālos pārbraucienos ir, bet ne reizi neesmu braucis tādu maršrutu, kurā ir arī maksas ceļi (Bānis).

Kādas cenas šobrīd ir šiem maksas ceļiem polijā, vācijā un vai var iegādāties caurlaides iepriekš par visu gabalu, vai jāpērk katrā posmā tas talons? Cik zinu polijā ir bānis pa kuru ir iespējams aizbraukt no Varšavas līdz Berlīnei. Tālāk par vāciju īpaši nezinu neko, bet nu cauri vācijai ir divi ceļi pa kuriem var tālāk tikt līdz Briselei atšķirība ir ~100km. Īsāks ceļš sanāk ja brauc pa augšējo daļu, bet pa kuru ātrāk un izdevigāk? (Pievienoju bildi ar karti www.bildites.lv/...

Tad man vēl ir jautājums par degvielu, bāka man nav liela sanāks uzpildīties pāris reizes. Cik maksā šobrīd diegviela polijā, vācijā?

Paldies par katru informāciju, padomu.

Draugs rudenī brauca , kā Varšavā uz bāņa tā līdz Briselei . bez nekādiem pārrāvumiem , agrāk esot bijuši . Ar 840 BMW 18 stundās . Tik kaitinājiuši Polijas bāņa biežie maksas punkti .

FastKiller Reģ.: 05.10.2005
0 0 Atbildēt

Braucām ar sievu pirms pāris gadiem. Viss bija bumbās, tikai nelaikā trāpījāmies Briselē - piektdienas pēcpusdienā. Kopš tā laika Rīgā nevineu "korķi" neuztveru kā sastrēgumu, te tādu vienkārši nav. Uz apvedceļa 40km braucām 4h.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja: kā Varšavā uz bāņa tā līdz Briselei. Bez nekādiem pārrāvumiem.

Daļēja taisnība - Lai tiktu uz Briseli, vajadzēs kādu bāņa nogriešanos izmantot. Braucot tikai "taisni", šobrīd pēc Varšavas atdursies Minhenes apvedceļā

Šo faktu ieraugot navigācijā, pārņem dīvaina bezcerības sajūta, ka tas "taisni" nekur nebeigsies

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti