Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pieļauj

MJanis Reģ.: 16.07.2004

Cienījamie Redaktori !

Vai ir kādas ziņas, kā beidzās Normunda Krapša un Aivara Beizaka dialogs ?

"Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Krapsis norādīja, ka 93 jūdzes ir aptuveni 150 kilometri. Līdz ar to, pastāvot iespēja, ka videoreģistrators rādījis automašīnas ātrumu jūdzēs.

Viņš arī piebilda, ka autovadītājs joprojām nav iesniedzis iesniegumu, apstrīdot policijas radara datus. "Iespējams viss nav tik vienkārši kā sākumā likās," teica Krapsis. "

Varbūt esmu ko palaidis garām neuzmanības dēļ, bet ļļļoooti interesē gala iznākums ......

 
1 2
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Man patiik visādas sakarības un sazv teorijas, bet konkrēti te es saskatu tikai prastu ierastu gājienu- cp bremzēja tapc, ka pāri uzkalna izliekumam "sajuta" ātri tuvojošos mērķi.Tālā gaisma spīdēja, ātri tuvojās, čujs bija, utml.Kur vel pārējie populārie video no Latgales un hvz vel cik no citurienes- brauc pirms uzkalna speciāli lēnām velkas un gaida lomu.Vistīrākais slaukšanas mehānisms no pirmatnēji neatminamiem laikiem kopš izdomāts radars- pofig, braucošs vai stāvošs.Tas ir visbīstamākā situācija pārkāpējam vai jebkuram pārkāpt tendētajam- NEdrīkst nesties pa tukšu ceļu kalna galā vai līkumā, kad tu esi "pirmais" un neredzi kas notiek tev 1km priekšā.Tas ir tupi tā darīt- vienreiz un drīzvien uzrausies kā likts.

Tā arī neviens neatbildēja- kapc LT cp lieto trešās puses sadzīvē lietojamus ne-profi dvr? Kas šis ir- papildus ierīce kaut kam (ērtībām,papildu pierādījumiem..), jeb tas ir stacionāri sajūgts kopā ar netrafarētā auto iebūvēto radaru kā vienīgais video/attēlotājs? Kāpēc tieši šī marka? Citiem ražotājiem nospiedoši lielākajā daļā ir prasts displejs un nav sava personīgā dataCloud, bet tieši šiem ir otrādi- displeja nav, bet uzņemto materiālu var reālā laikā noglabāt uz attālināta resursa vai nosūtīt uz dajebkurieni izskatīšanai...

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 0 Atbildēt

Tā arī neredzu skaidrojumu, no kāda avota STĀVOŠAM Patruļas auto bildē uzrāda kustības ātrumu *** km/h -

21:46:54 - 6 km/h

21:46:56 - 6 km/h

21:46:56 - 7 km/h

21:46:57 - 7 km/h

21:46:58 - 6 km/h

Kāda ierīce sūta šos ātruma mērījumus uz video ekrānu ?

Kā tādus var iegūt stāvošam auto ?

Nesaprotu .....

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

No radara. Piemēram atstarojums no ventilatora. Tā ir doplera radara īpatnība, ka var mērīt ātrumu visam kas kustas ja vien atstaro mikroviļņus. Var nomerīt cik ātri kustas vējā kokiem lapas, cik ātri krīt lietus lāses vai arī cik ātri zāle aug.

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 0 Atbildēt

Labi, lai tā būtu.

Patruļauto stāv. Radars pie vējstikla augšpusē.

Ko tas ķer un kur dabū 6/7 km/h ātrumu? Kokiem vēl kustošu lapu nav, ventilātors apturētajai škodai arī nav pakaļā piemontēts, ments arī tik ātri neskrien pie pārkāpēja - tas viss tiktu uzrādīts kā Mērķa ātrums !

---------

No kura pirksta/pim**a tas aparāts izzīž STĀVOŠA , kustībā nesoša!!!!!! Patruļauto kustības ātrumu 6~7 km/h ???????

----------------

Nu tak nesaprotu .....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

To, no kurienes izzīž, vēl var izdomāt. Tikai parādās viens liels BET - zinot doplera radara darbības principus, nepavisam nepārliecina tā aparāta spēja šo izzīsto ātrumu atfiltrēti "sertificētā" mērījuma brīdī.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ir vēl tāda lieta kā multiceļa izplatīšanās, ka signāls atstatojas no vairākām virsmām pirms atgriežas atpakaļ. Piemēram pret priekšā esošo auto tad pret CP auto ventilatoru un tad atpakaļ. Tik tas ieraksts nav baigi uzticams tur GPS dati arī iesprūda uz pāris sekundēm un ne jau no radara ir GPS, tā kà iespējams radars tik ilgu neuzkaras.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kāda visai "līdzīga" radara manuālī ir teikts šis:

The VSS Speedometer Signal:

All modern vehicles have a VSS sensor (Vehicle Speed Sensor) attached to the transmission or an axle that generates a speed signal. The speedometer and other electronics in the vehicle use the VSS speed signal. By tapping into this signal,the Stalker Dual DSR can monitor the actual patrol car speed and use the VSS speed information to help the radar pick the correct ground speed. The radar’s patrol car speed is still always measured by radar. The VSS simply helps steer the radar into making the right choice.

Kā arī, par "ļoti maza" vai "stāvēšanai līdzīga" ātruma tēmu:

In some vehicles, the VSS signal is non-existent at speeds below 5-10 mph so you may see no change in the car’s speedometer reading until the car exceeds 10 mph. In these cases, the Stalker Dual radar will also not be switched into moving mode until the patrol car exceeds 10 mph.

MJanis Reģ.: 16.07.2004
0 1 Atbildēt

Ich bin tupoj un jūtami izliecies, bet,

- vienalga nesaprotu !

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Viss taču tik skaidri un vienkārši.Radars ir ticis sertificēts.Tas ir izdarīts, par to mums šaubu nav.Tātad, acīmredzot,sertificētam būtu jābūt arī visam/jebkam citam ar to saistitajam.Ieskaitot instrukciju tā draņķa pielietošanai strīdīgi neskaidrās situācijās un divkājaino tā operātoru apmācību (kopā ar redzes un Sirdsapziņas testu).Vai vienkāršajiem tupoj/bin darbaļaudīm ir tiesības jāzināt visas tehniski-morālās nianses- skaidrs ka nē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Un kādēļ nē? Tev patīk viedoklis, ka kādam ir piešķirtas tiesības tevi drāzt, jo viņš nav "tupoj/bin darbaļaudis"?

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti