Nav nekāda "lēnā zobrata". Pieņemot ka opelis nav izdomājis kaut ko jaunu, motoram ir divi tinumi lai nodrošinātu tos ātrumus, jautājums kas darbina tās ķēdes, jo mašīna ir pārāk jauna - pārdesmit gadus vecām un vecākām mašīnām slēdzis slēdza ātro ātrumu un relejs lēno; ja objekts būtu kāds mk3 vai mk4 golfs, es teiktu lai tu mēģini citu releju. Bet vismaz šitik jauniem fofāgeniem logu tīrītājus darbina centrālās elektrības bloks...
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Vējstikla tīrītāju motora šaize - tikai max režīmā
Ja interesē, tad J Astra, bet pamatā tā sistēma visām vienāda.
Vārdu sakot, sieviete vienu dienu informē - vējstikla tīrītājiem motoriņš ejot uz beigām.
Izpaudās tā, ka vadītāja pusē dabū līdz puslogam un tad ar rāvieniem cenšas dabūt uz leju. Vairākos piegājienos.
Es kā latvietis praktiskais vienu vakaru izjaucu, nočekoju, secināju, ka motors OK. Saliku atpakaļ - tas pats.
Otru vakaru - noņēmu visu uzparikti, secināju, ka blakussēdētāja puse ir vienkārši noklemmējusies - nu tā, pavisam.
Izjaucu (sistēma vienkārša kā zābaks, bet visu vakaru nojājos izdabūt to štoku ārā), saeļļoju, saliku atpakaļ. Strādā!
Bet! Strādā tikai max režīmā - lēnais un manuālais nestrādā nemaz. Pulkstens jau kaut kādi pusviendpasmit bija un odi ēda nost, tādēļ metu mieru.
Secinājumi - ja vismaz kaut kas strādā, tātad motors OK. Novērpies lēnais zobrats arī nevar būt, tad vismaz uz ausi dzirdētu, ka viņš griež.
Potenciālās šaizes, vēlamajā secībā (pēc minimālākā čakara apjoma):
1. Kāds drošinātājs aizgājis pa pieskari. Jautājums - kāds māk pateikt uz ko jāskatās? Pēc manuāļiem un shēmām ir itkā tikai viens, bet ej nu zini.
2. Visticamāk, šurpu turpu vienojot/atvienojot ir kontakti aizgājuši pa pieskari. Kādam ir to kontaktu shēma, kas ir kas? Jo man domāt, visdrīzāk vaina ir štekerī, nevis motorā. Bet, ja tur 4 kontakti, štekerim viens gals kantains, otrs apaļš, hvz man saprast, kuri no tiem ir priekš lēnā režīma.
3. Pēc tā, ka ātrums regulējas, tai visā pasākumā izklausās kaut kāds relejs iesaistīts. Ir kādas idejas, kur to meklēt?
Man pirmā doma būtu meklēt drošinātāju - ja tur klāt ir vēl relejs, man liktos loģiski, ka šim ir savs drošinātājs.