Auto spečuki ?

Kaspars212 Reģ.: 14.01.2017

Nupat nomainīju Audi B7 05. gada 2.5 dīzelim zobisiksnas komplektu un ģeneratora siksnas komplektu.

Izbraucot no servisa pēc pusstundas iedegas Check Engine. Kamēr aizbraucu atpakaļ tikmēr serviss jau ciet. Aizbraucu uz citu servisu, kur bija iespēja pieslēgt auto pie datora. Un tur bija kļūdas kods uz degvielas sūkņa darbību. Meistars teica, ka tā ir pēc zobiksnas maiņas, ka ir jānoregulē degvielas sūknis. To darīt viņš negribēja un neizskatījās vispār ieinteresēts tapēc aizbraucu prom.

Kāds man tagad var paskaidrot - kāds sakars siksnai ar sūkni ? Pēc tā meistara vārdiem, tas sūknis strādājot stipri zem tam vajadzīgā apjoma. Un ka tas esot jāpieregulē pēc skaņas, turpat zem zobsiksnas aizsargvāka.

 
Kaspars212 Reģ.: 14.01.2017
0 0 Atbildēt

--- un aizmirsu pieminēt, ka jaudas zuduma nav. Auto ir tāds pats uzrāviens kā pirms atdošanas servisā. Vienīgais ko pamanu, ir iedarbinot auto, tas tā dīvaini uzraustās nevis pielec uzreiz.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Maisters-papipuass.Kārtējais.Katram relatīvi vecam sūknim reiz pienāk brīdis, kad viņa automātika vairs nespēj "pievilkt" pareizu iesmidzināšanas momentu.Parasti tas tā sāk izpausties, kad sākotnēji moments ir iestatīts par daudz "par agru".Motors gan velk diezgan ņipri, bet viss tur ir nepareizi un tā nedrīkst ilgi braukt.Ja būtu "par vēlu", visdrīzāk ka motors klļutu kusls , bet cekendžins nedegtu.Ja mainot siksnas stāvoklis ir nobīdījies vai uzlikts pa roku galam, skaidrs, ka tas iesmidzes moments būs greizs.Sūkņa smadzenes mēģinās un nespēs to kompensēt.Normāls/gudrs meistars gudri "pagriezīs" sākotnējo momentu uz to pusi, lai tas izdilušais sūknis vēl kadu brīdi spētu ar tām nepilnībām cīnīties.Vismaz, viņš "pamēģinās" to darīt, jo normāls meistars zinās nianses šim motoram.Protams, dēļ tam ir vajadzīga tā viena elektriskā sprausla darba stāvoklī un meistars nedrīkst būt dalbaēbs.Ja šī el.sprausla nav strādājoša, tad vispār neko nevar iestatīt.Var jau klientam izskaidrot un pamatot vai vnk likt manīt ka negrib ķēpāties, bet nu to, ka "tā jābūt", šitā var tikai dalbaēbs pateikt.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Kāds sakars siksnai ar sūkni? Vistiešākais, tā to piedzen. Katram ķīselim pēc zobenes maiņas ir jāregulē moments - un vispār nevis pēc skaņas, bet pēc datora.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Slikti būt pirmajam “meistara” klientam zobsiksnas maiņai un kur nu vēl konkrētajam dzinējam. Tā sanāk, kad nopelnīt grib visi, bet prasmes... analogi ir ar būvniecību.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Cik atceros info no to motoru popularitātes gadiem, ka šis ir standarta situācija.Pat tie skrūvētāji, kuriem tolaik (maz kuriem/ ne visiem) bija datordiagnostikas ierīce, šādu šaizi tomēr mēģināja koriģēt, kaut vai uz čuju. Jaunā siksna var būt neizstiepusies un pa 2mm citāda,1robs var būt uz robežas gan turp gan šurp, pie kam (!) nav jau zvanīts, ka tā vecā siksna (ar kuru nedega čeklampa) līdzīga iemesla dēļ bija uzlikta precīzi pa nullēm pēc metkām.Ar attiecīga garuma un no pareizas vietas augošu roku var noņemt siksnas priekšējo vāku un atlaist/izmainīt zobrata stāvokli.Protams, ja zin vai nojauš uz kuru pusi un par cik mm viņu pagriezt.Tāpat tas siksnas stāvoklis būs jāmaina- neba jau tās lampas dēļ uzreiz uz veikalu pēc sūkņa kāds skries.Kaut gan, no "meistara" viedokļa, viņš jau nav vainīgs ka tas auto ir krietni jau palietots un uttt.Karoč LLP, domā kā gribi.Ja vel buutu pateicis, tā un tā, mēģināju visādi,te vairs neko nevar, meklē sūkni.Bet te saka ka "tā jābūt"- tas neko labu neliecina... Zb.

usaexperc Reģ.: 13.01.2018
3 3 Atbildēt

Es ieteiktu šai problēmai pieiet no nedaudz citas puses.

Nostājies spoguļa priekšā un skaļi sev jautā: "Ja es nopirku PREMIUM dīzeli, tad kādēļ es to nevaru atļauties uzturēt PREMIUM servisā?"

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

KO tu viņam iesaki "nopirkt" par to cenu un to gadu?? Kapc uzreiz premium serviss te jāpin? Tas motars salabotā stāvoklī vnk izjaaj un apjaaj citus tolaik līdzīgos un braši aizbrauc tālu na-uj no Jebkura šīsdienas bezmotora kibermeesla pa "sākot no" 6x lielākas cenas.Sen izpētīts un ne tik dārgi remontējams- vnk cilvēkam pmeistars ne tas ceļā patrāpījās.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

kaspars212 jūs tāds jocīgs, iauto dīvāna ekspertu vidū meklē atbildes

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti