Nesalasāms VIN kods

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017

VW 2 gadi stāvējis jo netiks izieta apskate dēļ rūsa un atgāzēm, VW pagaidu noņemts no uzskaites. Atradās tipiņš, kas šo šķūnīti grib no manis par 1000 eiro nopirkt, bet sagatavošana procesā atklājās, ka VIN kods ir nelasāms. Ja pareizi saprotu VW LT 46 VIN kods atrodas uz rāmja aiz labā priekšēja ritena, bet VIN kods ir ļoti spēcīgi aprūsēis un nav salasāms, uz durvīm uzlīme aizkrāsota un daļēji norauta. Negribu iegrūst kādam nelikvīdu, vai būs tādēļ problēmas ar apskati un pārreģistrāciju?

 
650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Tas ir LTeškām tipiska vaina.Esmu senāk saskāries, bet dmž sīkumus neatceros,pentere tur bij točna.Tā Vin numura plāksnīte laikam ka toreiz bij jāpasūta dīlerī un tas maksāja kkādu nedabisku summu (teju ap 100,-). Es tev noteikti ieteiktu pajautāt Csdd izziņās- jo tagd nesen pagāšgad bija kaut kāda epopeja ar jaunākiem regulējumiem attiecībā par šo- skaties ka tik vel nav jābrauc uz dīleri ,lai tagd iekaltu to suudu tajā izrūsējušajā rāmī vai vēl kāda ķeršana uz muļķi ... iauto.lv/zinas/latvija/27597-visu-kategoriju-transportlidzekliem-bus-jaiestrada-ieprieks-bojatais-vai-zudusais-identifikacijas-numurs?cview=all#comments

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Visvienkāršāk ir piezvanīt uz CSDD un pajautāt. Treknajos gados, kad strādāju CSDD, kārtība bija tāda, ka, ja apskate izbrāķē auto dēļ iesistā VIN, tad to sūta uz numuru salīdzināšanu, kas to nodod poličiem, kas, ja ekspertīzē konstatē, ka VIN ir tiešām tikai izrūsējis un nav nekādas papildus darbības, piemēram, metināšana, veiktas, tad atļauj auto reģistrēt ar ierakstu tehniskajā pasē, ka VIN izrūsējis. Varbūt tagad kaut kas ir mainījies.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Manā gadījumā bija, ka vienas apskates laikā tika izteikts mutisks brīdinājums, ka "nākamoreiz" vairs nelaidīs, jo esot knapi saredzams.Tas taisnība, ka to sarūsējušo vietu pašrocīgi labāk būtu neaiztikt.Plāksnīte tika pateikts ka viennozīmīgi esot jāpērk jauna, tā tika pirkta Krastaielas Mollerī,pie kam bija jāgaida kādu lieku nedēļu, kamēr no DE atsūtīs ar ierakstītu vin numuru.Man gan arī pats tas auto bija savulaik turpat Rīgā jauns nopirkts.Numuru salīdzināšana obligāta, bet tādu papildus ierakstu ka bijis izrūsējis, es neatceros.Vai tik ne tā, ka tās jaunās plāksnītes esamības gadījumā cipariem uz rāmja vairs nebija izšķirošā nozīme- rāmi skatījās vnk vai nav kaut kas pārsists,izgriezts vai citādi acīmredzami muhļots.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Ja viss bija pēc procedūras, tad bija jābūt ierakstam otrā pusē - "VIN uz plāksnītes. Iesistais izrūsējis" vai kaut kā tml. Bet tas ir ar maziem burtiem, varēji arī nepamanīt.

DALJNOBOJS Reģ.: 19.04.2017
0 0 Atbildēt

Liels paldies par padomu! Bet VW liktenis izlemts uz tolmetu vai tālāk pildīt šķūņa lomu. Tik, tiko uzdzinu šķūnīti uz estakādes - tur nevienas dzīvās vietas nav, tik izrūšējušu autiņu pat youtube neatrast. Šādam puveklim uz ceļa vietas nav! 2 gadi nātrēs ar vēderu uz zemes par labu nav nākuši.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Naivais... Pieņemot ka tu runā par mk2 LT/mk1 sprinteri, tas ir ļoti tipiski ka tie busi sapūst. Čomam ir garāža vienā teritorijā, kur cara laika munīcijas noliktavu ēkas tiek iznomātas par garāžām; blakus ēkā viens krievelis darbojas, tas kā reiz vienu sprinteri lāpa - pēdējo mēnesi - divus, katru reizi kad es tur piebraucu, tas tur kaut ko ņemas un metina laukā esošajam sprinterim - čoms teica ka tas tur metina nesošo siju iekšā...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Esmu redzējis tehnisko talonu ar fotogrāfiju, kur ir vin numura fotogrāfija. Un uzraksts Vin - nesalasāms.

Tā, ka tādi auto braukā. Bet nekad neesmu interesējies - kāda procedūra.

Domāju, ka CSDD to var uzzināt.

robchix Reģ.: 04.03.2002
0 0 Atbildēt

Jumper(im) arii saaka izskatiities ka VIN nr. vareetu kljuut nesalasaams, noleemu savlaiciigi kaut ko dariit lietas labaa. Aizgaaju uz numuru saliidzinaashanu un izteicu veeleeshanos lai paarsit numuru kaadaa vietaa kura vareetu buut drosha pret turpmaaku korooziju. Ko arii tur uz vietas izdariija un CSDD nomainiiju reģ.apliecību ar ierakstu, VIN nr. izdariits CSDD

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Citādi visādi ņipri un uzticami auto, bet rūsa tur ir neglābjams posts.Dažās piekasīgākās valstīs piem attiecībā uz tādiem 2008-9g modeļu sprinteriem pat savulaik ir bijis rūpnīcas garantijas atsaukums- kad klienti ceļ haju, jo burtiski pa pāris trīs gadiem durvīs caurumi izveidojas.Kur nu vēl ja kāds vecāks gadās un ja mūsu sāļajos ceļos.Durvju apakšējo daļu bleķi ir viņiem tāda pieprasīta rezervesdaļa.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti