Viedoklis par JEEP (Grand cherokee un cherokee)

eddyyss Reģ.: 20.01.2013

Vai šis auto būtu attiecīgs Latvijas 'off-road'?

Kā ar remontiem un vecajiem modeļiem no 2000. līdz 2005. gadam, ir kādas bēdas, kuras būtu svētīgi pāŗbaudīt pirms pirkšanas vairāks reizes?

un vai ar automātu iebraucot dubļos var arī izbraukt ārā?

 
1 2
eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

laikam nav populārs auto Latvijā

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Super auto. Tikai neaizmirsti kopā ar mašīnu iegādāties collīgo atslēgu komplektu! Par automātu neko nezinu, nesaprotu, kāpēc šādi auto būtu vajadzīgi ar automātu?

jozziks Reģ.: 04.06.2001
2 0 Atbildēt

Atšķirībā uz ko skaties. 4.0 benzīniekam ļoti švaka kārba, ja tādu skaties, kārba jātestē ilgi un pamatīgi. 4.7 benzīnieks, škiet ka lielas slimības nav novērotas, 2.7 dizelis kārbai šifters (neatceros kā pareizi saucās, gan jau kāds gudrinieks izlabos) kaut kāds štrunts, kas neremontējas, bet jāmaina un maksā labu naudu, itkā piektā sprausla arī čakarējoties, bet tas jau ir no tā ka nav uzturēts kārtīgi. Ir braukts ar visiem trim, labākus dīvānus bezceļiem, par tādu naudu neatrast. Automātiem var arī robus slēgt manuāli un ar pazeminātajiem, šķiet ka viņš var braukt tik ilgi kamēr "vēders" uzsēžas. 3.0 dīzelis laikam skaitās slikts, bet tas tikai dēl motora specifikas, nav viņam zinošu spečuku, tākā uz to neskaties. Tagad lietošanā 2.7 dizēlis, jo benzīniekus nevar vairs atrast te LV, daudz maz sakarīgā stāvoklī. Ar visu itkā lielo motora tilpumu ar gāzi sanāk lētāk braukt nekā ar traktormašīnu, ja nu vienīgi ir piekļuve kam lētam Vācijā benzīnieki arī maksā bargu naudu, kas ir braucami. Un reģistrācija nevāja. Kādu brīdi kad vedu no DE 4.0 bija aptuveni 950 plus vēl tur vis paŗējais, 4.7 bija aptuveni 1500 plus viss pārējais. Un protams visiem jāskatās apakšā cik sapuvusi. Aiz bākas aizsarga, ja regulāri neizmazgā tur ir tendence sakrāties dubļiem un sliekšņi zem tām plastmasas uzlikām.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
2 0 Atbildēt

Bet ja būtu iespēja nekavējoties pārsēstos atpakaļ uz benzīnieku 4.7 tā motora skaņa ir vnk super. Amerikānis ir amerikānis. Tik pirms uz tādu skaties, vajag kādu brīdi pabraukt, pavizināties jo ne visiem patīk kādas viņš sajūtas rada braucot, 95% saka ka ta mašīna dalās barucot, ka pakaļa uz savu, priekša uz savu pusi, nezinu kā tas viņiem izpaužas, bet man vnk patīk.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
1 0 Atbildēt

Atcerējos. Ja nestrādā kā nākas visas pogas uz vadītāja durvīm, vadu bunte durvīs ir bojāta, ir tur tādi paštruntīgi vadi vai kopš dzimšanas vai aiz vecuma cieti, bet tas nav smags un dārgs remonts. Es gan te runāju tikai par Grand Cheroke, nepar mazo Cherokee.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

paldies par atbildēm!

Metu aci uz 2.7 grand cherokee 2002-2004. gads.

vai tas gads kaut ko daudz izsaka?

skatos, ka daudziem ir nobraukums ap 250k kas neliekas pareizs.. tomēr daudz gadi.

domāju, kā vis labāk pie pārbaudes pārbaudīt to kārbu un vai visi 4 velkošie labi strādā.. tā lai nākamajā dienā nav jābrauc uz servisu.

Cik arī noprotu viņam automātiski ir visi 4 velkošie .

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

skatos, ka daudziem ir nobraukums ap 250k kas neliekas pareizs.. tomēr daudz gadi.

Nu... Kā to ņem, šie jau nav gluži tie auto, ar kuriem gāž tūkstošus pa bāņiem.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
1 0 Atbildēt

No 2002 mainījās miglenieki no kantainiem uz apaļiem. Ir Overland versija 2004 gada laikam, ar savādāku mūziku iekšā. Jā visu laiku patstāvīgais 4x4. Par kārbu, pirmais jau pajautā vai kādreiz viņai mainīta eļļa un šupu priekš kārbas nemeklē, tāpat neatradīsi. Kārbu uzsildīt, tad lēnām pavizināties, lai kārtīgi uzsilst, sliktākie momenti ir kad pie 50 pārslēdzas ja neuzdod tieši tanī brīdi, vai otrādi kad ripo teiksim pirms apdzīvotas vietas, kad zini ka tāpat būs jābremzē, lai auto pats zaudē ātrumu un slēdzas uz leju.

Nu jautājums vnk cik zini par automātiem, es visu laiku esmu braucis ar automātiem, tad jau apmēram piešāvies, kad briest mēsli. Par nobraukumu nu tam es vair sen nepievēršu uzmanību, ja tas auto uzturēts, tad vienalga. Ja nu kas tad pat 4,0 benzīniekam bija notīts 50k jūdzes kilometros tas būtu 80k, tākā pasakām par to ka 250k nu galīgi neticu un ja tas tiešām tik vien, tad viņš maksās stipri vairāk. Un par nobraukumu nu nekāda problēmu sabraukt pusļimonu pa gadiem 16. Ikdienas auto un braucu salīdzinoši maz, bet tāpat 30-40k gadā salasās.

Vai 4x4 visi labi strādā to nu tik dubļos un pazeminātajiem, pārbaudīsi. Un protams jautājums kā ir mainītas eļļas tiltos, sadales kārbā. Tas arī japajautā. Uz to jautājumu nevajag taupīt. Uz servisu tāpat brauksi Pašdiagnostika viņam 15 sek, laikā 3x atslēga jāpagriež, tad ja ir izmet kļudu kodus. Kā griez iemet netā meklēt, daudz video.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
1 0 Atbildēt

Un ja pārdevējs, saka ka izvizinās Tevi un visu laiku dod virsū, tad ja nedod izbraukt, 100% ir problēmas ar kārbu. Sportiski braucot ar viņu, kārbas defektus švaki jūt, ja nu vien jau nedalās pirmreizinātājos.

Ja kaut kas vēl jautā. Visu jau tā nevar atcerēties.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
1 0 Atbildēt

Un jābūt labam, savam meistaram, jo ja savādāk iebrauksi servisā un Jeep tā rēķini, cenas izaug automātiski, tas tak džips. Ja akurāt nav kas degošs vai kā savādak, tad detaļas meklēju ārzemēs. Orģinālās padārgas, kaut kā iepaticies Crown ražotājs un tauta neta plašumos arī ciena. Savādak ir nācies nopirkt šeit kautko kad deg un tad tāpat meklēt citur un labāku.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
1 1 Atbildēt

Par izbraukšanu no dubļiem un tamlīdzīgām šaizēm, parasti jau autovadītājs sataisa tās ziepes, neapskatās kur brauks, vai arī nevajadzīgi gāzē kur nevajag. Ar prātu un pazeminātajiem, var tālu tikt, tas nozīmē ka reiz būs jāiet arī tālu pēc traktora Nezinu kāda ir pieredze ar 4x4 tik nekad nevajag mēģināt pārbaudīt pazeminātos uz asfalta vai jebkura cieta seguma, tas ir tīrākā tiltu laušana a un vēl vienmēr jābūt zapaskai tikpat liela izmēra kā rati uz mašīnas, ja būs ilgāk jābrauc ar zapasku, arī lauzīsi tiltus.

jozziks Reģ.: 04.06.2001
4 1 Atbildēt

Ja zapaska nebūs tāda pati, kā pāŗējie.

Sāpīgākais viņiem visiem ir ventilācijas klapes, kas konsoles dziļumā regulē kur pūst gaisu, tākā tas ir obligāti jāpārbauda vai gais pūšs pareizajā virzienā kad maina slēdža pozīcijas. Klapēm ir divu veidu remonts vai jāravē nost viss panelis, vai griež no apakšas caurumus un maina. Vēl šiem 2,7 ir niķis kaut kā'da veida no klimas dabūt ūdeni iekšā salonā, vajag pataustīt vai šofera blakusēdētājam grīda ir sausa, tas noder arī lai pārbaudītu vai pečka netek. ja tur ir slapjš tad mūc, jo nezini cik ilgi tas ir bijis un tad sāksies kontaktu sūbēšana un tad daudz laika pavadīsi lai visus atrastu, kuri jānotīra, ja nē tad diagnostika sāks rādīt ka pusmašīna izmetama, bet īstenība kaut kur kaut kādi kontakti nosūbējuši. Vecums un mitrums būs izdarījis savu.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

ko vari teikt par 'jaunā' tipa Jeep grand cherokee ? proti ap 2007.gadu?

skatos, ak tiem ir tikai 3.1 dīzeļi kurus itkā neiesakot?

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

vai ir kāds saskāries ar auto iegādi no Lietuvas, proti autoplius ?

jozziks Reģ.: 04.06.2001
0 0 Atbildēt

Par WK modeļiem tā īsti neko daudz nezinu, tikai tas ka dīvāns viņos vairs nav, sēdekļi kā taburetes un tas 3.0 dīzelis vienīgais kas viņiem ir (dīzelis) un tas ir jau cits motors, nekā iepriiekšējam 3.1 motors, sis ir Mercedes motors jau. Cik esmu parunājies tad ceļ un braucot labi.

Atšķirībā kādu valodu labāk pārvaldi, attiecīgajā valodā, jāpavad laiks buroties pa ārzemju forumiem un vēsu loģiku.

No Lietuvas, tas pats kas no Vācijas, tikai reālāk aizbraukt apskatīties dzīvajā. Pirkšanas pārdošanas līgums. Precīzāk kādus papīrus tagad vēlas CSDD jājautā viņiem pašiem un pie reizes cik izmaksās reģistrācija.

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
0 1 Atbildēt

facebook ir tāda grupa 4x4club.eu, tur daudzi domubiedri brauc ar GC tevis minēto gadu, iesaku tur jautāt, ir arī galerijas un jau sagatavotu auto sludinājumi uz tirgošanos.

Price/Performance lielisks, bet priekš nopietna offroad jāgatavo krietni nopietnāk kā Patrol, LC, LR, taču mierīgiem izbraucieniem ir ok. par motoriem vislabāk izsakās par 4.7 benz vai 2.7 dīzeli.

Kā jau minēju, iesaku vai nu tajā grupā pajautāt, vai arī "pirmā latvijas 4x4 grupa" (arī facebook), tur būs krietni tehniskāks izklāsts. Lai gan te arī neslikti principā visu aprakstīja. Pa lielam, pa to naudu, ļoti ok aparāts ja ir kopts, jo neko universālāku pa tiek 2-4k neatradīsi, proti, komforts, 4x4, kaut kāda uzticamība. Būs vai nu kapi, vai ne šis ne tas.

Discoteeka Reģ.: 12.11.2019
0 0 Atbildēt

PS jebkurā gadījumā ja ņem tādu auto, problēmas būs un lēti nebūs, ja ar to nerēķinies, visdrīzāk nopisīsi un pārdosi nākamajam, kurš no tiem neko diži nesaprot.

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

eddyyss rakstīja: vai ir kāds saskāries ar auto iegādi no Lietuvas, proti autoplius ?

Mani pēdējie 3 auto - leišu amerikāņi. Pirms 2 mēnešiem vidējais dēls iegādāja Forester '16. Leiši nav lielāki (un nav arī mazāki) žuļiki par tautiešiem. Jāskatās uz auto un netā jāapskata auto vēsture pēc VIN koda. Līdz šim esmu apmierināts ar braļuku darbu. Regitrā ~50 EUR, ~20 EUR OCTA un brauc mājās.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

Biju apskatīties 4.7 , varbūt ir kāds lietpratējs kurš būtu gatavs nākt apskatīties vispārejo stāvokli tai skaitā motoru ar gāzi, lai saprastu vai ir vērts pirkt vai nē.?

jozziks Reģ.: 04.06.2001
0 0 Atbildēt

Doma jau laba, tik varēji pateikt kur atrodies?

Pats neatrodos Rīgā.

Sandis_UR Reģ.: 26.01.2003
0 0 Atbildēt

No 2006 gada dīzeļi nāk ar MB motoriem un kārbām, samērā uzticami agregāti, iet ļoti labi, jaudas ziņā alternatīvu nav. Lielākā probza ir eļļas siltummaiņa blīves, pašas blīves maksā neko, bet ar maiņu gan jāpačakarējas. Patēriņš ap 12 litriem.

Offroadam jāskatās lai būtu quadra drive II sistēma - sūdos var dabūt griežamies visus 4 ratus vienlaicīgi, pat ne visiem kruzakiem un patroļiem ir tāda opcija, piekares gājjenj gan īsāki kā kruzakam.

Cik no amerikāņu fb grupām var saprast tad ar 4.7 diezgan daudz problēmu, tad jau labāk 5.7 HEMI ????

Pats lietoju 2006g Comander. Tas pats vien GC ir tik par dažiem cm garāks salons un ķieģeļa izskats, bet man patīk. Pirms tam bija 2011g Pajero, salīdzinot ar komandieri tāda japāņu naglu kaste, neceļos pajero priekšrocības ar nebija.

GC pieejami ari daudz un dažādi lift kiti, detaļas navalam, tik sūdīgi ar rūsu kā japānim nav un nebirst elektronika tik daudz kā LR.

Ja negribi mega offrpadot bet gribi pārvietoties ar komfortu un ar iespēju ielīst saprātīgos sūdos tad ideāls vidusceļš. Patērinš dīzelim ap 11-12 l. Uz bāņa 190 ar var atvilkt!

Sandis_UR Reģ.: 26.01.2003
0 0 Atbildēt

Un vēl. Ja gribi sakarīgu GC meklē vācijā ar pilnu vesturi, var atrast labus eksemplārus, bet rēķinies ka būs jāatdod vismaz 10k eur vai vairak.

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
1 0 Atbildēt

Sandis_UR rakstīja: Un vēl. Ja gribi sakarīgu GC meklē vācijā ar pilnu vesturi, var atrast labus eksemplārus, bet rēķinies ka būs jāatdod vismaz 10k eur vai vairak.

Tad pareizi sapratu ka grand cherokee var ņemt pēc 2006.gada ar 3.1 dīzeli un nebūs tāda problēma kā ar tiem grand cherokee kas ir līdz 2006.gadam 3.1 ?

Sandis_UR Reģ.: 26.01.2003
0 0 Atbildēt

No 2006 gada nāk 3.0 V6 OM642 dīzelis ar MB motoru. Motors kopumā ļoti labs, lielākā kaite kā jau rakstīju ir eļļas siltummaiņa blīves.

ShopiWave Reģ.: 09.04.2020
0 1 Atbildēt

Top 10 Best Floor Mattress

Some of us only feel prime and comfy while sleeping on a floor mattress. Other people receive a lot of guests and need a quick sleeping solution for them. Choosing the best floor mattress is a process that takes a lot of time and research. After all, how well you sleep depends on the type of floor mattress you get.

shopiwave.com/best-floor-mattresses/

Frontera Reģ.: 12.12.2019
0 1 Atbildēt

Teiksim tā..4 litrīgais oky..ja trāpās ar ASV komplektāciju+ja piekare ir uz ASV buksēm,tad labi kalpo un nav problēmu,kā trāpās eiropas variants,tā psc...bēdu ieleja.Zinu no pieredzes.Sencim bija ASV variants un Eiropas...atšķirība diena pret nakti.nav ne vainas auto..pa lielam.Ak jā,te izskanēja ka neesot populārs LV..nu jā..labāk braukāt ar audi,wv vai bmw kam folija dzinēji un galvas sāpes mēnesī 5-6 reizes.man darba automašīna ir Audi A8Long, S-Line, 3.0 Tdi Quattro 2016 gada..neko labu nevaru pateikt,iet labi ,tas jau protams,bet...visādi sūdi lec laukā,visādas problēmas,kompis gaudo ,shim kkas nepatiik untt..šaras katrā apskatē jāmaina..

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es atvainojos, Kas konkrēti viņam gaudo "5-6x mēnesī??"? Varbūt gājēji uz trotuāra gaudo,kad tas sip garām? Moš tas SlineLongpipel velkas pa zemi und pagriezienos ķerās? Kur tev trāpījās tas gc ar asv komplektāciju, klaippēdā no klāja personīgi noripināji? Kur rīgā viņu remontēji? Vari nosaukt iespējamos bukšu ražotājus?Kur un kā tās var iegūt? Kuri no viņu izgatavotājiem uzliek long/mīksto un neļauj savus ražojumus uzstādīt "eiropā"? Nu tak ZB jau ;p

eddyyss Reģ.: 20.01.2013
0 0 Atbildēt

kā var atšķirt vai ir amerikānis 4 litrīgais vai eiropas?

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti