Gāzes pedālis iesalst

Simba Reģ.: 08.02.2021

Neviens auto serviss nespēj atrisināt šādu problēmu, mīnus grādos gan pa nakti, gan arī braucot sasalst gāzes troses pedālis. Kad pakustina droseles atsperīgo daļu, tad uzreiz pedālis kļūst mīksts. Kā lai problēmu novērš? Citā reizē pedālis paliek ciets un apgriezieni paliek uz 5 tūkstoši un jāgaida 20 min sala laikā, lai pedālis atietu.

 
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu uz atru rolu.nak pratā šadas nelaimes -

1. kaut kur ir ūdens, un ta tiešām iesalst - jadabu udens ārā, varbūt ar komprwsoru var izpūst, vai ar celtniecibas fēnu uzkarsēt neizkausejot apvalku.

2. trose ir aprūsejusi, un aukstuma saraujoties nopietnāk.ķīlē - WD40, motoreļļa, vai bremžu eļļa + turpu šurpu paraustit trosi kamer puslīdz visa ir saellota, bet ilgtermiņā prātīgi būtu to nomainit.

3. ir kāda no atsperēm kas atgriež "nulles" pozicijā atspriegota, vai to kaut kā ietekmē aukstums (kas butu dīvaini, bet nu mazums)

4. priblēma nemaz nav trose, bet droseles gaisa padeves vārstā vai tamlīdzigi - piek. tas sprūst, tad ar prātu jāpatira un jāsaeļļo tas daļas, tikai kategoriski nedrikst kaut ko izņemot specialys viegli gaistošus tiritajus trāpīt uz gaisa masas sensora.

5. Gāzes pedāluis pats sprūst, ja tas ta tad piepalidzot ar kāju/roku tam vajadzētu "atlekt" - iztiri un saeļļo to.

Un ir vel.pāros iespēju, bet nu sakumam pasaki kad par auto, tad var mēģināt paluret kas tur vispar un ka ir uztaisīts.

Simba Reģ.: 08.02.2021
0 0 Atbildēt

Auto ir Ford mondeo 2005. 1.8 benzīns

Simba Reģ.: 08.02.2021
0 0 Atbildēt

Jo neviens serviss nespēj palīdzēt

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Viena no biežam to gadu benzina dzineju.problēmām ir droseles aizsērēšana ar degšanas "produktiem", respektivi droseles gaisa vārsts kļūst netīrs ar eļļas utml. "sūdu" degšanas "blakusproduktiem". Ties tad gan pārsvara tas sprūst aizvērtā stāvoklī (jeb tukšgaitā) kā piemēram šeit.

youtu.be/41K_v2YYnpY

Bet tā kā te tas ir atvērta stāvoklī, tad iesaku aukstam auto izpētīt kur tas atrodas un kurā virziena grozas, un tad mad iesprūst ar roku pamēģināt to pagriezt atpakaļ, tad arī sapratīsi kura daļa tieši tev sprūst.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un ja gribi pats palūrēt (ir kāds ducis vismaz video ) tad meklē

(2005) Ford (mondeo) 1.8 throttle body sticking.

To kas iekavas var ari nelikt - problēma izplatita bezmaz 10 gadu garumā uz fokusiem, mondeo utt. Duratec 1.8 un 2 litru benzina motoriem.

Simba Reģ.: 08.02.2021
0 0 Atbildēt

Vai droseles devējs varetu but pie vainas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nevajadzētu tā būt, bet tīri teorētiski droseles devējs var būt pie vainas ja tas kaut kā veicina droseles sprūšanu.

Bet vispirms apskati vai problēma nav ar atsperi kas uz tā visa mehānisma sēž - arī mēdz būt problēmas dēļ tās.

Bet lai pārbaudītu tavu versiju - tad principā noķer momentu kad sāk sprūst - neko neatgriez sākuma stāvoklī ( nu auto protams jānoslāpē), bet tikai izskūrvē to stāvokļa devēju, ja tad pats no sevis atlec uz normālu pozīciju - tad vaina būs vai nu pašā devējā vai arī tā novietojumā attiecībā pret droseles asi.

Salikt atpakaļ gan jāskatas vai droseles ass ar sensoru pareizi salīdīs kopā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un ja to būsi izjaucis un salicis /iztīrijis , tad droši vien ka būs jāiziet šāda procedūra:

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Vai šim auto ir ieplūdes gaisa vasara / ziema pārslēgs pirms filtra ? Ja ir, tad vai funkcionē?

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Resp, kad pedālis "iesalst", paņem nost ieplūdes cauruli no droseles un apskaties, vai iekšā nav kas līdzīgs ledum. Neticu, ka var sasalt trose, cik dziļā ūdenī tad jābrauc, lai piesmeltu gāzes trosi.

Simba Reģ.: 08.02.2021
0 0 Atbildēt

Kur atrodas ieplūdes gaisa pārslēgs?

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Ja tāds vispār ir ( var būt, var nebūt), tad pirms gaisa filtra. Ziemas variantā gaisu iesūc siltu , no izplūdes kolektora apvidus. Vēlreiz - es nezinu, vai tavam auto tāds ir paredzēts.

Simba Reģ.: 08.02.2021
0 0 Atbildēt

Jo tā problēma ir tā, ka apstājoties uz ceļa un kustinot droseli, it kā pedālis atnāk vaļā

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Pastāstīšu par trses iesalšanu senos laikos, nu pirms kādiem 40 gadiem. Tad ziemā -20C Rīgā nebija nekāds retums. Auto gan bija citi - VAZ, ZAZ. Pēc darba kolēģim problēma, zapiņam gāzes trose dzelžaini iesalusi. Trose gara ar līkumu uz leju vidū. Acīmredzot, gadu gaitā sakrājies mitrums. Ko darīt? Noņēmu trosi ar apvalku no karburatora un galu uz brīdi piešāvu pie +12V (pie startera). Zibenīgi atkusa un kolēģis laimīgs aizbrauca uz saviem Saulkrastiem, lai garāžā noņemtu trosi un izžāvētu/ieeļļotu. Ūdenim/mitrumam/kondensātam ir tieksme ielīst visādās negaidītās vietās un sals dara savu.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti